404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

Marco Gianotten

Vijf KPI-tips

Aflevering 1:  Opdrachtnemer bij de les houden

Wat leveranciers moeten doen bij prestatie-inkoop

Bij het uitbesteden van IT is het kiezen van een leverancier van groot belang. Opdrachtgevers zien zich vaak als experts, maar de leveranciers zijn de experts, zeggen Joop Schuilenburg en Bas aan de Wiel. Leveranciers moeten dit wel bewijzen. Schuilenburg en Aan de Wiel laten zien waar leveranciers mee moet komen om opdrachtgevers te overtuigen. ­Onder meer met: prestatie-onderbouwing, een risicodossier, kansendossier en interviews.
zon

Tevredenheid over IT-outsourcing kunt u zelf organiseren

Onderzoekbureau Whitelane vroeg ruim 200 CIO’s en verantwoordelijken voor sourcing naar hun ervaringen en plannen met IT-outsourcing. Centraal stond de vraag over welke 
IT-dienstverleners de klanten al dan niet tevreden zijn. Maar wat kunnen de klanten uit 
het onderzoek nu eigenlijk leren over hun eigen opdrachtgeverschap?

Minimumnormen zijn contraproductief

Om te voorkomen dat IT-projecten anders verlopen dan gepland, stellen opdrachtgevers minimumnormen op. Dat is contraproductief, zegt Jeroen van de Rijt. Dergelijke normen halen de kwaliteit van het totale aanbod naar beneden. Geef leveranciers de ruimte, geef ze de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de levering. Het resultaat zal dan optimaal zijn.
India

’Meer bedrijven moeten de buitenlandroute durven nemen’

Het naar Nederland halen van buitenlands IT-talent is kostbaar en vereist omslachtige procedures. Volgens Paul Tjia van GPI Consultancy is het wel goed mogelijk software in het buitenland te laten maken. Het probleem is dat bedrijven die stap vaak nog niet durven te zetten.