404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

De carrière van Sander Mak

De carrière van Sander Mak

Director of technology van Picnic: ‘Ik wil worden herinnerd om de kennis die ik heb gedeeld'

Michiel van Vlimmeren

Tijd voor actie!

Wat zijn de plannen en wensen van Nederland ICT voor de IT-arbeidsmarkt en het onderwijs in 2019?

vermoeid

Principeverslaving verzwakt architectuur

Principes zijn een populair instrument onder IT-architecten. Maar het onvakkundig ­gebruik ervan levert veel ellende op. Eelco Rommes bespreekt vijf stappen om effectief met architectuurprincipes om te gaan. Het is makkelijker om honderd principes te ­verzinnen dan er tien te definiëren die echt waardevol zijn.

Hitachi demonstreert nieuw bedrijfsmodel met trein-as-a-service

Hitachi experimenteert in Engeland met het aanbieden van treinen, waarbij de Network Rail System in Engeland alleen betaalt wanneer de dienstverlening op tijd verloopt. De dienstverlening is een ambiteuze demonstratie van hoe het bedrijf met IT, Internet of Things en zijn kennis van treinonderhoud betere dienstverlening kan leveren dan de traditionele spoorwegen in het land. Hitachi heeft vergelijkbare plannen voor andere sectoren.

Gemeenten in de leer bij overheid

De aanstaande decentralisatie van overheidstaken heeft grote 
gevolgen voor gemeenten. Voor het oplossen van grootschalige 
administratieve vraagstukken kunnen gemeenten veel leren van 
ervaringen bij de overheid. Bijvoorbeeld van ervaringen bij defensie en de landelijke politie. Eenvoudige oplossingen, zegt Eli de Vries, 
zullen niet meer voldoende zijn.

Ja, computers kunnen kijken

Euvision staat voor een lastige marketinguitdaging. Niemand heeft behoefte aan een oplossing die hij nog niet kent. De spin-off van de UvA maakt software die computers in staat stelt te zien en te herkennen wat er op een plaatje of video staat. De toepassingsmogelijkheden zijn ontelbaar en onvoorspelbaar tegelijk.

Innovatie: zelf doen of inkopen?

Managers en IT-afdelingen denken vaak heel verschillend over innovatie. IT-afdelingen zoeken bij voorkeur zelf naar oplossingen van problemen. Managers zien vooral wat 
buitenstaanders presteren en kopen nogal eens zonder overleg in. Beide benaderingen botsten met elkaar, concludeert Eli de Vries. Met hoge kosten als gevolg.

Aandacht voor de 
klant is niet schaalbaar

Zou u uw IT-dienstverlener aan anderen aanbevelen? Die vraag staat aan de basis van alweer de tiende Outsourcing Performance Monitor, het jaarlijkse vergelijkend onderzoek van Adviesbureau Giarte naar de prestaties van IT-dienstverleners. Opmerkelijke 
conclusie: kleine dienstverleners oogsten de meeste lof van hun klanten.

Meer grip op megaprojecten overheid

De politiek heeft een moeizame verhouding met IT. Enerzijds wordt IT gezien als oplossing van allerhande maatschappelijke problemen. Anderzijds stelt diezelfde IT telkens weer ­teleur. Projecten komen niet af, werken niet zoals bedoeld en kosten klauwen met geld. De problemen bij de projectvoering zijn deels terug te voeren op specifieke handicaps in het overheidsdomein. Vijf experts dragen oplossingen aan.