404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

online

Online cursus verdringt het klaslokaal

De meerderheid van de cursisten van IT-opleider Global Knowledge heeft nog altijd voorkeur voor klassikale lessen. De interesse in combinaties met online leren neemt snel toe, zegt directeur Piet Hompus. “Over een tijdje roept de leraar niet meer ‘mobieltjes nu uit!’, maar wordt het ‘mobieltjes nu aan!’.”
Main Software top 50

Main Software 50: 
succes is geen toeval

Jaarlijks brengt private-equitybelegger Main Capital het landschap van de onafhankelijke, niet-­beursgenoteerde softwareleveranciers in kaart. Wie zijn de meest succesvolle 
bedrijven? Wie groeit het snelst? Wie springt eruit wat betreft performance in de cloud? 
De antwoorden zijn af te lezen aan de ‘Main Software 50’ van 2013.

Software Assurance: voorkom onnodige uitgaven

Klanten van Microsoft betalen veel te veel voor Software Assurance, dat bovendien in veel gevallen overbodig is. Organisaties zijn vaak goedkoper uit wanneer zij de nieuwste versies van Microsoft-pakketten los kopen. “Als je voor Software Assurance kiest, betaal je over zes jaar soms bijna het dubbele.”
vuurwerk

Jaaroverzicht 2011

2011 was het jaar dat het economisch herstel toch niet doorzette.

‘Mobieltje voorlopig veilig’

… ik niet. Als het maar heterogener wordt. Apple is nog steeds veiliger dan Windows-pc’s, maar zijn marktaandeel groeit en dan ook het aantal aanvallen. … en applets. We hebben bijvoorbeeld antimalware voor Symbian. Dat is gratis, maar gebruikers hebben het niet nodig. Er zijn te veel … gebeuren, want Apple heeft inmiddels een marktaandeel in pc’s van meer dan 10 procent. En dat groeit.” 3 Er worden tegenwoordig meer computercriminelen …

Van dotcom crisis naar kredietcrisis

Het eerste decennium van de 21e eeuw begon en eindigde met een crisis. Maar vanaf dag 1 bleef IT zich onverminderd snel ontwikkelen. Een overzicht.

Softwarepiraten in China achter de tralies

Een Chinese rechtbank heeft vier mannen schuldig bevonden aan het grootschalig verspreiden van illegale kopieën van Windows XP. De verdachten hebben celstraffen van 2 tot 3,5 jaar gekregen.

Aansluiten en afblijven: de terugkeer van de ‘appliance’

Apparaten die ‘gewoon hun werk doen’ zijn in de vorm van consumentenelektronica al jaren gewoon te koop, maar als het om IT gaat ligt dat anders. Bedrijven zijn voor goed werkende toepassingen aangewezen op systeemintegratoren, supportcontracten en applicatie- en netwerkbeheerders. Het zijn niet voor niets de softwareleveranciers die nu de ‘appliance’ naar voren schuiven: een kant-en-klare bundel van hardware en een voorgeconfigureerde en geoptimaliseerde softwareapplicatie.

Productnieuws

… zoals een persoonlijk telefoonboek, nummerweergave en tot 10 uur gesprekstijd. De mono headset wordt in een handomdraai een … TomTom, ‘s werelds grootste leverancier van navigatiesystemen, kondigt de gratis QuickGPSfix dienst voor alle TomTom ONE gebruikers aan. Deze dienst … » » » SWsoft brengt een update uit voor de Linux- en Windows-versies van de Virtuozzo software voor servervirtualisatie. Het gaat …

Echte prijsoorlogin virtuele wereld

Op de markt van virtualisatiesoftware barst een prijsoorlog uit. In Nederland schakelen ongeveer nu de eerste bedrijven hun servers aan met daarop open-sourcevirtualisatiesoftware Xen 3 of de betaalde variant ervan, geleverd door Xen Source. Het gaat deze bedrijven eigenlijk niet om de techniek maar om de prijs.

Product

… een eerdere configuratie terug te zetten. Ook die mogelijkheid biedt Windows (XP) tegenwoordig zelf. Het enige wat Symantec aan deze programma’s … worden aangeschaft. Norton SystemWorks 2004 is inclusief een jaar lang gratis beveiligingsupdates; daarna kan een jaarabonnement worden genomen voor … van circa 80 euro. » » » Maxdata komt met een ruimtebesparende pc van 10 centimeter breed, de Forture 2000S. De pc is uitgerust met een AMD- …

Linux­weerklank bij overheid geeft Microsoft PR­kopzorgen

Het is alle hens aan dek bij Microsoft waar het de relatie met overheden betreft. Het bedrijf kan zich niet nog een paar ‘Münchens’ veroorloven. De vraag is of Microsoft met argumenten en kortingen veel bereikt. Het openbaren van Windows­broncode zou het aangetaste vertrouwen terug kunnen winnen.

Mobiel Java middelpunt in slag der titanen

De groeiende populariteit van ‘mobiel Java’ (J2ME) van Sun Microsystems is een strategisch probleem voor Microsoft. Op de Aziatische markt is er sprake van een ware Java-revolutie. Het aantal mobiele internetgebruikers groeit dermate sterk dat Microsoft niet meer om mobiel Java heen kan. Het bedrijf houdt er rekening mee, concludeert Jan Krikke, dat de Java-opmars niet meer te stuiten is.

Ook Microsoft predikt nu ‘oplossingen’

Orlando Ayala is sinds anderhalf jaar ‘Group vice president Sales, Marketing en Services’ van Microsoft en behoort tot het handjevol Microsoft-topmensen dat rechtstreeks met Steve Ballmer en Bill Gates van doen heeft. Ayala was in Nederland om Microsoft’s Enterprise Solutions-strategie aan te prijzen.

Ambitieuze overheid ontwaakt op ICT-gebied

Veel departementen zijn komend jaar ambitieus met hun ICT-plannen. Zo moet de Nederlandse zorg op het gebied van ICT binnen enkele jaren tot de top behoren, zouden burgers binnenkort zeven dagen per week, 24 uur per dag via internet zaken moeten kunnen doen met de overheid en wil Nederland met het aanbod, de kwaliteit en de prijs van ICT-infrastuctuur tot de kopgroep in de wereld behoren.

Elektronisch betalen raakt uit de kinderziektes

is geen software ontwikkeld. Hetzelfde geldt voor oudere PC’s met Windows 3.1. Alleen gebruikers van een IBM-compatibele PC met Windows 95 of … van I-Pay kunnen per bank verschillen, maar in de praktijk is het systeem gratis of bijna gratis. Sommige banken brengen een klein bedrag in rekening … de aanbieders als de consumenten.” Geert Kelfkens Automatisering Gids • 10-09-’99 Grote bedrijven zijn overstag … …