404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

Een veiliger IoT is beter voor ons allemaal

Partnerbijdrage

Een veiliger IoT is beter voor ons allemaal

Nu IoT-apparaten een steeds geliefder doelwit van hackers worden, werpt zich de vraag op waarom ze zo kwetsbaar zijn voor aanvallen. En waarom bereiden organisaties zich zo slecht voor?

 

 

Regels stellen 
houdt risico in

De commissie-Elias heeft hard uitgehaald naar de overheid en de IT-sector. Op alle fronten gaat het mis met grote IT-projecten bij de overheid. De commissie doet 34 aanbevelingen. De aanbevelingen hebben een bestuurlijke invalshoek, zegt Bish Ganga. Het gevaar is dat er meer regels komen, die de faalkans eerder vergroten dan verkleinen.
datacenter

Datacenters te complex

Veel datacenters hebben een te complexe IT-infrastructuur en zijn daardoor duur en ­inflexibel. Wat te doen?

Kritische blik op 
de eigen site loont

Veel websites zijn ontwikkeld in een tijd waarin mobiel gebruik nog geen issue was. Een site die het op een gewone computer prima doet, kan daardoor problemen geven wanneer deze wordt benaderd met een smartphone of tablet. Dat de site goed werkt op de eigen telefoon zegt weinig; er zijn al meer dan 2500 verschillende mobiele platforms in omloop.
IT-kosten

Kostenbesparing door applicatieconsolidatie

Bedrijven met veel vestigingen kunnen de IT -kosten drastisch terugbrengen door een applicatieconsolidatie. Vaak worden veel applicaties niet gebruikt of bestaan er verschillende applicaties met dezelfde functionaliteit. Wat komt er kijken bij het afslanken van de applicatieportfolio? Hans Verbraak bespreekt de knelpunten en oplossingen.

Nederlands bedrijf ontwikkelt wereldstandaard

Citrix. Intel. Microsoft. IBM. Weinig Nederlandse bedrijven zullen al die bedrijven in hun database met klantrelaties hebben staan. Login Consultants wel. Dankzij zijn IP-keuken.

Jaaroverzicht 2011: maart - april

2011 was het jaar dat het economisch herstel toch niet doorzette. Na een goed begin tekende zich al in maart een zekere terughoudendheid af bij investeren in IT. En de eurocrisis deed de rest. Maar 2011 was vooral ook het jaar van de smartphone en de tablet – het jaar van de te jong overleden Steve Jobs.
vuurwerk

Jaaroverzicht 2011

2011 was het jaar dat het economisch herstel toch niet doorzette.

Twijfel of Office 365 al marktrijp is

“Ik ben een grote fan van Office 365. Ik denk dat het goed gaat presteren. Maar het zou me echt verbazen als [Microsoft] het eind juni al uit de bètafase haalt.”

Hoog tijd voor een grote schoonmaak in de applicatieportfolio

Organisaties vergooien grote bedragen aan overbodige applicaties. Maar IT-afdelingen moeten er niet op rekenen dat voorstellen om opruiming te houden, met open armen worden ontvangen. Een grote schoonmaak is nodig, maar lukt alleen als men leert de organisatie te bespelen, zegt Andy Kyte van Gartner.

IT-afdeling is geen bedrijfsrestaurant

De ophef over een uitspraak van het Europees hof, die de rentabiliteit van outsourcing in het algemeen zou ondergraven, lijkt niet terrecht.

Kantoor is het stiefkindje van IT

Veel kantoormanagers laten zich door pakket- en technologieleveranciers dicteren wat zij nodig hebben. Slechts weinig organisaties hebben een eigen professionele kantoorarchitectuur. Daarbij komt dat veel leveranciers nauwelijks een visie hebben op een optimale inrichting van het kantoor, zeggen Daan Rijsenbrij en Timo ten Cate. De technologie is voor handen om er iets moois van te maken, maar de praktijk laat een ander beeld zien.

Champions League

… (Binnenlandse Zaken) is dat niet werkbaar. Sinds vorig jaar geldt ook voor externe IT-professionals een maximum van 13 procent. Ministeries die hier overheen … daarom nu de bakens te verzetten. TCS denkt echter dat de verwachte sanering in het ICT-budget van de overheid TCS juist in de kaart speelt. De …

Lessen uit de ruimtevaart

De draadloze boormachine, geheugenmetaal dat ingezet kan worden bij bijvoorbeeld het repareren van de grote lichaamsslagader en de lucht in de zool van moderne sportschoenen zijn maar enkele voorbeelden van innovaties die hun oorsprong hebben in de ruimtevaart. Ook de IT-industrie kan leren van de lessen uit de ruimte. Ruimtevaartuigen en satellieten zitten tjokvol met computers en software die op een belangrijk punten afwijkt van de aardse IT-toepassingen: een maandelijkse beveiligingsupdate hoort niet tot de mogelijkheden en even de server opnieuw opstarten wanneer een bedrijfsproces vastloopt, is ook niet aan de orde.

Infrastructuur: van ijzer naar dienst

Cloud computing is een volstrekt nieuwe en grensverleggende wijze van omgaan met het fenomeen informatietechnologie, stelt Ton Ketelaars, directeur van Heliview Research in deze editie van Automatisering Gids. En terecht.

Jaaroverzicht 2009 januari - mei

2009 zal vooral de boeken ingaan als het jaar dat de kredietcrisis de IT-branche in zijn greep kreeg. Maar het was ook het jaar van Windows 7, van Google en van SLps

BI: Complex product in een onvolwassen markt

Tijdens de lancering van SharePoint 2010, waarin Microsoft zich sterker wil profileren als BI-leverancier, spraken we met Boris Evelson, BI-analist bij Forrester, over de huidige markt voor business intelligence. Evelson, die stelt al dertig jaar in de BI-branche actief te zijn, meent dat het onderwerp nooit zo ‘hot’ was als de laatste drie jaar.

Haastige spoed zeker in crisistijd niet goed

We kennen allemaal wel de verhalen uit de wandelgangen of bij het koffieapparaat over saneringen en reorganisaties die plaatsvinden onder het mom van de economische crisis. Vakbondsbestuurders geven nuttige tips voor ICT'ers die voor hun baan vrezen.
Softwareontwikkeling

Modern beheer: andere frameworks

Is het onderscheid tussen applicatiebeheer en technisch beheer, en tussen die twee en functioneel beheer nog zinvol? Als dit onderscheid in de praktijk niet meer relevant is, heeft dat gevolgen voor het toepassen van frameworks. Door te blijven denken in deze traditionele onderverdeling, zeggen Michiel Croon, Julius Duijts en Paul Leenards, wordt de professionalisering van organisaties tegengewerkt.

EMO bestrijdt vergrijzing met outsourcing van het beheer

EMO, het Europees Massagoed-Overslagbedrijf op de Maasvlakte bij Rotterdam, heeft het beheer van zijn infrastructuur uitbesteed aan Kender Thijssen. Besparing is niet het doel. EMO wil hiermee voorkomen dat het in de problemen komt door de krapte op de ICT-arbeidsmarkt.

Grote bedrijven zien Vista nog steeds niet zitten

Windows Vista is in de ogen van veel bedrijven niet meer dan een nieuwe colavariant. Vrij vertaald: oude wijn in nieuwe zakken. Deze conclusie trekt onderzoeksbureau Forrester uit een peiling in 2300 onder grote tot zeer grote ondernemingen in de eerste helft van dit jaar.