404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

Kunstmatige intelligentie.

AI in de polder

De discussie die nu wordt gevoerd over AI is niet altijd geworteld in een degelijke kennis van zaken. Een beter begrip van de technologie is noodzakelijk.

Combineer informatica met ­andere disciplines: wedden dat er dan meer vrouwen komen

De vraag of ik een column wil schrijven over vrouwen in IT roept een hoop vragen bij mij op. Hoeveel vrouwen zijn er wereldwijd in de informatica? Wat is informatica ­eigenlijk tegenwoordig en doe ik daar wel aan? Dan zijn er nog de vragen van de redacteur: Wat is het ‘karakter’ van informatica in het licht van het geringe aantal vrouwen? Zou het vakgebied er anders uitzien met meer vrouwen? En hoe noodzakelijk is zo’n verandering?

Column: Das Software

Aspecteisen bijten elkaar per definitie. Daarom moet je ze in samenhang analyseren en integraal ontwerpen.

NoSQL: meer dan vergaarbak voor Big Data

ObamaCare. Een verrassende referentie voor wie zich de IT-problemen bij de introductie van dit Amerikaanse gezondheidszorgsysteem nog herinnert. Maar bij MarkLogic is men er trots op dat een dermate ingewikkeld project met zijn NoSQL-database gerealiseerd is. En het illustreert treffend dat met NoSQL meer kan dan Big Data verzamelen.

Column: Structuur

Omdat we ons huis willenverkopen, nemen we een makelaar in de arm. Zij stuurt een styliste. Een adviseur, zoals ik er zelf ook één ben. Zij vindt dat je wel kunt zien, dat we hier al vijfentwintig jaar wonen. Er moet wat meer structuur komen. Ik hoor mezelf.
Kosten

9 kostenposten die u niet over het hoofd wilt zien

Een snelle vergelijking van de Total Cost of Ownership van Infrastructure-as-a-Service met die van een eigen infrastructuur lijkt snel beslist in het voordeel van IaaS. Toch is het verstandig om de TCO van beide opties goed door te rekenen. Want er zijn heel wat geniepige kostenposten die achteraf tot vervelende discussies met uw directeur kunnen leiden.

ConflICT: Social media op het werk­ in goede banen

Social media zijn op de werkvloer niet meer weg te denken. Er wordt veelvuldig gebruik­gemaakt van LinkedIn, Twitter en Facebook. Dit kan positief bijdragen aan uw onderneming, denk aan het opbouwen van naamsbekendheid of het werven van nieuwe werknemers. Anderzijds kan een negatieve post op Facebook de goede naam van uw onderneming besmeuren. In deze column leest u hoe u als werkgever het social-mediagebruik van uw werknemers in goede banen kunt leiden.

Printen zonder zorgen

Printerbeheer is voor veel organisaties nog een grote uitdaging. Daar staat vaak een 
verouderde vloot van uiteenlopende modellen printers en copiers. Er is weinig inzicht in 
de inkoop, het beheer en het gebruik en dat alles maakt printen onnodig duur. Managed printing services kunnen hiervoor een oplossing bieden.

SAP geeft partners nieuwe kans

Het gaat heel goed met SAP, maar de grote implementatiepartners van weleer groeien niet in hetzelfde tempo mee. Caspar Joustra, de nieuwe algemeen directeur van SAP Nederland, wil de partners meer ruimte geven. De nieuwe koers moet SAP-partners meer business 
bezorgen, vooral door verkoop aan klanten die nu rechtstreeks door SAP worden bediend.

ConflICT: Paniekvoetbal rond eID

Recent was er weer politieke ophef over de Amerikaanse Patriot Act en het door de Amerikaanse overheid – beweerdelijk! – kunnen graaien naar data en persoonsgegevens van Nederlanders. Paniekvoetbal rondom eID is echter onnodig, de politieke vrees voor het kunnen datagraaien door de Amerikaanse overheid op grond van de Patriot Act ongegrond.

Succes gegevensconversie geen toeval

Bij fusies en overnames van bedrijven is gegevensconversie een noodzaak. De complexiteit ervan wordt echter vaak onderschat, constateren Joke Huizinga en Arjen de Graaf. Het converteren vraagt om heldere stappen en afspraken. Om er een succes van te maken, moet er veel gebeuren. Een overzicht.

Supersoftware maak je met teamwork

Uitstekende software ontwikkelen is een uitdaging, maar het kan. Vorig jaar kreeg het Rotterdams Havenbedrijf een vijfsterrencertificaat van TÜViT voor de kwaliteit van hun software. Ook Rabobank en SIDN haalden hoge scores. Vijf sterren is het hoogst haalbare niveau, een sterk staaltje ontwikkelwerk dus. Een kijkje in de keuken van de bouwers.

Van papieren tijger naar praktische toepassing

De privacywetgeving is niet meer hanteerbaar in tijden waarin ook gegevens, inclusief de privacygevoelige, als gevolg van centralisatie van IT-systemen, outsourcing en cloudcomputing over de hele wereld worden doorgegeven. De toezichthouders accepteren tegenwoordig onder voorwaarden zelfregulering als passende oplossing voor multinationaal opererende bedrijven. Het succes van die aanpak lijkt een verandering uit te lokken in de manier waarop organisaties die hun gegevens binnen de landsgrenzen houden, hun privacybeleid vorm moeten geven.

Beter model, betere beslissing

Business analytics als technologie evolueert naar een volgende fase: van uitvlooien hoe complexe parameters van markten en bedrijfsvoering op elkaar inwerken, naar onderkennen hoe van de aldus verkregen inzichten lucratief gebruik is te maken. Het eerste heet descriptive analitics, het tweede noemt men prescriptive analitics. En in de vertaling van het ene naar het andere speelt het Nederlandse bedrijf Paragon Decision Technology een glansrol.

Hoog tijd voor een grote schoonmaak in de applicatieportfolio

Organisaties vergooien grote bedragen aan overbodige applicaties. Maar IT-afdelingen moeten er niet op rekenen dat voorstellen om opruiming te houden, met open armen worden ontvangen. Een grote schoonmaak is nodig, maar lukt alleen als men leert de organisatie te bespelen, zegt Andy Kyte van Gartner.

Top 50 Grootste IT-bedrijven

De werkgelegenheid bij de vijftig grootste IT-bedrijven in Nederland is vorig jaar fors afgenomen: van ruim 78.000 fte naar een krappe 76.000 eind 2010. Gemiddeld genomen krompen de grote IT-bedrijven met ruim 3 procent; merendeels door natuurlijk verloop, soms door verkoop van bedrijfsonderdelen en in een enkel geval door reorganisatie. Het waren vooral de grootsten onder de groten die hun omvang tijdig aan omstandigheden aanpasten: de ‘bovenste helft’ van de lijst kromp bijna driemaal sterker dan de rest. De krimp voltrok zich hoofdzakelijk bij IT-dienstverleners, zoals Inter Access, Ordina en Ericsson. De technologieleveranciers groeiden als groep zelfs met ruim 3 procent, mede dankzij sterke uitbreiding bij Oracle (dankzij de overname van Sun), TomTom en ASML.

ICT-stop beroerd getimed

De ICT-investeringsstop die het kabinet onlangs afkondigde voor de rijksdienst, versterkt de terughoudendheid die al binnen ministeries heerst ten aanzien van nieuwe projecten en het omarmen van nieuwe ontwikkelingen.

SAP bindt de strijd aan met Oracle

De tijd dat SAP alleen bekend stond als leverancier van ERP-systemen, loopt ten einde. Het concern gaat zich sterk maken op het vlak van databases en toepassingen voor Business Analytics (BA). En daar zal SAP zeker Oracle als concurrent tegenkomen.