404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

Is een ‘social identity’ te vertrouwen?

Voor sociale netwerken, Facebook, Google+, is het interessant om als identityprovider 
op te treden, zegt Rob van der Staaij, want daarmee binden zij hun gebruikers. Maar voor organisaties kleven daar bezwaren aan. De identiteiten van mensen die zich registreren 
bij zo’n netwerk, worden in de meeste gevallen niet geverifieerd. Van der Staaij onderzoekt de verificatiemogelijkheden.
cracker

'IT-beheer moet denken als cybercrimineel'

De markt voor beveiliging van IT-systemen ondergaat een belangrijke wijziging. Volledige veiligheid is een utopie, dus moet de aandacht komen te liggen op snelle ontdekking en traceren van acties van malware en medewerkers. “Zie security als een business process.”

Beveiliging is vaak geschipper

Veel gebruikersorganisaties nemen genoegen met de beveiliging die standaard is bij hun cloud-provider, zonder zich er in te verdiepen wat deze behelst en hoe die zich verhoudt tot hun behoeften. Risico's en schade zijn moeilijk in te schatten en daarmee is de kostenrechtvaardiging van maatregelen in de praktijk meestal arbitrair en ad hoc.

Black Hat 2013: 
alles is te hacken

Tientallen IT-beveiligingsexperts presenteerden tijdens Black Hat Europe vorige maand in Amsterdam ronduit angstaanjagende verhalen. In cyberspace is niets meer veilig. Honderdduizenden smartphones zijn besmet met spyware, file-informatie is niet meer te vertrouwen en ook insulinepompen en MRI-scanners blijken slecht beveiligd.

Malware voor Android verzesvoudigd

Het aantal geïnfecteerde applicaties voor Google's Android-platform is in het derde kwartaal van dit jaar gestegen van bijna 30.000 in juni tot bijna 175.000 in september. Dat meldt Trend Micro in het security roundup report over het derde kwartaal van 2012.

ICSA Labs: 'Meer beveiligingszorgen'

Het wijdverspreide gebruik van mobiele toestellen, het toenemend gebruik van apps en de groei van cloudcomputing helpen bedrijven sneller innoveren en vergroten de maatschappelijke voordelen. Maar de ‘always-on’-wereld brengt ook een reeks nieuwe en steeds veranderende beveiligingsbedreigingen met zich mee, stelt ICSA Labs, een onafhankelijke divisie van Verizon.

Unisys biedt kijkje in eigen beveiligingskeuken

Unisys wil niet de spreekwoordelijke schilder zijn die het houtwerk thuis eeuwig in de grondverf laat staan; het heeft daarom al enkele jaren een doorwrocht beleid op het gebied van IT-beveiliging, vertelt Patricia Titus, vicepresident en CISO.

Online diensten brengen authenticatie terug bij af

Met de beweging naar de cloud is ook de behoefte ontstaan om online informatie te delen en functionaliteit aan elkaar te knopen. Nu moet je bijvoorbeeld nog een compleet profiel aanmaken voor elke online dienst waar je je aanmeldt. En niet zelden worden berichten handmatig op verschillende media gepubliceerd. Bedrijven als Google, Mozilla, Twitter en Facebook gaan deze overhead te lijf met nieuwe protocollen. Deze zijn specifiek ontwikkeld voor het opzetten van authenticatienetwerken tussen gedistribueerde online applicaties.