Results: 14

IT Tomorrow over agile met Rini van Solingen

De business vraagt de IT-afdeling om snelheid en flexibiliteit en dus wordt agile meer en meer als oplossing gezien. Maar wat komt er allemaal kijken bij een agile aanpak? En vooral: welke oude waterval-reflexen moet je loslaten? Kijk de uitzending met agile-expert Rini van Solingen van 18 maart hieronder terug.

E-reader alweer op z'n retour

De verkoop van e-readers is alweer over zijn hoogtepunt heen. Tabletcomputers voor algemeen gebruik overvleugelen de apparaten die specifiek voor het lezen van elektronische boeken zijn bedoeld.

Apple heeft iOS 6.0.1 bijna klaar

Apple legt de laatste hand aan en nieuwe versie van iOS 6 die een aantal problemen met de originele versie oplost.

Apple naar derde plaats op Amerikaanse pc-markt

Apple passeerde Acer en Toshiba in de Amerikaanse ranglijst van best verkopende pc-leveranciers in het eerste kwartaal. Het was één van de weinige groeiers in de kwakkelende Amerikaanse markt. Wereldwijd groeide de verkoop wel sneller dan verwacht, dankzij de Europese markt.

Schultz kijkt nader naar organisatie ov-chip

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) gaat extra onderzoek doen naar de vorm die de organisatie moet krijgen die de problemen met de ov-chipkaart in goede banen moet leiden. Dat zegde ze de Tweede Kamer donderdag toe, nadat veel fracties kritiek hadden geuit op een eerder plan.

Kosten en baten offshoring vallen vaak tegen

Bedrijven die voor snelle kostenbesparing hun ICT-werk naar India of Roemenië verplaatsen, komen vaak bedrogen uit. Pas een half jaar tot soms enkele jaren later zitten de buitenlandse IT'ers op het niveau van het duurdere team in Nederland.
Xserve server

Treurnis over schrappen Xserve door Apple

Apple-getrouwen in grote ondernemingen plengen hete tranen over het besluit van Apple om de productie van de Xserve-rackservers te staken. Daardoor biedt Apple volgens hen geen serieus product meer voor de serverruimte.

Pc-markt in West-Europa stabiliseert

De verkoop van pc’s in West-Europa is in het derde kwartaal licht gekrompen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Maar vergeleken met het tweede kwartaal was sprake van 30 procent groei, een teken dat normale seizoenspatronen zijn weergekeerd.

Patch beschermt Linux tegen patentclaims Microsoft

Andrew Tridgell van het Samba-project heeft een methode ontwikkeld om Microsofts patent op het FAT-bestandssysteem te omzeilen. Het gebruik van de File Allocation Table-indeling maakt Linux-implementaties kwetsbaar voor claims van Microsoft.

Verkopen webwinkels in VS gedaald

Voor het eerst zijn de online-verkopen in de Verenigde Staten dit kerstseizoen niet fors gestegen maar licht gedaald. Belangrijkste oorzaak is de economische recessie, aldus marktonderzoekers.

Netbooks houden groei Europese pc-markt op peil

In het derde kwartaal gingen pc’s in West-Europa nog als warme broodjes over de toonbank. Marktonderzoeker Gartner komt op een groeicijfer van 24 procent in vergelijking met de periode juli-september 2007. Mini-notebooks (netbooks) vormden een belangrijke aanjager van de groei. Acer heeft HP van de toppositie verdrongen.

Meer fabrikanten springen op de netbook-trein

Het legioen pc-fabrikanten dat simpele, compacte notebooks op de markt brengt, groeit gestaag. Ook Fujitsu Siemens, MSI en Commodore hebben deze week dergelijke ‘netbooks’ geïntroduceerd.

Verkoop PCs groeit sneller dan verwacht

De verkoop van pc’s ligt op schema om eind dit jaar wereldwijd uit te komen op 297 miljoen stuks. Dit aantal ligt 12,5 procent hoger dan de 264 miljoen pc’s die in 2007 zijn verkocht, meldt marktonderzoeker Gartner.