404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

Java logo

Oracle vangt toch weer bot in zaak tegen Google

Google hoeft Oracle niet te betalen voor het gebruik van Java-technologie. Dat heeft een jury voor de rechtbank in San Francisco bepaald in een zaak die zich al zes jaar voortsleept.
Salesforce

Salesforce1 lijmt apps aan elkaar

Salesforce.com toont met Salesforce1 een voorbeeld van de nieuwe IT-wereld. Dienstverleners nemen de integratietaak uit handen van de IT-afdeling. ­Marketing, sales- en serviceafdelingen kunnen zelf in hun IT-behoefte voorzien. ­Salesforce1 maakt die integratie mobiel.

Rechter spreekt Google vrij in Javageschil

Een Amerikaanse rechter heeft Google vrijgesproken van inbreuk op de Java-auteursrechten in Android. Oracle, dat de rechtszaak aanspande, lijdt daarmee een belangrijke nederlaag.

Jaaroverzicht 2011: mei - juni

2011 was het jaar dat het economisch herstel toch niet doorzette. Na een goed begin tekende zich al in maart een zekere terughoudendheid af bij investeren in IT. En de eurocrisis deed de rest. Maar 2011 was vooral ook het jaar van de smartphone en de tablet – het jaar van de te jong overleden Steve Jobs.
vuurwerk

Jaaroverzicht 2011

2011 was het jaar dat het economisch herstel toch niet doorzette.

Niet-verzonden mailtje kan Google veel geld kosten

Hoe belangrijk het is om op je woorden te passen als je mailt, wordt weer eens bewezen in de rechtszaak tussen Oracle en Google over inbreuk op Java-patenten. De rechter heeft een conceptmailtje als bewijs geaccepteerd waarin een hoge Google-manager zegt dat een licentie op Java nodig is.
geld

Oracle eist miljarden van Google om Java

Oracle eist ‘miljarden’ dollars schadevergoeding van Google in een rechtszaak die het softwarebedrijf vorig jaar al aanspande. Uit rechtbankstukken blijkt nu pas hoeveel geld Oracle uit zijn rechten op Java denkt te kunnen wringen.

Mobiele revolutie Japan hapert

Maandag opende NTT DoCoMo officieel zijn netwerk voor de derde generatie mobiele telefonie (3G of UMTS). KPN’s Japanse aandeelhouder heeft daarmee de wereldprimeur. De ogen van de wereld zijn gericht op deze proeftuin. Met de diensten die zich daar ontwikkelen, willen westerse telecombedrijven de miljarden dollars terugverdienen die zij investeerden in licenties voor 3G. Maar zelfs in Japan, waar geen cent werd betaald voor de licenties, heerst een beklemmende onzekerheid over de haalbaarheid van 3G.