404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

Angst voor cloud is koudwatervrees

Hoewel cloudcomputing wordt gezien als dé toekomst van IT, bestaan er nogal wat reserves. Men is in de cloud geen baas meer over eigen data, vendor lock-in ligt op de loer, data is niet veilig, om een paar bezwaren te noemen. Softwarebedrijf Servoy kijkt er anders naar. “Er is nauwelijks een argument te bedenken om niet naar de cloud te gaan.”
Main Software top 50

Main Software 50: 
succes is geen toeval

Jaarlijks brengt private-equitybelegger Main Capital het landschap van de onafhankelijke, niet-­beursgenoteerde softwareleveranciers in kaart. Wie zijn de meest succesvolle 
bedrijven? Wie groeit het snelst? Wie springt eruit wat betreft performance in de cloud? 
De antwoorden zijn af te lezen aan de ‘Main Software 50’ van 2013.

Minder kosten door performance SAP te optimaliseren

Weet u of uw medewerkers SAP op de juiste manier gebruiken? Of dat de gebruiksperformance optimaal is ingesteld? Een nog weinig bekende tool analyseert gebruikers en de performance van de software en geeft aan waar verbeteringen mogelijk zijn. “Je kunt je concentreren op de pijnpunten die het meest zeer doen.”

Meer grip op megaprojecten overheid

De politiek heeft een moeizame verhouding met IT. Enerzijds wordt IT gezien als oplossing van allerhande maatschappelijke problemen. Anderzijds stelt diezelfde IT telkens weer ­teleur. Projecten komen niet af, werken niet zoals bedoeld en kosten klauwen met geld. De problemen bij de projectvoering zijn deels terug te voeren op specifieke handicaps in het overheidsdomein. Vijf experts dragen oplossingen aan.

Jaaroverzicht 2011: maart - april

2011 was het jaar dat het economisch herstel toch niet doorzette. Na een goed begin tekende zich al in maart een zekere terughoudendheid af bij investeren in IT. En de eurocrisis deed de rest. Maar 2011 was vooral ook het jaar van de smartphone en de tablet – het jaar van de te jong overleden Steve Jobs.
vuurwerk

Jaaroverzicht 2011

2011 was het jaar dat het economisch herstel toch niet doorzette.

Politie-ICT loopt vast

Gisteren velde de Algemene Rekenkamer zijn vonnis over de ICT-problemen bij de Nederlandse politie. Oorzaak van de problemen ligt in mismanagement van de politietop en spanningen tussen korpsbeheerders, korpschefs en ministers.

Top 50 Grootste IT-bedrijven

De werkgelegenheid bij de vijftig grootste IT-bedrijven in Nederland is vorig jaar fors afgenomen: van ruim 78.000 fte naar een krappe 76.000 eind 2010. Gemiddeld genomen krompen de grote IT-bedrijven met ruim 3 procent; merendeels door natuurlijk verloop, soms door verkoop van bedrijfsonderdelen en in een enkel geval door reorganisatie. Het waren vooral de grootsten onder de groten die hun omvang tijdig aan omstandigheden aanpasten: de ‘bovenste helft’ van de lijst kromp bijna driemaal sterker dan de rest. De krimp voltrok zich hoofdzakelijk bij IT-dienstverleners, zoals Inter Access, Ordina en Ericsson. De technologieleveranciers groeiden als groep zelfs met ruim 3 procent, mede dankzij sterke uitbreiding bij Oracle (dankzij de overname van Sun), TomTom en ASML.

Salary Survey: Mijn crisis

Vorig jaar vroegen we ICT’ers naar hun persoonlijke beleving van de crisis. Een jaar later blikken ze terug, en kijken ze - positiever gestemd - vooruit.

Van dotcom crisis naar kredietcrisis

Het eerste decennium van de 21e eeuw begon en eindigde met een crisis. Maar vanaf dag 1 bleef IT zich onverminderd snel ontwikkelen. Een overzicht.

Ballmer: Minder kosten met nieuwe Windows-varianten

Steve Ballmer, topman van Microsoft, kwam er persoon-lijk voor naar Nederland: de introductie van Windows 7, Windows Server 2008 Release 2 en Exchange 2010 op de zakelijke markt. Hij deed dat in het World Forum in Den Haag voor een zaal met zo’n tweeduizend klanten en zakelijk partners.

Financiële crisis raakt banenmarkt ICT’ers in Azië

De gevolgen van de crisis voor de werkgelegenheid van ICT’ers in Azië verschilt per land. China zoekt ICT’ers, India heeft een overschot en in Japan zijn de arbeidsomstandigheden voor automatiseerders zo slecht dat binnenkort niemand meer voor dit vak kiest. Tegelijkertijd keren veel Amerikaanse ICT’ers van Aziatische afkomst terug. Zij zullen, zegt Jan Krikke, helpen bijhet ontwikkelen van Aziatische varianten van Silicon Valley.

Rekencentrum kan op tal van fronten groener

De vele rekencentra slorpen een groot deel van de beschikbare elektrische energie op, en elk winstje op dat vlak is hard nodig. In Duitsland waren de meer dan vijftigduizend rekencentra bijvoorbeeld goed voor een stroomverbruik van 10,1 terawattuur. Daarvoor wordt een bedrag van meer dan 1 miljard euro neergeteld. “En dat is een verdubbeling ten opzichte van de situatie in het jaar 2000. Het is nu al zover dat we vier kolencentrales moeten laten draaien om aan de energiehonger van de rekencentra in Duitsland tegemoet te komen”, aldus Sigmar Gabriel, de Duitse milieuminister.

Vertraagd GovUnited wil nu tempo maken

Half oktober had Logica zijn GovUnited-midoffice­dienstverlening aan vijf pilotgemeenten zullen starten. Maar directeur Arjen Hof verwacht dat pas eind februari Midden-Drenthe als eerste live gaat. “We waren iets te ambitieus”, zegt hij. Maar dit jaar wordt wat hem betreft ‘het jaar van de uitvoering’.

Overheid zwijgt rol productsoftware dood

Nederland is een belangrijke producent van software, maar het lijkt erop dat we dat niet willen weten. Het Centraal Plan Bureau vindt zelfs dat we geen software moeten maken, maar in het buitenland moeten kopen. Het Bureau rapporteert de cijfers niet eens. Er is iets grondig misgegaan met de erfenis van Hans Wijers, concludeert Bas Linders.