404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

IT blinde vlek ­beleidsmakers zorg

De decentralisatie en transformatie van de zorg lijken misschien redelijk geslaagd, de grote problemen komen nog, zeggen Ria van Rijn en U Yong Hu. En voor je het weet, krijgt IT de schuld. Er bestaan echter genoeg manieren om te voorkomen dat IT als het probleem wordt bestempeld, concluderen zij.

Veel ellende door ICT-fraude

De inzet van ICT om fraude nu én in de toekomst beter te voorkomen en te detecteren is belangrijk. Fraude kent geen grenzen. Daarom is het belangrijk dat er bij de bestrijding van fraude internationaal wordt samengewerkt. Dit zei minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie tijdens de vandaag gehouden conferentie 'Fraude loont... nog steeds'.

Nederland ICT wil cybersecurity op directieagenda

Nederland ICT maakt zich zorgen over de recente golf van cyberaanvallen en op banken afgelopen week: "Er is sprake van een permanente dreiging." De brancheorganisatie maant bestuurders en ondernemers meer aandacht aan cyber security te geven.

Imtech ICT, Cisco en Vodafone samen in BYOD

Vodafone , Cisco en Imtech ICT starten samen een landelijke campagne op het gebied van Bring Your Own Device (BYOD). Aanleiding is de gezamenlijke dienst die zij hebben ontwikkeld om bedrijven te helpen met beleidsvorming en integratie van privéapparatuur in de werkomgeving.

Hoger onderwijs vermorst voor 3 miljoen aan IT-stroom

Universiteiten en hogescholen zouden door inzet van powermanagementsoftware op jaarbasis gemiddeld voor meer dan een ton kunnen besparen op het stroomverbruik van hun werkplekken. Dat blijkt uit door SURF opgesteld plan van aanpak voor het terugdringen van de ecofootprint van het hoger onderwijs in Nederland.

Paspoort slecht getest

‘Het biometrische paspoort in Nederland: crash of zachte landing’ is de titel van de studie die biometrie-expert Max Snijder uitvoerde voor de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Een gesprek met de auteur tendeert naar de eerste optie. Hij viel van de ene verbazing in de andere.

Product

… en ander te optimaliseren valt. Het ‘doorlichten’ is in feite een on-site quick scan van één dag, die gratis wordt uitgevoerd. Een business consultant maakt …

E-Gem vecht tegen fiasco-bij-voorbaat

‘Het managen van unieke opgaven’, is de titel van een boek dat prominent op haar bureau ligt. Zelf wil ze wel bekennen in de nog maar luttele weken dat ze E-Gem leidt, reeds bezocht te zijn door de aanvechting terug te gaan naar waar ze vandaan kwam. De hoge verwachting die de goegemeente van E-Gem koestert, ‘draagt het echec al bijna in zich’. Maar Ineke Schop lijkt geen type dat het hoofd snel in de schoot legt
complexiteit

Soft skills zijn moeilijk terrein voor ICT’ers

ICT­aanbieders moeten hun klanten serieuzer nemen. Zij beloven vaak meer dan ze kunnen waarmaken. Dat is een algemeen gehoorde klacht. Hoe kunnen we dat veranderen?, vraagt Willemien Fokkens zich af. Onder meer door het vooraf goed formuleren van het resultaat van de opdracht en door het managen van de verwachtingen van de opdrachtgever.

Servicedesk SNS bank als eerste gecertificeerd

De SNS bank heeft sinds vorige week de eerste gecertificeerde servicedesk in Europa. De belangstelling voor certificering is groot onder helpdesks. Het biedt ze een stevig handvat om hun belang voor de IT-organisatie te benadrukken. “En het geeft natuurlijk een kick!”

Belastingdienst zet door met mobiele datacommunicatie

Het Centraal bureau voor de motorrijtuigenbelasting maakt, na drie jaar ervaring met mobiele datacommunicatie, de balans op. Vijftien wagens rijden er rond, volgestouwd met apparatuur waarmee de ambtenaar onmiddellijk kan zien of voor een auto wel belasting is betaald. Daarnaast tast men momenteel de markt af, op zoek naar nieuwe, bruikbare technieken.

FNV presenteert werkdrukmeter

… dat het programma zicht geeft op de oorzaken van de werkdruk maakt de Quick Scan volgens Berends bruikbaar. „Veel expertise is er verder niet voor nodig, omdat het al in de software is verwerkt.” De Werkdruk Quick Scan is een onderdeel van de FNV-campagne ’Voorrang voor gezond werk’. …

Millenniumplan voor MKB

Overheid en bedrijfsleven willen gezamenlijk het midden- en kleinbedrijf helpen bij de aanpak van het millenniumprobleem. Ondernemers kunnen rekenen op adviezen en daadwerkelijke hulp tegen verlaagd tarief. Het Millennium Platform (MP), het ministerie van Economische Zaken, VNO-NCW en MKB-Nederland hebben hiertoe een plan ontvouwd.

Fenit schiet MKB te hulp bij '2000'

Brancheorganisatie Fenit heeft een nieuw plan ontwikkeld om kleine en middelgrote bedrijven door de eeuwwisseling heen te slepen. Het is de bedoeling, per branche een aantal specialisten op te leiden, die de kleinere ondernemers kunnen bijstaan. Fenit gaat de plannen verder uitwerken met het Millennium Platform (MP).

Voordelig advies voor MKB

… maanden tot omstreeks een half jaar nodig om op bais van een zogeheten 'quick-scan' te bepalen welke technologieën de beste kansen bieden aan een bedrijf. …