404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

‘Get that business knowledge’

Tammy Moskites, CISO bij de Amerikaanse beveiliger Venafi, zag 25 jaar geleden een baan als netwerkbeheerder aan haar neus voorbij gaan omdat haar baas haar ‘niet in haar rok onder bureaus wilde laten kruipen’. Inmiddels is ze een van de meest gerespecteerde chief information security officers in de VS. Haar grootste probleem: het vinden van goede mensen.

‘Cyber security is geen kwestie van winnen of verliezen’

De strijd tegen cybercriminaliteit is er een zonder winnaars, maardat maakt Wilma van Dijk, sinds 1 juni 2014 directeur van het Nationaal Cyber Security Centrum, niet moedeloos. Zij is positief gestemd over de cyberveiligheid in ons land. “Het is niet overal zo goed geregeld als in Nederland.”

Een slimmere 
beveiligingsaanpak

Cybercrime is niet te stuiten. Hoe ermee om te gaan? We moeten accepteren, zegt John Brown, dat aanvallen gebeuren. We moeten ons niet concentreren op het verminderen van het aantal aanvallen, maar op het zo snel en effectief mogelijk nemen van tegenmaatregelen. De nadruk moet liggen op detectie in plaats van preventie.

Internet of Things: niet iets om bang van te worden

Vele miljarden apparaten zullen de komende jaren in het Internet of Things worden verbonden. Het gros daarvan is van zichzelf niet veilig. Hoe richt je je IoT dan toch veilig in? Een beschermende schil, Big Data en white hackers moeten afdoende bescherming bieden.

Een hacker in elke organisatie

Wie hackers ook maar enigszins partij wil geven, moet denken als een hacker. Dat 
is lastig want ontwikkelaars in organisaties zijn wel gewend te bouwen, maar niet om te kijken hoe iets stuk kan. Dat levert spanning op, zegt ‘white hacker’ Barry 
van Kampen. “Hoe mooi zou het zijn als we synergie vinden.”

Wifi-beveiliging moet beter

James Lyne, hoofd security research van Sophos, reed twee uur lang op zijn fiets door Amsterdam en scande daarbij de vele draadloze verbindingen en wifi access points op de beveiliging daarvan. Het resultaat was abominabel. “Hieruit blijkt dat we geen serieuze tegenstanders zijn voor cybercriminelen.”

‘We moeten hackers opleiden’

Nederland heeft een enorm tekort aan IT-beveiligingsexperts. Dat illustreert onder meer KPN die na de hack van zijn servers uiteindelijk de hulp moest inroepen van externe deskundigen van Fox-IT. Volgens prof. dr. Ir. Herbert Bos, de kersverse ‘beveiligingsprof’ aan de VU, trekken bedrijven zijn studenten bijkans uit de collegebanken weg. Daarbij komt dat Nederland, net als het gros van de West-Europese landen, achterloopt als het gaat om kennis van hacken, inmiddels een van de belangrijkste vormen van computercriminaliteit.