404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

Rusland vindt tegengif tegen elektronisch afluisteren

De Russische Federale Veiligheidsdienst heeft zijn conclusies getrokken uit het afluisterschandaal dat Edward Snowden aan het licht bracht. Het heeft een bestelling voor 20 typemachines geplaatst bij fabrikant Triumph Adler.

conflICT: The fall of DigiNotar

Eind augustus werd bekend dat het Nederlandse DigiNotar, onderdeel van het Amerikaanse Vasco, al sinds juli wegens een hack honderden valse certificaten uitdeelt. Pijnlijk, want DigiNotar is actief op het gebied van “internet trust services” en uitgever van digitale certificaten voor betrouwbare gegevensuitwisseling.

Software herkent depressie van blogger

Wetenschappers van de Israelische Ben-Gurion Universiteit hebben software ontwikkeld die depressies van schrijvers herkent in hun blogs en online teksten. Analyse van het taalgebruik in teksten geeft inzicht in de psychologische gesteldheid van schrijvers.

Grens tussen mens en machine vervaagt

Chipsgigant Intel voorspelt dat de kloof tussen mens en machine in 2050 gedicht wordt. Chief technology officer Justin Rattner voorziet een toekomst waarin machines slimmer zijn dan mensen. Als gevolg daarvan ontstaat een ‘technologische singulariteit’.

Spelcomputer leert gedachtelezen

Gamers, toch al niet tot veel lichaamsbeweging geneigd, hoeven binnenkort alleen nog maar te denken om hun 'Atavar’ in actie te doen komen. De Amerikaans/Australische onderneming Emotiv denkt nog dit jaar een neuro-headset op de markt te komen.

Computer groeit in rol zedenmeester

Aan de TU Delft wordt onderzoek gedaan naar moreel oordelende en ethisch handelende software-agents. Uit het promotieonderzoek van Vincent Wiegel blijkt dat de computer inmiddels al zo ver is dat hij beslissend afrekent met een eeuwenoud ethisch-filosfisch dilemma.

AG report: Microsoft neemt het kantoor op de schop

De grootste introductie van nieuwe producten in zijn historie, noemde Microsoft het zelf. Vrijwel tegelijk kwamen Windows Vista, 2007 Office System en Exchange Server 2007 op de markt. Jaren van productontwikkeling gingen hieraan vooraf. Het woord is nu aan de klant om de nieuwe platforms tegen het licht te houden.

Intel en AMD produceren en procederen

Intel en AMD hebben de degens weer eens gekruisd. Enkele maanden nadat Intel op 27 juni door het veel kleinere AMD voor de rechter was gedaagd wegens monopolistisch gedrag, kwam Intel met een fel verweer. Een bikkelhard juridisch gevecht lijkt onvermijdelijk. Intussen bouwt Intel vlijtig verder aan zijn imperium, bleek tijdens het laatste Intel Developer Forum.

Een zeer goede koning van Frankrijk

Het meest recente boek over Steve Jobs hangt een ontluisterend beeld op van de grote roerganger van Apple, NeXT en Pixar. De vraag blijft in welke mate Steve Jobs zijn eigen succes in de weg staat dan wel bevordert.

Informatica als de wetenschap van alles

De betekenis van het begrip ‘informatie’ maakt een opvallende ontwikkeling door. Grote delen van de werkelijkheid zijn te zien als een computationeel proces. De computer, betoogt Pieter Adriaans, is een model voor de processen in de natuur zelf geworden, hij is een universele modelleermachine. En daarmee speelt de informatica in toenemende mate een cruciale rol in elke wetenschap.
Cortana avatar

Humeurige mensen willen geen avatars

Bedieningsproblemen met de computer leveren nogal eens een ruzie op. Niet alleen tussen mens en machine, maar ook tussen ergonomen, psychologen en programmeurs. Avatars kunnen uitkomst bieden. Hoewel de grens tussen wetenschap en fantasie niet altijd even scherp wordt getrokken, constateert Nico Baaijens.

Europees IT-onderzoek blijft achter bij ambities

De ambitie van ‘Lissabon’, de EU als meest concurrerende kenniseconomie in 2010, blijkt te hoog gegrepen. In de ICT is de race al lang gelopen. Het kan echter nog erger. Met de digitalisering van die sectoren waar Europa traditioneel goed in is, zoals de automobielindustrie en de consumentenelektronica, dreigt de Oude Wereld op onoverbrugbare achterstand gezet te worden, zo bleek op de jaarlijkse Itea-conferentie in het Belgische Leuven.

Ervaringsmachines nemen menselijk geheugen over

Computers ontwikkelen zich tot multimediale ervaringsmachines. Dat is de stelling van Peter Werkhoven. Computers zullen in staat zijn onze waarnemingen te registreren en te inter­preteren. Op een later tijdstip kunnen wij onze ervaringen perfect herbeleven, zonder verlies van details. Het menselijk geheugen kan worden uitbesteed.

Computers kunnen argumenteren

De vraag ‘Kunnen computers rechtspreken?’ is niet goed, zij komt te vroeg. De vraag ‘Kunnen computers argumenteren?’ gaat eraan vooraf. En die vraag wil Laurens Mommers voorzichtig positief beantwoorden.

Café de Wereld

… internetcafé te vestigen – de wijk Shibuya in Tokio – lijkt op het eerste gezicht niet de meest handige. In dit deel van de Japanse hoofdstad komt de jeugd samen om zich te vermaken op het … alleen internet gebruiken, maar zich ook verliezen in een van de duizenden computer- en Playstation-spelletjes. De vele kasten met DVD’s en cd-rom’s, de …

Angst voor digitale kloof berust niet op feiten

Dat ICT leidt tot een scheiding tussen informatierijken en -armen, is niet aangetoond. Bovendien, stelt Jos de Haan: waarom is het zo erg dat een deel van de bevolking wel online is en de rest niet? In de discussie over de digitale kloof doet de overheid er volgens hem goed aan met beide benen op de grond te blijven staan.

Vrouwen moeten opleidingen culturele revolutie bezorgen

Wat informaticaopleidingen ook doen om aantrekkelijk te zijn voor vrouwelijke studenten, de resultaten blijven teleurstellend. Vrouwen mijden het technisch hoger onderwijs. Het directe gevolg is dat het aantal vrouwen in ICT-functies niet of nauwelijks toeneemt. Toch doen zich volgens Ria Hermanussen veranderingen voor die deze negatieve spiraal kunnen doorbreken.

’Voice XML bevrijdt de consument uit zijn kantoorpositie’

„Intel is altijd geïnteresseerd in het vinden van nieuwe manieren waarop microprocessoren gebruikt kunnen worden.” Jim A. Larson van Intel heeft de taak die nieuwe manieren te vinden. Spraaktechnologie is daartoe een van de middelen. Larson is dan ook voorzitter van het Voice XML Forum. Waarom wordt het Voice XML ontwikkeld als nieuwe standaard voor Internet?

De telefoon zal de muis verdringen

Tot dusver bestond de inzet van spraaktechnologie in de telecomsector uit het beheersen van de kosten. Maar VoiceWeb-technologie gaat daar verandering in brengen. Waarnemers voorspellen dat zelfs de druktoetsen plaats zullen maken voor ’Voice Activated Dialing’. Maar wil de consument wel converseren met een computer?

Nieuw Apple-OS is nog een beetje groen

Morgen is het D Day voor Apple. Mac OS X, het besturingssysteem waarop jaren werd gewacht, ligt dan eindelijk in de winkel. Toch zal de systeem-software niet meteen een grote klapper worden: talloze stuurprogramma’s moeten worden herschreven wil bestaande hardware onder OS X kunnen werken. Ook is het systeem nog niet compleet: zo kunnen onder Mac OS X nog geen DVD’s worden afgespeeld.

Stemmen tellen wordt steeds makkelijker

De Amerikaanse verkiezingen zijn ten einde. Niet een telling van de stemmen, maar een gerechtelijke uitspraak bepaalde wie de winnaar was. Dat zou in deze tijd toch anders moeten kunnen. Is online stemmen misschien een antwoord op deze flater van de democratie? Lucas van Wees

Computer verovert de vergaderzaal

De vergader- en brainstormprogramma’s zijn het laboratoriumstadium voorbij. De eerste praktijkervaringen zijn een feit. In vergaderingen kunnen de deelnemers tegelijkertijd en anoniem hun mening geven. Er wordt minder tijd verspild. Hans Mulder en Floor Zoeteman inventariseren een nieuwe trend.

Cybernetica neemt bezit van menselijk lichaam

… Cybernetica is volgens sommigen de belangrijkste wetenschap van dit moment. Met de experimenten van de cyberneticus Kevin Warwick – het … waarmee hij in direct ’bio-elektrisch’ contact komt te staan met een computer. Als de professor zijn duim beweegt, zal de chip de bio-elektrische … zal niet beperkt zijn tot motorische functies. Warwick zal ook proberen emoties zoals boosheid en geluk over te brengen. Als er tijdens de …