Results: 108

teamwork

Beheersbaar agile

Grootschalig uit de bocht vliegen van grote agile projecten is te voorkomen

De klok tik bij onderhoud op onderhoud

Ook 'onderhoud' creëert waarde

Dreigt er een softwarekrach? Rini van Solingen relativeert de analyse dat alle software-ontwikkeling onderhoud wordt.

De klok tikt

Als we zo doorgaan, loopt het spaak

Een softwarekrach dreigt, constateert Tobias Kuipers. Maar het is nog mogelijk om te voorkomen dat de softwarerevolutie zichzelf verstikt.

telmachine

Waarde agile in functiepunten?

Hoe meet je de waarde van agile softwareontwikkeling? Volgens Frank Vogelezang en Hennie Huijgens kunnen functiepunten worden gebruikt om de productiviteit van softwareontwikkeling te meten, ook in agile omgevingen. Zij laten zien hoe bestaande problemen kunnen worden opgelost.

IT Tomorrow over agile met Rini van Solingen

De business vraagt de IT-afdeling om snelheid en flexibiliteit en dus wordt agile meer en meer als oplossing gezien. Maar wat komt er allemaal kijken bij een agile aanpak? En vooral: welke oude waterval-reflexen moet je loslaten? Kijk de uitzending met agile-expert Rini van Solingen van 18 maart hieronder terug.

De 7 meest gemaakte fouten

In steeds meer en vooral ook grotere organisaties wordt agile werken ingevoerd. En dat gaat niet altijd even soepel. In de praktijk lopen dergelijke transformaties vaak tegen dezelfde problemen aan. Volgens Henk Jan Huizer en Rini van Solingen komt dit doordat het invoeren ervan flink wordt onderschat. Zij beschrijven de zeven meest gemaakte fouten.

Agile op grote schaal: hoe minder hoe beter

Agile en Scrum zijn gemeengoed. Zelfs multinationals stappen erop over. Maar past dat wel? Agile is toch juist bedoeld voor kleine ­organisaties? Volgens Henk Jan Huizer, Martin Vodegel en Rini van Solingen wordt het schalen van agile vaak verkeerd begrepen. Zij beschrijven acht aandachtspunten om agile toe te passen op grote schaal.

Ook agile project heeft contract nodig

Het Agile Manifesto heeft gelijk dat er niet onderhandeld moet worden over de details van een oplossing. Maar dat wil niet zeggen dat een agile project geen contract nodig heeft. Met een goed contract, zegt Marianne Korpershoek, zijn de gevolgen van een mislukking beter beheersbaar.

Verborgen 
gevaren 
van agile

Lang niet alle organisaties slagen erin om met succes agile toe te passen. 
Onzichtbare gevaren liggen op de loer. Veel organisaties leren pas in een laat 
stadium de nadelen kennen of komen er pas laat achter dat zij niet aan de 
randvoorwaarden kunnen voldoen. Nicole de Swart en Rini 
van Solingen beschrijven acht verborgen gevaren.