404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

Ecosysteem

Wat is uw ecosysteem?

Van enterprisearchitectuur naar ecosysteemarchitectuur en terug.

OK

Huidige aanpak softwaretesten onhoudbaar

Softwaretesten vragen om een rigoureus andere aanpak. Een steedsgroter deel van het IT-budget gaat naar kwaliteits­zorg. De kosten rijzen de pan uit. De situatie is onhoudbaar. Marco van den Brink en Mark Buenen inventariseren de problemen en bespreken een actieplan.
code cleaning

Software kan eenvoudig veiliger

Hoewel de slechte kwaliteit van software de oorzaak is van vrijwel alle beveiligings­problemen, wordt nog maar weinig gekozen voor secure coding. Wie daar wel voor 
kiest, kan gebruik maken van een groot aantal methodes, checklists en frameworks. 
“Denk niet alleen over de use-cases, maar ook over de abuse-cases.”

De rule of three: lastig, maar noodzakelijk

Het maken van generieke, herbruikbare software is verleidelijk, maar gevaarlijk. Wie de rule of three niet in acht neemt, krijgt al snel te maken met spectaculair falende software-ontwikkelprojecten. Het probleem is namelijk, zeggen Matthijs Maat en Gert Florijn, dat men denkt te weten wat generiek gemaakt kan worden en wat niet. Een vergissing.

Veel IT-methoden, weinig houvast

Veel organisaties worstelen met het professionaliseren van de omgang met IT. Er wordt geïnvesteerd in de invoering van methodes en werkwijzen. Maar ook met Prince2, SCRUM of het werken onder architectuur ontbreekt het aan grip. Hoe kan het dat al die methodes en werkwijzen daar onvoldoende aan verbeteren? Matthijs Maat en Gert Florijn laten zien welke stappen moeten worden gezet.

IKEA-stijl IT op komst

Te veel nadruk op requirements creëert een ­kunstmatige barrière tussen bedrijfsvoering en IT. Requirements werken niet in de wereld van Software-as-a-Service, waarin oplossingen meer standaard zijn en 
de tijd voor implementatie korter is. Ron Tolido pleit voor 
IT in IKEA-stijl, een tijd waarin we requirements misschien 
maar helemaal moeten vergeten.

Over op modelgedreven software-engineering

AFAS werkt aan een overstap van traditioneel handmatig programmeren naar model-gedreven applicatieontwikkeling. Daarmee wil het bedrijf de eigen slagvaardigheid vergroten en klanten flexibeler mogelijkheden bieden om het ERP-pakket AFAS Profit zo nodig naar hun eigen hand te zetten.