404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

Inhoudsopgave april 2020

Inhoudsopgave april 2020

… pas niet in een hokje’ De carrière van securitytopvrouw Jaya Baloo,  … 9 - Programmeren is talig Column Felienne Hermans 11 -  'Je moet als politiek … 47 -  Mens raakt klem tussen cybercrime en techniek Dit kun je doen om onveilig gedrag met digitale systemen af te leren. 52 -  Focus op … de IT in Israël Henk Pieper voelt het belang van security in Israël. “Er lijkt hier altijd druk op de ketel te staan.”  61 - Pandemie Column Chris …
DDoS

DDoS-dreiging neemt nog toe

De dreiging en impact van DDoS-aanvallen zit in de lift. Banken zijn doelwit nummer twee, na de gamingindustrie.

Jurgen Vinju

Legacy is leuk en leerzaam

Met zelfgemaakte tools kan de software-engineer 'old timers' tot een goudmijn aan kennis maken.

Functionele talen populair

Wat kun je wel en wat niet verwachten van een goede programmeertaal? 
De meningen lopen al decennia uiteen. Maar, zegt Doaitse Swierstra, er is een trend waar te nemen: het gebruik van moderne functionele programmeertalen neemt toe. Hij laat zien waar deze ­populariteit door wordt bepaald.

14 netelige vragen voor een Saas-provider

Het is een simpele vraag: ‘Hoe weet ik dat u de data, die onze organisatie u toevertrouwt, afdoende beveiligt?’ Het is gezien de toenemende activiteiten van hackers en de ruime taakopvattingen van inlichtingendiensten als de NSA, ook een relevante vraag. Maar hoe relevant is het antwoord dat de SaaS-provider voor op z’n tong heeft liggen?

Kritische infrastructuur zeer kwetsbaar

Iedereen met een boven-gemiddeld verstand van computers kan een kritische infrastructuur lamleggen. Belangrijke industriële processen worden niet meer beveiligd door gespecialiseerde hardware en software, maar bewaakt door huis-tuin-en-keuken-computers. Het zal echter nog jaren duren, concludeert Maarten Oosterink, voordat internationale standaarden volledig beschikbaar zijn voor een kritische infrastructuur.
programmeren

Onveilig programmeren lijkt niet uit te roeien

Bijna 60 procent van de software bevat bij eerste oplevering beveiligingslekken. Dat constateert Veracode, dat risicotesten als dienst op de markt brengt. Commerciële software deed het daarbij slechter dan open source en intern ontwikkelde software.

De beste code is geen code

Onlangs publiceerden het SANS Institute en MITRE een top 25 van de gevaarlijkste programmeerfouten. Een belangrijke lijst, zegt Ron Tolido, maar volgens hem gaan de makers ervan voorbij aan misschien wel de meest gemaakte fout: er wordt eenvoudigweg te veel geprogrammeerd.

Top 25-fouten niet uit het hoofd leren

Sommige programmeerfouten uit de top 25 van het SANS Institute zijn al tientallen jaren een punt van zorg. De meeste van de genoemde fouten zijn goed op te sporen met tools, zegt Jacob Brunekreef.Programmeurs moeten zich aanwennen deze gereedschappen te gebruiken. Maar beveiliging ligt niet alleen op het bord van de programmeur, de hele keten van softwareproductie en -beheer is verantwoordelijk.

Top 25 softwaremissers slaat in

De publicatie van een lijst van de 25 programmeerfouten die het vaakst aanleiding geven tot cybercrime, moet het bewustzijn ten aanzien van beveiliging onder programmeurs en klanten verbeteren. De fouten hebben grote gevolgen. Twee fouten uit de lijst lagen samen ten grondslag aan het misbruik van 1,5 miljoen websites over het jaar 2008, variërend van het ‘down’-gaan tot diefstal van persoonlijke en financiële informatie van bezoekers.

Informatica komt niet met strik om de haven van Rotterdam binnen

Universiteiten, middelbare scholen en in het bijzonder het ministerie van Onderwijs nemen het vak informatica niet serieus genoeg. Er bestaat een niet aflatende behoefte aan informatici, maar er bestaan nog steeds geen eerstegraadsdocenten informatica. Jan Friso Groote en Chris Verhoef doen een dringend beroep hier verandering in te brengen. ‘Zelfregulering leidt tot verwatering.’

Platform Outsourcing Nederland wil geen ‘leveranciers-clubje’ zijn

Vorig jaar werd het het Platform Outsourcing Nederland opgericht. Daarmee is er voor het eerst een onafhankelijke organisatie die alle partijen die bij outsourcing zijn betrokken, bij elkaar brengt. Hoewel, ‘alle’? Voorzitter Daan Rijsenbrij over dit PON. Rolf Zaal

’Hacken’ voor een veilig gevoel

… tool beschikbaar om er in door te dringen.” Van der Putte: „Hackers hoeven niet meer te weten wat er ’onder water’ gebeurt. Ze geven gewoon de opdracht … verstrekt, soms met netwerkadressen en al.” „De Black Box-aanpak lijkt het meest op wat echte hackers doen”, zegt Crucq. „Zonder enige … der Putte. „Als we een lek identificeren en we weten dat er nog vier dagen programmeren nodig zijn om echt binnen te dringen, dan stoppen we. We geven …

Nederland laks met beveiligen systemen

… noemen in de zijlijn het belang van de bescherming van de infrastructuur. Niet een komt echter met concrete aanbevelingen”, constateert Eric Luiijf, … de manier waarop in de VS de problematiek voortvarend wordt aangepakt. Uit onderzoek naar de risico’s en kwetsbaarheid van de kritische … aldus Neijssing. Hans Schoone van Consul Risk Management vindt dat veilig programmeren een belangrijke plaats zou moeten krijgen in de …