404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

Open source

Gaan OSS en Microsoft wel samen?

De afgelopen 15 à 20 jaar was de relatie tussen Microsoft en Linux- en opensourcesoftwarecommunity’s niet best. Linux en OSS bedreigden het verdienmodel van Microsoft, ­terwijl Microsoft Linux en OSS op alle manieren dwarszat. De situatie verandert. Microsoft heeft het afgelopen jaar grote stappen gezet om OSS te adopteren, zegt Jan van der Torn.

PC-verkoop Europa daalt 10 procent

De vraag naar pc’s is in Europa en het Midden-Oosten (EMEA) in het eerste kwartaal van dit jaar tien procent lager uitgekomen dan in dezelfde periode een jaar eerder.
moederbord pc ibm

'Pc-markt krimpt opnieuw met 10 procent'

Al anderhalf jaar lang krimpt de pc-markt en dat zet ook in 2016 door. In het eerste kwartaal van dit jaar gingen zo'n 10 procent minder pc's over de toonbank dan in de eerste drie maanden van 2015.

Vraag naar pc's maakt diepe val

Uit cijfers van onderzoeksbureau IDC blijkt, dat de vraag naar pc's aanzienlijk lager is geworden. In het vierde kwartaal daalde het verkoopaantal met 10,9 procent, de grootste daling die ooit is vastgesteld.

IDC: sterke daling in pc-markt

De vraag naar pc’s daalt dit jaar met ruim tien procent. Daarmee beleeft de pc-markt de sterkste daling ooit gemeten.

Concurrenten maken samen reclame voor 'de PC'

Het is in de IT nog niet eerder voorgekomen dat marktpartijen die elkaars concurrenten zijn, reclame gaan maken voor één product. Nu is dat wel zo, Dell, HP, Intel, Lenovo en Microsoft hebben samen een campagne op touw gezet.

Pc-verkopen dalen verder

Wereldwijd zijn er in het afgelopen kwartaal wederom minder personal computers (pc's) verkocht. Ook de recente lancering van Windows 10 van Microsoft kon een verdere daling niet voorkomen, zo bleek uit cijfers van marktonderzoeker Gartner.

HP zet aanval in op Microsofts Surface-modellen

HP heeft gisteren een reeks nieuwe hardware geïntroduceerd, waaronder een 2-in-1 tablet/laptop waarmee HP regelrecht concurreert met de Surface Pro-modellen van Microsoft.
Microsoft Surface Book 2

Microsoft plugt Surface Pro via Dell, HP en Accenture

Microsoft kondigt aan Dell, HP en Accenture in te schakelen bij de verkoop van de Surface Pro 2-in-1-computer aan grote bedrijven. Het lijkt er op dat Microsoft daarmee anticipeert op het uitkomen van een iPad Pro die Apple via overeenkomsten met IBM en Cisco makkelijk de enterprisemarkt kan binnenloodsen.
DDR3 ECC RAM

'8 gigabyte RAM voor je pc is genoeg'

Het heeft alleen in uitzonderlijke gevallen zin om meer dan 8 gigabyte RAM in je pc te plaatsen. Dat concludeert Steven Walton voor TechSpot na een test.

Apple ontsnapt aan instortende pc-markt

Uit cijfers van IDC blijkt, dat de wereldwijde pc-markt in het tweede kwartaal met 11,8 procent is ingezakt, gemeten in verkochte aantallen en ten opzichte van een jaar eerder.

Internet Explorer-tsaar verlaat Microsoft

De man die de afgelopen 10 jaar verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de Internet Explorer-browser heeft behoefte aan 'nieuwe gezichtspunten op technologie en het leven.'

Gartner verruilt euforie over Microsoft voor Android

Gartner verwacht nog altijd dat Microsoft zijn besturingssysteem het komend jaar weet te plaatsen op steeds meer apparaten. Maar de voorspelling is teruggeschroefd, ten gunste van Googles Android.

In memoriam eerste helft 2013

Welke bekende en soms wat minder bekende mensen uit de IT-wereld zijn in het afgelopen jaar overleden? Hier een kort overzicht.