404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

Typende robot

Het wordt stil in de backoffice

Robotic Process Automation haalt de routinetaken uit de backoffice. De opbrengsten zijn zeer interessant.

Social media­ bewijzen hun nut op de werkplek

LinkedIn, Twitter, Facebook, YouTube, Google+, Pinterest, Instagram, Yammer en binnenkort ook Facebook at Work... Veel werkgevers en werknemers zien door de bomen het bos niet meer. En als ze de meerwaarde van social media al zien, weten ze vaak niet waar ze moeten beginnen en hoe ze het in moeten zetten.

Geld verdienen met SMAC(T)

De trends in IT-land worden tegenwoordig aangevoerd door Social, Mobile, Analytics, Cloud en ook steeds meer door Things. SMAC(T), voor de duidelijkheid. Maar hoe valt daar concurrentievoordeel mee te behalen, hoe verdienen ondernemers daarmee hun geld? Een bloemlezing van de mogelijkheden.
End of the line

Voorbereidingen op digitale disruptie

Digitale disruptie? Ontkennen helpt niet. En het botweg blokkeren van 
lokale digitale initiatieven in de 
organisatie, doet het imago van de IT-­afdeling geen goed. Het digitale platform van de IT-afdeling moet het pièce de résistance van de CIO 
worden, concludeert Ron Tolido. 
Dit platform wordt het 
verbindende station 
tussen twee werelden. Dit is het derde artikel in een serie over digitale 
concurrentie.

7 uitglijders 
bij het opstellen van een ICT-strategiedocument

Door het ontbreken van een eenduidige ICT-strategie voor de langere termijn is het voor veel ICT-organisaties moeilijk om tijdig in te spelen op ontwikkelingen. Een manier om daar verbetering in te brengen is het opstellen van een herkenbaar ICT-strategiedocument. Een gemeenschappelijk beeld van de toekomst helpt organisaties om keuzes te maken. Maar doe dat dan wel meteen zo dat het ook werkt.

Internet of Things is riskante wereld

26 miljard apparaten zullen in 2020 met een eigen IP-adres aangesloten zijn op internet. Veel van die apparaten en de bijbehorende verbindingen zullen slecht beveiligd zijn. 
Tientallen miljarden nieuwe kansen voor hackers dus? “Zet je twee stappen in de goede richting dan kun je al heel goed in control zijn.”

Capgemini zet Europese Commissie voor het blok

Vanuit een Amsterdams datacentrum biedt Capgemini een op open standaarden gebaseerde cloudoplossing voor unified communications, e-mail, agenda, content- en document­beheer, een segment waar Microsoft domineert. Het richt de eerste pijl op de Europese Commissie, die zich tot nog toe met een beroep op het ontbreken van alternatieven onttrekt aan de eigen regels voor openbaar aanbesteden. De boodschap is aangekomen.

Klassiek ERP-pakket heeft probleem met engineer to order projecten

Er dreigt iets mis te gaan in de ERP-wereld. De meeste ERP-pakketten zijn ontworpen met massaproductie in gedachten, maar dat productiemodel verdwijnt geleidelijk naar goedkopere landen. De Nederlandse maakindustrie richt zich in toenemende mate op productie met een hoge toegevoegde waarde. Dat vergt een andere logistiek en een ander ERP.

Oracle kneedt en kneedt tot alles Fusion is

Oracle houdt heel veel ballen in de lucht door de producten van overnames uit het ­verleden te blijven ondersteunen. Toch lijkt het bedrijf zijn klanten niet aan te willen ­moedigen snel over te stappen op het eigen paradepaard Fusion Applications. Het bedrijf heeft een andere strategie.
Kalender

Overheid in 2017 digitaal?

Uiterlijk in 2017 kunnen burgers en bedrijven digitaal zakendoen met de overheid. Gaat de overheid dat halen? Dat is zeer de vraag, zegt Rutger Gooszen. Hij geeft vijf adviezen bij het kiezen van een goede strategie.

BI verlost van zijn beperkingen

De prijsdalingen van processors en geheugen creëren ongekende mogelijkheden voor ­gegevensanalyse. Wie de kansen die dat biedt laten liggen, doet zichzelf tekort. Dat zegt James Goodnight, 
mede-oprichter en algemeen directeur van SAS.

Digitale storm in de Tweede Kamer

Het parlementaire proces in Nederland is de afgelopen jaren snel gedigitaliseerd. Er wordt papierloos gewerkt, de administratieve ruggengraat is gedigitaliseerd en bijna elk Kamerlid heeft een tablet. Directeur Informatiseringsbeleid van de Tweede Kamer Peter Branger stopt daar niet. “Over tien jaar ziet het er volstrekt anders uit in de plenaire zaal.”
Dok bij Damen Shipyards

Damen perst zich via ERP in keurslijf

Damen Shipyards Group zit in een ‘overhaul’, een die van de 36 scheepswerven overal ter wereld een echte multinational moet maken. Daarbij dwingt het ERP-systeem van IFS ­processen, medewerkers en bedrijven in een keurslijf. Maar directeur IT Marc de Thouars kent zijn plaats; de business bepaalt. Het doel van Damen blijft: ‘boten naar buiten duwen’.

IT-afdeling niet gebruiken als breekijzer

De informatievoorziening van gemeenten verandert en daarmee de gemeentelijke IT-functie. De vooronderstelling is, zegt Jos Smits, dat ­samenwerking op IT-gebied dit proces vergemakkelijkt. De praktijk laat iets anders zien. De IT-afdeling moet ervoor waken als breekijzer ingezet te worden voor intergemeentelijke samenwerking.

‘A giant leap 
for business’

Drie jaar heeft SAP gewacht tot Business Suite on HANA eindelijk kon worden gepresenteerd. Misschien dat Jim Hagemann Snabe, co-CEO van SAP daarom grote woorden in de mond neemt. “Dit is het begin van een nieuw tijdperk in enterprise computing, van strategisch belang voor de wereldeconomie.” SAP heeft zichzelf met HANA hervonden en weet nu heel goed waar het heen wil.

Legacy op mainframe geen punt voor mobiele apps

IT-managers die data van oude mainframe-applicaties voor mobiele apps willen gebruiken, zien vaak maar twee mogelijkheden: vervangen of herschrijven van die applicaties. De derde mogelijkheid, moderniseren, wordt gezien als onmogelijk of onhandig. Dat is volstrekt onterecht zegt Huib Klink, van Micro Focus. “Legacy hoeft geen belemmering te zijn.”

Minder kosten door performance SAP te optimaliseren

Weet u of uw medewerkers SAP op de juiste manier gebruiken? Of dat de gebruiksperformance optimaal is ingesteld? Een nog weinig bekende tool analyseert gebruikers en de performance van de software en geeft aan waar verbeteringen mogelijk zijn. “Je kunt je concentreren op de pijnpunten die het meest zeer doen.”