404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

Ecosysteem

Wat is uw ecosysteem?

Van enterprisearchitectuur naar ecosysteemarchitectuur en terug.

IT consumerization is te regisseren

IT consumerization – de introductie van consumententechnologieën op de werkplek door werknemers die dezelfde functionaliteit willen als ze thuis gewend zijn – is niet meer tegen te houden. Maar daarmee ontstaan veiligheidsrisico’s. De IT-afdeling komt voor nieuwe problemen te staan. Hoe moeten we hiermee omgaan, vraagt Bob Janssen zich af. Is er sprake van een nieuw tijdperk?

Is een ‘social identity’ te vertrouwen?

Voor sociale netwerken, Facebook, Google+, is het interessant om als identityprovider 
op te treden, zegt Rob van der Staaij, want daarmee binden zij hun gebruikers. Maar voor organisaties kleven daar bezwaren aan. De identiteiten van mensen die zich registreren 
bij zo’n netwerk, worden in de meeste gevallen niet geverifieerd. Van der Staaij onderzoekt de verificatiemogelijkheden.
code cleaning

Software kan eenvoudig veiliger

Hoewel de slechte kwaliteit van software de oorzaak is van vrijwel alle beveiligings­problemen, wordt nog maar weinig gekozen voor secure coding. Wie daar wel voor 
kiest, kan gebruik maken van een groot aantal methodes, checklists en frameworks. 
“Denk niet alleen over de use-cases, maar ook over de abuse-cases.”
beveiliging

PTI gaat voor nieuwe ISO 27001

Pincode Telenet in Woerden laat zich begin 2015 auditen voor een certificatie volgens de in 2013 geheel vernieuwde ISO-standaard 27001. Het bedrijf ziet er niet tegenop en heeft zich flink voorbereid. “Maar het is nooit af.”

De rule of three: lastig, maar noodzakelijk

Het maken van generieke, herbruikbare software is verleidelijk, maar gevaarlijk. Wie de rule of three niet in acht neemt, krijgt al snel te maken met spectaculair falende software-ontwikkelprojecten. Het probleem is namelijk, zeggen Matthijs Maat en Gert Florijn, dat men denkt te weten wat generiek gemaakt kan worden en wat niet. Een vergissing.
Main Software 50

Main Software 50 
in teken van expansie

Wie is het meest succesvolle Nederlandse softwarebedrijf Dat is te vinden in de Main Software 50, het jaarlijks onderzoek van private investeerder Main Capital onder onafhankelijke, niet-beursgenoteerde softwareleveranciers. 

Veel IT-methoden, weinig houvast

Veel organisaties worstelen met het professionaliseren van de omgang met IT. Er wordt geïnvesteerd in de invoering van methodes en werkwijzen. Maar ook met Prince2, SCRUM of het werken onder architectuur ontbreekt het aan grip. Hoe kan het dat al die methodes en werkwijzen daar onvoldoende aan verbeteren? Matthijs Maat en Gert Florijn laten zien welke stappen moeten worden gezet.

IKEA-stijl IT op komst

Te veel nadruk op requirements creëert een ­kunstmatige barrière tussen bedrijfsvoering en IT. Requirements werken niet in de wereld van Software-as-a-Service, waarin oplossingen meer standaard zijn en 
de tijd voor implementatie korter is. Ron Tolido pleit voor 
IT in IKEA-stijl, een tijd waarin we requirements misschien 
maar helemaal moeten vergeten.
cracker

'IT-beheer moet denken als cybercrimineel'

De markt voor beveiliging van IT-systemen ondergaat een belangrijke wijziging. Volledige veiligheid is een utopie, dus moet de aandacht komen te liggen op snelle ontdekking en traceren van acties van malware en medewerkers. “Zie security als een business process.”