404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

Hoge functies nemen grote risico's in de cloud

Hoge functies nemen grote risico's in de cloud

Werknemers in de hogere functies gedragen zich zeer riskant als het gaat om het gebruik van cloudcomputing. Ze maken het meest intensief gebruik van cloud-applicaties op het werk en vertrouwen zo zeer gevoelige en uiterst belangrijke bedrijfsinformatie toe aan applicaties die maar matig beveiligd zijn.

Het opvallendste nieuws volgens Jeannine Peek

De tijd die het in praktijk kost om een mobiele werknemer 'up and running' te krijgen, wekte grote verbazing bij Jeannine Peek, algemeen directeur van Dell Nederland.

ICT-budgetten Benelux 3 procent omhoog

De ICT-bestedingen in de Benelux zullen dit jaar met 3 procent groeien ten opzichte van 2013. Dat is vooral te danken aan een sterke groei van de uitgaven aan software.

Beveiliging is vaak geschipper

Veel gebruikersorganisaties nemen genoegen met de beveiliging die standaard is bij hun cloud-provider, zonder zich er in te verdiepen wat deze behelst en hoe die zich verhoudt tot hun behoeften. Risico's en schade zijn moeilijk in te schatten en daarmee is de kostenrechtvaardiging van maatregelen in de praktijk meestal arbitrair en ad hoc.

Medewerkers Intel productiever dankzij BYOD

Chipfabrikant Intel breidt zijn interne BYOD-programma uit. De aanleiding is dat medewerkers productiever blijken te zijn als ze hun eigen apparatuur voor het werk mogen gebruiken.

‘App Gap: Grote bedrijven te langzaam met mobility’

Veel grote bedrijven zijn te langzaam met de ontwikkeling en implementatie van mobiele applicaties voor medewerkers, klanten en partners. Door de ‘app gap’ lopen deze bedrijven kansen mis, stelt onderzoeker Vanson Bourne in opdracht van Progress Software.

Malware voor Android verzesvoudigd

Het aantal geïnfecteerde applicaties voor Google's Android-platform is in het derde kwartaal van dit jaar gestegen van bijna 30.000 in juni tot bijna 175.000 in september. Dat meldt Trend Micro in het security roundup report over het derde kwartaal van 2012.

‘Schaduw-IT zal alleen maar groeien’

PricewaterhouseCoopers gaat er van uit dat 15 tot 30 procent van IT-uitgaven buiten het officiële IT-budget om gaan. Bedrijfsonderdelen passeren hun IT-afdelingen door cloud-based applicatiediensten in te kopen of mobiele apparatuur te gebruiken, buiten de controle van CIO en IT om. De CIO moet daar wat mee, zegt Chris Curran van PwC.

Jongeren raken hun mobieltje nogal eens kwijt

De mobiele telefoon gaat tegenwoordig altijd mee als mensen op pad gaan, maar onderweg gaat er weleens iets mis. Bij de klantenservice van Vodafone werd in 2011 zo'n 55.000 keer melding gemaakt van een gestolen of verloren mobieltje.

Zakelijke apps zitten in de lift

Het bedrijfsleven ziet steeds meer in het gebruik van apps, zo blijkt uit onderzoek van Symantec. De afdeling IT-beheer moet daarvoor wel alle zeilen bijzetten, door continu een afweging te maken tussen het nut en de mogelijke bedreigingen van een app.

ICSA Labs: 'Meer beveiligingszorgen'

Het wijdverspreide gebruik van mobiele toestellen, het toenemend gebruik van apps en de groei van cloudcomputing helpen bedrijven sneller innoveren en vergroten de maatschappelijke voordelen. Maar de ‘always-on’-wereld brengt ook een reeks nieuwe en steeds veranderende beveiligingsbedreigingen met zich mee, stelt ICSA Labs, een onafhankelijke divisie van Verizon.

Mobiele apps gaan onveilig om met persoonlijke gegevens

Ontwikkelaars van mobiele apps stellen hun klanten aan onnodige risico’s bloot: apps slaan gevoelige persoonlijke informatie vaak onversleuteld op op mobiele apparaten. Die conclusie trekt viaForensics na inspectie van 100 mobiele apps.

Android blijkt kwetsbaarder dan iOS

Googles mobiele besturingssysteem Android levert, zeker op langere termijn, meer beveiligingsrisico's op dan Apples iOS. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Symantec.

Opinie: De lamme helpt de blinde

Mobieltjesmaker Nokia en softwaregigant Microsoft slaan de handen ineen op de markt voor geavanceerde mobiele telefoons. Nokia verruilt Symbian voor Windows Phone 7 als belangrijkste softwareplatform en omarmt ook andere technologieën van Microsoft, waaronder de zoekmachine Bing en de appstore Microsoft Marketplace.

Experts zien 2011 als malware-jaar

Van diverse kanten worden computergebruikers gewaarschuwd voor een golf van ellende die ze dit jaar kan overspoelen. Hackers, spam, malware; het komt allemaal in grote aantallen op ons af, zo menen de producenten van beveiligingssoftware.

Onderzoek: Smartphone wordt gemeengoed in 2011

De smartphone breekt dit jaar definitief door bij het grote publiek. In Europa zullen veel mensen met modale inkomens zo’n mobieltje kopen, vaak zonder te beseffen dat het een smartphone is. Dat verwacht marktonderzoeker Forrester Research.

85 miljoen voor slimme Apple-apps

Investeerder Matt Murphy heeft nog 85 miljoen dollar beschikbaar voor ontwikkeling van de beste idëeën voor mobiele applicaties.

Verbod op 'jailbreak' smartphones in VS opgeheven

Het hacken van smartphones om er software op te kunnen installeren die niet door de leverancier is goedgekeurd, is in de Verenigde Staten niet langer verboden. Deze wijziging van de Amerikaanse copyrightwetten maakt het ‘jailbreaken’ van bijvoorbeeld een iPhone van Apple legaal.

Mobiele app waarschuwt voor zonkracht

KWF Kankerbestrijding geeft een zonbeschermingsadvies op maat via mobiele applicatie. Met deze gegevens kunnen mensen voorkomen dat ze verbranden in de zon, wat op latere leeftijd de kans op huidkanker vergroot.

Motorola zet Bing op mobieltjes in China

Motorola heeft een akkoord gesloten over het installeren van Microsofts zoekdienst Bing op mobiele telefoons. De eerste smartphones van Motorola met een voorgeïnstalleerde verwijzing naar Bing komen in China op de markt.

Jongeren negeren regels IT-beveiliging

Jongere werknemers geven niets  om de veiligheidsregels die de IT-afdeling van hun bedrijf ze oplegt. Uit onderzoek van Accenture blijkt dat zij het bedrijfsbeleid omzeilen en externe apparatuur en applicaties die zij willen gebruiken, zelf installeren.

Strijd om beveiliging mobieltje barst los

Verschillende startersbedrijven storten zich op de markt voor de beveiliging van mobiele telefoons, in de hoop de status van een Symantec of Kaspersky voor de mobiele wereld te krijgen.

iPhone ingezet als infiltrant

Medewerkers van de postkamer kunnen maar beter op hun hoede zijn. Amerikaanse hackers hebben een slimme manier bedacht om zwakke plekken in bedrijfsnetwerken op te sporen. Ze maakten gebruik van een aangepaste iPhone die als postpakketje naar het beoogde slachtoffer werd verzonden.