404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

RWS stimuleert bedrijfsleven met big datalake

RWS stimuleert mkb met big datalake

Slimme oplossingen om asfaltonderhoud beter te plannen en zo kosten te besparen en veiligheid te verhogen, zijn prima elders in Europa te implementeren.

Big Data móet

Bedrijven die Big Data links laten liggen, bestaan over tien, vijftien jaar niet meer. Daar ­waren de CIO’s op CIOnets miniseminar Co-creation by Big Data het snel over eens. Maar het is voor hen ook duidelijk dat er 
haken en ogen zitten aan Big Data, met name in de ­relatie met de klant.

Big Data binnen bereik van het MKB

Vorige week vond in Eindhoven de aftrap plaats voor het Data Science Center Eindhoven, of kortweg DSC/e. Het instituut is de start van Data Science als zelfstandige discipline, een onderzoeksveld waarin dataverzameling, data analytics en toepassing van die kennis samen komen. “Data is de olie van de 21e eeuw.”

Computer neemt ook kenniswerk over

De computer neemt de komende tijd in snel tempo taken van de kenniswerker over. 
De productiviteit van werknemers kan daardoor tot wel 50 procent toenemen, mits ­organisaties op tijd aan de randvoorwaarden voldoen. Voorbeelden zijn er al genoeg.
proces mining

Process mining is ­ontbrekende schakel

Data worden verzameld maar niet optimaal gebruikt. De bestaande ­analysegereedschappen schieten tekort. Process-miningtechnieken, 
zegt Wil van der Aalst, zijn wel in staat modellen te genereren, waardoor 
data omgezet kunnen worden in nieuwe inzichten en betrouwbare antwoorden.

Je moet met geweld de boardroom in!

Data governance staat voor de holistische methode om zo met gegevens om te gaan dat er niets wordt verspild en de data maximaal voordeel opleveren. “Mooie theorie, maar de directie ziet het voordeel van data governance niet direct in en heeft dus ook geen trek om er tijd en geld voor vrij te maken”, zegt James C. Orr, voormalig consultant op het gebied van Enterprise IT.

Businessmodel: datamachine

Moest je een bepaald soort bedrijven noemen die vanuit businessmodel gezien pur sang datamachine zijn, dan is dat de online sociale netwerken. LinkedIn is ’s werelds voornaamste zakelijke sociale netwerk op internet met ruim 120 miljoen gebruikers. Het bedrijf gedijt bij een immer uitdijende databerg van aangemaakte profielen, hun relaties en de informatie die onderling wordt uitgewisseld.

Big Data inspireert tot NOSQL

Grote bedrijven als Amazon, Google of Rapleaf hebben enorme dataclusters. Ze maken geen gebruik meer van relationele databases maar hebben een compleet nieuwe manier van dataopslag en verwerking.