404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

Chrome verliest terrein, of juist niet

Chrome heeft in juli terrein verloren in de ranglijst van populairste webbrowsers, aldus onderzoeksbureau Net Applications. Maar volgens concurrent StatCounter heeft Chrome juist marktaandeel gewonnen.

Chrome passeert ook Internet Explorer 8

Sinds 21 november is Chrome 15 de meest gebruikte browserversie, meldt StatCounter. Na Firefox passeerde Googles browser toen ook Internet Explorer 8, dat sinds begin 2010 de ranglijst aanvoerde.
vuurwerk

Jaaroverzicht 2011

2011 was het jaar dat het economisch herstel toch niet doorzette.

Google passeert installatieverbod met plug-in voor IE

Googles nieuwste versie van Chrome Frame kan geïnstalleerd worden door gebruikers zonder beheerdersrechten. Dat betekent dat gebruikers met deze plug-in voor Internet Explorer van hun Microsoft-browser een Google-browser kunnen maken, ook als dat niet is toegestaan.

Internet Explorer wint terrein dankzij China

In de niet aflatende strijd om de populairste webbrowser heeft Internet Explorer in februari opnieuw terreinwinst geboekt. Het product van Microsoft sloot de maand af met een marktaandeel van 56,77 procent. Dat komt neer op een winst van 0,77 procentpunt sinds eind januari.

Google pareert kritiek op dumpen H.264-codec

Google heeft ladingen kritiek gekregen op zijn beslissing om de H.264-codec voor video niet langer te ondersteunen in zijn browser Chrome. Product manager Mike Jazayeri liet die kritiek niet onweersproken, en annonceerde daarbij ook plug-ins om Googles videocodec te gebruiken in de browsers van H.264-proponenten Apple en Microsoft.

Google geeft Chrome 7 vrij en dicht lekken

Google heeft versie 7 van zijn webbrowser Chrome uitgebracht en tegelijk patches voor 11 kwetsbaarheden aangebracht. Zoals gebruikelijk is Google spaarzaam met informatie over de aard van de beveiligingslekken die zijn gedicht.

Gat tussen IE9 en Chrome blijft groot

Microsofts Internet Explorer 9 presteert over de hele linie stukken beter dan versie 8. Firefox en Safari worden op veel punten verslagen. Maar Googles Chrome blijft vooralsnog uit het zicht, als het om snelheid van werken gaat.