404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

Intel komt met stroom nieuwe processors

Intel introduceert deze week een hele reeks nieuwe processors. Dat meldde de nieuwe CEO Brian Krzanich in zijn keynote speech op het Intel Developers Forum in de VS.

Intel maakt ontwerp Atom een stuk zuiniger

De toch al zeer energiezuinige Atomprocessor van Intel heeft een nieuwe interne schakeltechniek gekregen. Daarmee kan de CPU dynamisch het onderste uit de kan halen zodat taken zo snel mogelijk worden verwerkt, zelfs als de chip te warm dreigt te worden.

Scepsis over ARM-processors voor servers

Applied Micro onthulde deze week zijn toekomstige ARM-processor voor servers. De fabrikant zelf heeft hoge verwachtingen, maar een oud-Intel-topman gelooft er niet in.
vuurwerk

Jaaroverzicht 2011

2011 was het jaar dat het economisch herstel toch niet doorzette.

Hyves’ IT-infrastructuur groeit razendsnel

Door hun stormachtige groei en enorme aantallen gebruikers zijn sociale netwerksites grootverbruikers van computercapaciteit. Hyves mag dan internationaal gezien een maatje kleiner zijn dan het Amerikaanse Facebook, maar ook de Nederlandse ‘vriendensite’ staat voor stevige uitdagingen op IT-gebied.

Top 50 Grootste IT-bedrijven

De werkgelegenheid bij de vijftig grootste IT-bedrijven in Nederland is vorig jaar fors afgenomen: van ruim 78.000 fte naar een krappe 76.000 eind 2010. Gemiddeld genomen krompen de grote IT-bedrijven met ruim 3 procent; merendeels door natuurlijk verloop, soms door verkoop van bedrijfsonderdelen en in een enkel geval door reorganisatie. Het waren vooral de grootsten onder de groten die hun omvang tijdig aan omstandigheden aanpasten: de ‘bovenste helft’ van de lijst kromp bijna driemaal sterker dan de rest. De krimp voltrok zich hoofdzakelijk bij IT-dienstverleners, zoals Inter Access, Ordina en Ericsson. De technologieleveranciers groeiden als groep zelfs met ruim 3 procent, mede dankzij sterke uitbreiding bij Oracle (dankzij de overname van Sun), TomTom en ASML.
Apple

Jaaroverzicht 2010

2010 was zonder meer het jaar van Apple. Dankzij de introductie van de iPad en het aanhoudende succes van de de iPhone stak het Microsoft naar de kroon. De ICT-sector krabbelde langzaam, heel langzaam uit het dal, en...

Lichtcomputer een stap dichterbij

Onderzoekers van Intel hebben de bouw van computers die data intern via licht transporteren weer een stap dichterbij gebracht. Ze onthulden eind juli het prototype van een transmissietechniek die snelheden van 50 gigabit per seconde kan bereiken. Intel noemt de vinding Silicon Photonics Link.

Strijd om serverchips laait op

AMD en Intel hebben deze week allebei een nieuwe generatie microprocessors voor servers op de markt gebracht. Terwijl AMD kans zag twaalf ‘cores’ in een Opteron 6000-processor te proppen, beperkt Intel zich bij de nieuwe Xeon 7500-serie tot maximaal acht verwerkingskernen.

Intel overtreft zichzelf

De veiligste processor voor het datacentrum. Zo noemt Intel de nieuwe Xeon 5600-serie die deze week officieel is geïntroduceerd. Intel heeft zijn nieuwe generatie serverprocessors gebaseerd op de Westmere-architectuur. De chips worden gemaakt met Intels meest geavanceerde productieproces, waarbij de kleinste verbindingen slechts 32 nanometer breed zijn. De huidige Xeon 5500-serie, met de Nehalem-architectuur, is nog uitgevoerd in 45 nanometer.

Marsroute AMD leidt naar Opteron met 16 ‘cores’

Maanden eerder dan verwacht wil AMD in juni zijn eerste Opteron-processors met zes kernen uitbrengen. In 2010 volgen versies met acht en twaalf kernen en in 2011 Opterons met zestien ‘cores’.

HP, IBM en Fujitsu spelen in op nieuwe Intel-chip

Vrijwel tegelijk met de introductie van de Xeon 5500 door Intel hebben diverse fabrikanten nieuwe servers op basis van de nieuwe processorlijn gepresenteerd. Daartoe behoren HP en Fujitsu.

Offensief van Dell voor het rekencentrum

Dell heeft een groot aantal nieuwe producten en diensten voor datacenters onthuld. Daartoe behoren servers, opslagapparatuur, managementsoftware en bijbehorende diensten.

Fibre channel fuseert met ethernet

De standaardisatiegroep die ‘fibre channel over ethernet’ (FCoE) moet beschrijven, is bijna klaar met zijn werk. Mogelijk al in april van dit jaar of anders in juni wordt de standaard gedefinieerd. Dan is er een einde gekomen aan de tweedeling tussen SAN’s en LAN’s.

Sun zoekt nieuwe manieren om oude strategie te verkopen

Sun Microsystems blijft zoeken naar nieuwe manieren om zijn strategie aan de man te brengen. Hoewel die strategie al twintig jaar niet veranderd is, moet een nieuwe nadruk op gebruiksgemak hernieuwd succes brengen.