404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

Test: presentatietools

Test: presentatietools

De methodes om scherminhoud draadloos te delen met andere en/of grotere schermen, verbeteren met de dag. We testten hulpmiddelen waarmee u presentaties op vele kleine en/of één groot scherm ‘projecteert’.

Digitaal - oog

Elk beeld is ongezien te vinden

Het aantal mogelijkheden om met software grote hoeveelheden afbeeldingen te doorzoeken, neemt toe.  Het wordt dus mogelijk om ongewenste visuele content buiten de deur te houden.

vuurwerk

Jaaroverzicht 2011

2011 was het jaar dat het economisch herstel toch niet doorzette.

BlackBerry-maker RIM gokt op de cloud

BlackBerry-fabrikant RIM probeert zijn wankele positie in de zakelijke markt veilig te stellen met een nieuw OS, clouddiensten en een betere beveiliging. Intussen neemt de druk van Apple en Google steeds verder toe.

Tekort IT’ers groeit in Silicon Valley

De IT-sector in Silicon Valley draait weer op volle toeren. Er is meer risicokapitaal beschikbaar en het talent is steeds lastiger te krijgen.

E-learning ontneemt docent status

Het online leren zit in de lift. Het is goedkoper en cursisten hebben geen zin meer in tijdrovende klassikale groepssessies. De docenten en opleiders werken alleen niet mee, constateert Evert Hatzmann. Onderwijskundigen daarentegen zijn wel enthousiast.

Het Digitale politiebureau krijgt vorm

De politie is bezig met een forse inhaalslag. De 26 korpsen moeten één concern worden dat samen met burgers, bedrijven en de ‘ketenpartners’ werkt aan veiligheid in huis en op straat. Het Digitale Politiebureau moet daarin een sleutelrol spelen.

Intel rekent af met bekabeling

Chipfabrikant Intel richt zich bij de ontwikkeling van chips meer dan ooit op nieuwe draadloze technieken, waaronder WiMax en ultra-wideband (UWB). Maar, zo verzekert hoofd technologie Patrick Gelsinger, de traditionele pc wordt niet vergeten.

Duitsers en Fransen op de bres voor breedband in EU

De liefde tussen Deutsche Telekom en France Telecom bloeit als nooit tevoren. Dat beide partijen vier jaar terug nijdig uit elkaar gingen, is vergeven en vergeten. Het belang van een Europese kenniseconomie op basis van breedband drijft beide partijen in elkaars armen.

Vanuit Korea bezien is Europa de derde wereld

Zuid­Korea is na Japan en voor Nederland het dichtst bevolkte land ter wereld. Bijna 50 miljoen mensen op een oppervlakte van nog geen 2,5 keer Nederland, met 70 procent bergachtig terrein. De hoofdstad Seoul alleen al herbergt meer mensen dan Nederland. Eind jaren vijftig, na de oorlog die Korea in tweeën splitste, was het land min of meer afgeschreven. Tegenwoordig duelleert Zuid­Korea met Nederland om plek twaalf van de ranglijst van grootste economieën. Binnen enkele jaren zal Zuid­Korea in de toptien staan van grootste economieën in de wereld.

Internetaanbieders worstelen met breedbandexcessen

Excessief dataverkeer van abonnees brengt het vaste tarievensysteem van ISP’s in gevaar. Sommige aanbieders laten abonnees fors betalen per bit. Anderen zoeken de oplossing in bewustwording bij de abonnee.

Palm richt zich op zakelijke gebruikers

Met de onlangs gelanceerde Tungsten­palmtop hoopt Palm de zakelijke markt te kunnen veroveren. De palmcomputer is de gadgetstatus ontgroeid.

Opslag gaat virtueel

De terroristische aanslagen op het World Trade Center in New York hebben weer eens aangetoond hoe belangrijk gedistribueerde dataopslag is. Ondanks personele verliezen konden de bedrijven toch verder werken, omdat de gegevens niet lokaal waren opgeslagen. Virtuele opslag heeft de toekomst, zeggen de bedrijven die het kunnen weten.

Mobiele revolutie Japan hapert

Maandag opende NTT DoCoMo officieel zijn netwerk voor de derde generatie mobiele telefonie (3G of UMTS). KPN’s Japanse aandeelhouder heeft daarmee de wereldprimeur. De ogen van de wereld zijn gericht op deze proeftuin. Met de diensten die zich daar ontwikkelen, willen westerse telecombedrijven de miljarden dollars terugverdienen die zij investeerden in licenties voor 3G. Maar zelfs in Japan, waar geen cent werd betaald voor de licenties, heerst een beklemmende onzekerheid over de haalbaarheid van 3G.

UMTS vergt nog forse vervolginvesteringen

Ambitieuze telecommaatschappijen die eerst fiks hebben moeten bloeden om een UMTS-licentie te bemachtigen, staan nu voor de opgave om een adequate infrastructuur te realiseren. Het zal niet volstaan om de inmiddels beschikbare GSM-antennemasten eenvoudig van UMTS-antennes te voorzien. Er moet nog een flink aantal masten bijkomen.

‘Verglaasd’ Nederland krijgt een gigantisch beheerprobleem

Het Electronic-highway Platform Nederland (EPN) oefent forse druk uit op politieke partijen om een ambitieus ‘Nationaal Breedband Actieplan’ als zaak van hoge prioriteit in de partijprogramma’s en vervolgens in het volgende regeerakkoord opgenomen te krijgen.

Nieuw Apple-OS is nog een beetje groen

Morgen is het D Day voor Apple. Mac OS X, het besturingssysteem waarop jaren werd gewacht, ligt dan eindelijk in de winkel. Toch zal de systeem-software niet meteen een grote klapper worden: talloze stuurprogramma’s moeten worden herschreven wil bestaande hardware onder OS X kunnen werken. Ook is het systeem nog niet compleet: zo kunnen onder Mac OS X nog geen DVD’s worden afgespeeld.

’i-Mode is een enorme geldmachine’

Het grote succes van Docomo met zijn mobiele Internet-dienst i-Mode is de verrassing van het jaar 2000. Per dag komen er 40.000 abonnees bij. Dit succes heeft de onderneming volgens Jan Krikke vooral te danken aan het zeer goed doordachte bedrijfsmodel.

Strijd om breedband in alle hevigheid losgebarsten

… De vraag naar breedbandtoepassingen, zoals het gebruik van audio en video op Internet, blijft onverminderd toenemen. Zodanig, dat allerlei geheel … 3, GTS, Global Crossing en KPN Qwest wereldomvattende glasvezelnetwerken in de grond stoppen. Een nieuwe generatie ’global carriers’ lijkt opgestaan. … worden in hoog tempo glasvezelringen aangelegd, omdat hier de grootste groei wordt verwacht. Japan zal in het jaar 2003 alleen al zo’n 80 miljoen …

Gegevensexplosie vraagt om meer dan opslagcapaciteit

… of drie keer zoveel gegevens digitaal opgeslagen als nu. Een dergelijke groei van de opslagcapaciteit hoeft bedrijven niet voor problemen te stellen, … digitaal opgeslagen gegevens groeit steeds sneller. De gegevensberg in een gemiddeld bedrijf uit de Fortune top-1000 zal tussen 1990 en 2000 … werkt met grote ’packets’ en is daardoor ideaal voor opslagtoepassingen, video en gegevenstransport. FC heeft een bandbreedte van 100 megabytes per …

Telewerken loopt stuk op falende technologie

… Telewerken neemt toe in populariteit. Maar de afhankelijkheid van technologie maakt de thuiswerker … Eneco. De monteur zat tijdens de eerste ochtend van de storing in vergadering. ’s Middags repareerde hij iets in de wijkcentrale, maar de … allemaal nog ploeteren met Internet. Inmiddels is er Real Audio, beperkt video en maken flash-animaties van Internet een specifiek amusementsmedium. …