404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

Opportunistische sector

Opportunistische sector

Bedrijven hebben een tekort aan ICT-personeel, maar eisen worden amper bijgesteld. 

Karin van Baardwijk

CIO Power: voortrekkers in een mannenwereld

Vier vrouwelijke CIO's vertellen over hoe zij zich staande houden in de masculiene IT-wereld en waarom een keiharde IT-achtergrond een pré is, maar geen must.

Vrouwen aan de top

Meer vrouwen in de top

In de IT zijn vrouwen ver in de minderheid. En vrouwen in topfuncties moet je er al helemaal met een lampje zoeken. Toch zijn er techbedrijven die er wél in slagen om meer (top)vrouwen te vinden en binden. AG Connect zet de komende dagen drie internationale best practices in de spotlight: Sandvik, T-Systems en een hoogwaardig agri-bedrijf.

werkplek, vrouwen in de IT

De wil is er …

Grote IT-werkgevers in ons land willen vrijwel allemaal meer vrouwen aan boord halen en behouden

Goed idee, maar er is nog veel te leren

Software speciaal ontwikkelen voor vrouwelijke gebruikers gebeurt nog maar zelden. Een ontwikkelaar is vaak man en hij maakt dan ook vaak software voor iemand als hijzelf. “Er wordt veel ontwikkeld vanuit het ik-perspectief. En die ‘ik’ is meestal een man.”

Het opvallendste nieuws volgens Hans Timmerman

Er gebeurt te veel in de IT-wereld, wat het kiezen voor het opvallendste bericht moeilijk maakt. Daarom maar een bespreking van verschillende berichten door Hans Timmerman, CTO van EMC Nederland.
succes

‘Regionale aanpak Techniekpact succesvol’

Twee jaar na de ondertekening van het Nationaal Techniekpact 2020 hebben bedrijfsleven, onderwijs en overheid in regio's elkaar rond techniek gevonden. Dat is de conclusie die ministers Kamp en Bussemaker en staatssecretaris Dekker gisteren trokken tijdens de jaarconferentie van het Techniekpact.

‘We willen 
de ­modewereld ­opschudden met IT’

Nederland barst van de mannen die een hekel hebben aan shoppen. Mei Ling Tan en 
Jantien Herfst van House of Einstein spelen daar slim op in met kledingconsulten via Skype en een verrassingspakket met kleding. Ze willen groeien door de eigen software te licenseren. “Personal shopping bestaat al, maar door er IT achter te hangen, wordt het schaalbaar.”

‘Recruiting krijgt karakter van scenarioplanning’

Nu het eind van het jaar nadert, ligt het voor de hand om terug te blikken op de ontwikkelingen op de IT-arbeidsmarkt in 2011 en vooruit te kijken naar wat komen gaat in 2012 en daarna. Een gesprek met recruiters Désirée Willemsen (Capgemini) en Folmer Koper (Nuon), en met Peter Healey, sales director Benelux bij carrièresite IT Job Board over arbeidsmarktperspectieven, generatie Y, de kloof tussen onderwijs en praktijk en diversiteit.

IT-bedrijven goed voor werkende ouders

Nederlandse IT-bedrijven zijn uitstekende werkgevers voor ouders. Althans, als je af moet gaan op de vorige week gepubliceerde Loflist 2011, een ranglijst van Lof Media met de beste werkgevers voor werknemers met (jonge) kinderen.

IBM deelt uit: 2,5 miljoen uur vrijwilligerswerk

Het zal zelden gebeuren dat directeur Harry van Dorenmalen van IBM Nederland een interview geeft tussen de lege vitrines en opeengestapelde stoelen in een verlaten kantine. Vandaag is dat wel het geval. En dat is geen bewuste keuze.

Top 50 Grootste IT-bedrijven

De werkgelegenheid bij de vijftig grootste IT-bedrijven in Nederland is vorig jaar fors afgenomen: van ruim 78.000 fte naar een krappe 76.000 eind 2010. Gemiddeld genomen krompen de grote IT-bedrijven met ruim 3 procent; merendeels door natuurlijk verloop, soms door verkoop van bedrijfsonderdelen en in een enkel geval door reorganisatie. Het waren vooral de grootsten onder de groten die hun omvang tijdig aan omstandigheden aanpasten: de ‘bovenste helft’ van de lijst kromp bijna driemaal sterker dan de rest. De krimp voltrok zich hoofdzakelijk bij IT-dienstverleners, zoals Inter Access, Ordina en Ericsson. De technologieleveranciers groeiden als groep zelfs met ruim 3 procent, mede dankzij sterke uitbreiding bij Oracle (dankzij de overname van Sun), TomTom en ASML.

Carrière: Wanted (alive): SharePoint- en .NET-specialisten

Ondanks de crisis blijft de vraag naar een kleine groep IT-professionals onveranderd hoog: ervaren .NET- en SharePoint-specialisten hebben de banen nog altijd voor het uitzoeken. En het tekort wordt alleen maar groter, is de verwachting. Een gesprek met vier kenners van dat marktsegment over de ‘most wanted’ IT’ers van dit moment.

Vrouwelijke rolmodellen in ICT boeken succes

Het percentage vrouwen in de ICT in Nederland is met ongeveer 10 procent erg laag. Lichtpunt is dat de laatste jaren steeds meer meisjes een bètatechnisch profiel zijn gaan kiezen. Dat komt mede door de georganiseerde inzet van de 1500 rolmodellen, verzameld in de database Spiegelbeeld van VHTO, op scholen.

Vrouwelijke ICT'ers voelen zich achtergesteld

Vrouwelijke IT-professionals hebben het gevoel ongelijk te worden behandeld ten opzichte van hun mannelijke collega’s, zowel qua werkomstandigheden als qua salaris. Mannelijke IT-professionals zien daarentegen geen verschil. Een en ander blijkt uit een onderzoek van vacaturewebsite IT Job Board.

‘Industrie en opleiders weten het vak niet aan vrouwen te verkopen’

Alle deelnemers aan de discussie op LinkedIn vinden het belangrijk dat er een betere man-vrouwverhouding komt in het IT-beroepenveld. Maar niet iedereen is het eens met de stelling ‘ICT is te belangrijk geworden om alleen aan mannen over te laten’, waarmee de redactie de discussie opende.

Internetgebruikers halen het onderste nog niet uit de kan

Jaarlijks stellen The Economist en IBM de zogeheten E-readiness-ranglijst samen, een opsomming van het potentieel dat de verschillende landen hebben op ICT-gebied. Nederland staat dit jaar op een derde plaats, en klimt daarmee vier plaatsen ten opzichte van vorig jaar.

Mooie stijging in moeilijke tijd

Het salaris van Nederlandse IT-professionals is het afgelopen jaar gemiddeld met 3,6 procent gestegen. Dat is duidelijk minder dan de groei van voorgaande jaren maar gezien de economische tegenwind niet slecht. Alle beroepsgroepen gaan er in totaal inkomen op vooruit, de meeste met 3 procent of meer.

De stap naar de ambtenarij

Wat kun je verwachten als je overstapt naar de overheid? Op verjaardagsfeestjes zal er vast en zeker schamper gedaan worden over de ambtenarij. Is de overheid traag en bureaucratisch? Is de technologie stoffig en de materie dor? En welke lessen moet je leren? Drie ‘overstappers’ aan het woord.

‘Met kennisoverdracht is het pas echt duurzaam’

Wie: Bart de Rijk, management consultant Sustainability bij Logica Wat: Verder ontwikkelen open-sourcesoftware van Mifos voor microfinanciering, inclusief kennisoverdracht Doel: Vergroten effectiviteit en hogere kwaliteit administratie door microfinancieringsorganisaties Waarom: Projectpartners, collega’s en mezelf in staat stellen om vanuit onze vakkennis te werken aan oplossingen die niet alleen Profit-, maar ook People- en Planet-doelen dienen