404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

AG Connect blogt over de iPod Nano

50 jaar IT: De iPod Nano

De iPod Nano verbeterde het humeur van redacteur Charlotte Boudesteijn aanzienlijk maar trok haar cijfergemiddelde omlaag. De redactie van AG Connect blogt over 50 jaar ICT.

mobiele generatie

Vier generaties onder een dak

Elke generatie heeft iets te bieden op de werkvloer, maar stelt ook andere eisen. Wat zijn de belangrijkste verschillen?

Actie Onderweg Offline

Moet smartphone in de auto automatisch uit?

Smartphone-gebruik door automobilisten lijkt ondanks de bekende risico's een onuitroeibare gewoonte. Wat gebeurt er als we deze zin langer maken. Is er daar ruimte voor?

onderhoudbaar programmeren

Onderhoudbaar programmeren maakt ontwikkelen goedkoper

Iedereen heeft het over onderhoudbaarheid van programmacode. Daar gaat de misleidende suggestie vanuit dat je tijdens de ontwikkeling van een programma extra tijd en geld moet investeren in het faciliteren van latere inspanningen om die code aan te passen aan nieuwe eisen. In werkelijkheid wordt software-ontwikkeling er juist goedkoper van.

Groot verlies BlackBerry door afschrijvingen

De Canadese smartphonefabrikant BlackBerry heeft het afgelopen jaar een miljardenverlies geleden als gevolg van torenhoge afschrijvingen. De omzet van het aangeslagen technologiebedrijf kelderde bovendien met bijna 40 procent tot 6,8 miljard dollar (bijna 5 miljard euro).

Windows Phone populair in Europa

Windows Phone heeft zijn marktaandeel in Europa zowat verdubbeld naar 9,2%. Van de nieuwe telefoons is 16,1% een iPhone, 70,1% draait Android en BlackBerry doet bijna niet meer mee.

Tweede editie High Tech Ontdekkingsroute goed bezocht

De High Tech Ontdekkingsroute die afgelopen zaterdag plaatsvond in de regio’s Delft, Twente en Eindhoven heeft ruim 8.500 bezoekers getrokken. Organisator FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie is dik tevreden met de opkomst.

Tieners: Apple is niet 'cool' meer

Voor Amerikaanse tieners heeft Apple afgedaan. De fabrikant van de iPhone, iPad en iMac is in hun ogen niet ‘cool’ meer.

Surface RT kan tegen een stootje

De eerste tabletcomputer van Microsoft, de Surface RT, kan tegen een stootje. Bij de introductie donderdag in New York doorstond de tablet diverse vormen van fysieke mishandeling.

IT -beroepsverenigingen

Nederland kent tal van beroepsverenigingen voor IT-professionals. De bekendste zijn Ngi, NGN, VRI, KIVI NIRIA Informatica, NVBI, GIA, TestNet, PvIB en Norea. Duizenden netwerkbeheerders, IT-auditors, beveiligers, testers, architecten en IT-inkopers zijn aangesloten bij clubs van vakgenoten. Soms bij meerdere. Maar waarom eigenlijk?

‘Voor Nokia is er geen weg meer terug’

De Finse mobieltjesfabrikant Nokia staat onder zware druk op de smartphonemarkt en lanceerde woensdag in Londen de eerste smartphones die draaien op het besturingssysteem Windows Phone van de Amerikaanse softwaregigant Microsoft. Vier vragen aan Sebastiaan van Silfhout, algemeen directeur van Nokia in Nederland.

1 op 3 Nederlanders gebruikt smartphone

Van de Nederlanders tussen 15 en 65 jaar gebruikt 34 procent een smartphone. Nokia en Samsung zijn de populairste merken, gevolgd door RIM (BlackBerry), Apple (iPhone) en HTC. Dat heeft onderzoeksbureau Telecompaper uitgezocht.

IPad 2: geen revolutie maar evolutie

De iPad 2 die Apple-topman Steve Jobs gisteravond onthulde, is lichter en sneller dan zijn voorganger. Apple heeft ook gezorgd voor een aantal andere verbeteringen, waaronder twee camera’s. Beeldscherm, opslagcapaciteit en batterijduur zijn echter gelijk gebleven.

Jongeren: lak aan IT-regels

Volgens onderzoek van Accenture negeren vooral jongere medewerkers de regelgeving die bedrijven hun medewerkers opleggen bij het gebruik van IT-middelen massaal. Zogenaamde millennials (jongeren tussen de 14 en 27 jaar) geven niets om de veiligheidsregels van hun IT-afdeling en installeren externe apparatuur en applicaties die zij willen gebruiken gewoon zelf. Marc Schuuring, executive partner bij Accenture Nederland, noemt de uitkomsten ‘ronduit shocking’.
Snow Leopard

Snow Leopard is meer dan een update

Iets eerder dan verwacht heeft Apple vrijdag 28 augustus de nieuwe versie 10.6 van zijn besturingssysteem Mac OS X uitgebracht.

Aan de slag bij Hongaarse start-up

Gesolliciteerd heeft Leon van de Pas nooit voor zijn functie als CEO van het jonge Hongaarse navigatiebedrijf Nav N Go. De baan werd hem min of meer in de schoot geworpen, tijdens een boottocht voor de kust van Turkije.

Klaar voor de Start

De sollicitatiegesprekken zijn succesvol verlopen, het contract is getekend, je mag de vloer op. Dan is alles nieuw, je kent nog niemand. Toch wil je zo snel mogelijk het pad effenen voor een gestroomlijnde carrière. Hoe doe je dat bij een nieuwe werkgever? Welke strategieën volg je?

Product

De producenten van persoonlijke digitale assistenten hebben nieuwe modellen uitgebracht, waarbij vooral de drang naar miniaturisering opvalt. Het gaat om de firma’s Nokia, Asus en RIM.

Banken zetten elektronisch bankieren centraal

Banken staan voor een grote reorganisatie van hun verkoopkanalen. Na meer of minder uitgebreide experimenten met elektronische dienstverlening, is het nu tijd de zaak te stroomlijnen. Standaardisatie, in Europees verband, speelt daarbij een cruciale rol. AUTEUR: Thijs Doorenbosch
Blue Screen of Death

‘Dit is een technische fout waar u niets aan kunt doen’

Er gaat nogal eens iets mis bij de bediening van een computer. Alles zit plotseling vast. Wat de gebruiker vervolgens met de getoonde foutmelding moet doen, is vaak een raadsel. Het wordt tijd, zegt Wouter Schoonman, dat psychologen meer invloed krijgen op het ontwerpen van gebruikersinterfaces.

Audits zijn bron van misverstanden

Bedrijven die veel uitbesteden of hun overhead drastisch inkrimpen, zijn gebaat bij een goede auditrapportage. In de praktijk ontbreekt hier nogal eens iets aan. De auditor, zegt Roeland Stouthart, is als een strenge oom die nauwelijks grijstinten kent. Projectmanagers die auditors op bezoek krijgen, moeten zich beter voorbereiden om spraakverwarring te voorkomen.

Beheer tussen twee vuren Management en klant eisen wonderen van de verkoopsite

Ze zien er gelikt en glanzend uit en ze suggereren dat snel, gemakkelijk en voordelig kopen op internet een zaak van enkele muisklikken is. Schone schijn! Verkoopsites proberen hun stand op te houden. Ze doen alsof 7x24 uurs-beschikbaarheid vanzelfsprekend is en het met de interne processen en infrastructuren allemaal prima geregeld is. In werkelijkheid verbergt de interactieve commerciële site een wereld van nieuwe beheerproblemen.

Jongeren moeten m-commerce vlot trekken

… Application Protocol (Wap) beloofde veel, maar presteert nog weinig. Vooral in commerciële zin. Toch schieten mobiele Internet-portalen als … markt. Op de markt is ook zeker sprake van groei, vooral in diensten voor de zakenreiziger als reisinformatie, reserveringsmogelijkheden en … daarmee van m-commerce – zal plaatsvinden op het moment dat de consument iets heeft aan het Wap-toestel. Een voorbeeld van een partij die hieraan …

Mobiele telefoon wordt kijkdoos

… zou daarvoor wel aanzienlijk sneller moeten worden. Vooralsnog lijkt Wap vooral te worden gebruikt voor het afsluiten van eenvoudige transacties, aangeduid als m-commerce. Jan … van de Amsterdamse effectenbeurs. „Het opvragen van saldo-informatie is iets wat banken vrij snel zullen gaan bieden, op andere diensten zal langer …

Internet dwingt uitgevers koers grondig te herzien

… Time Warner, onderstreept de absolute overtuiging in de markt dat er voor elektronische distributie van inhoud (content) een gouden toekomst is … de hete adem in hun nek van ’de nieuwe media’ en de aanbieders daarvan. Jongeren – de toekomstige abonnees – lezen steeds minder de krant en zijn … Asynchronous Tranfer Mode. Een cel-georiënteerde transportmethodiek die vooral wordt ingezet bij Lan/Wan-backbones waarbij snelheid, schaalbaarheid …