404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

dollars

Lessen van: Ubers hackafkoop

Uber is disrupting voor taxi’s maar ook voor hackersbetaling. Een slecht voorbeeld uit Ubers verleden.

Gemeenten massaal de mist in met persoonsgegevens

Vrijwel alle gemeenten delen zeer gevoelige gegevens in het sociaal domein zonder dat zij weten welke wettelijke grondslag daarvoor is en gebruiken toestemming van de burger daarbij onterecht als ‘lapmiddel.’ Dat blijkt uit onderzoek van Autoriteit Persoonsgegevens (AP) bij 41 gemeenten, die allemaal de fout in gingen. Dat er met toestemming van de burger altijd gegevens mogen verwerkt worden is volgens de AP een misvatting. AP-vicevoorzitter Wilbert Tomesen noemt de situatie tegenover Binnenlands Bestuur ‘ernstig.’

Management neemt security nu serieus

IT-security wordt momenteel gedomineerd door twee ontwikkelingen; de wet meldplicht datalekken en de dreiging van ransomware. Beide leiden tot meer aandacht van het ­management. “Men beschouwt IT-security niet langer als een IT-aangelegenheid, maar als een vraagstuk dat primair de verantwoordelijkheid van het management is.”

Beveiliging persoonsgegevens in gemeenten nog steeds niet op orde

Lang niet alle privégegevens die door gemeenten worden gebruikt, zijn goed beveiligd. De beveiliging van persoonsgegevens die met Suwinet worden uitgewisseld is verbeterd, maar bij een aantal gemeenten blijft het risico aanwezig dat persoonsgegevens in verkeerde handen vallen. Dat concludeert de Autoriteit Persoonsgegevens na onderzoek bij 13 gemeenten. Slechts twee van de dertien gemeenten voldoen.

Wetswijzigingen 
vragen om actie

Profiling, beveiliging van persoonsgegevens en persoonsgegevens in de arbeidsrelatie. Dat zijn de accenten in het beleid van het College Bescherming Persoonsgegevens voor 2015 die de breedste impact zullen hebben.

Verzwegen datamining van overheid

De overheid experimenteert sinds 2008 met het koppelen van databestanden 
om fraude op te sporen. Maar de wijze waarop zij dat doet, roept vragen op. Het ‘Systeem risico-indicatie’ is in alle stilte aangenomen. Toezicht of toetsing is er niet. Hoe zit het met de privacy van burgers? Bob Nieme stelt een paar kritische vragen.

Cloud dwingt tot regie

De cloud is harde realiteit geworden. En daarmee alle problemen die erdoor ontstaan. De businesscontinuïteit is in het geding, zeggen Jan Bouman en Gino Wesselman. Regie is hard nodig. Zonder duidelijkheid en gemeenschappelijke verwachting over wat de cloud biedt, kan geen regie worden gevoerd.

UWV overtreedt privacyregels

Het UWV laat zelfs de Ieren grasduinen in gegevens van werklozen. Dat blijkt uit onderzoek van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP).