404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

Face Off

Face Off

Hoe gaan we met technologie om die ‘bleeding edge’ is? Laten we vooral nadenken over de ethische grens, zegt duovoorzitter Wouter Bronsgeest van de KNVI.

storytelling

Data Driven Storytelling

Volgens sommigen dé manier om gehoor te krijgen bij bestuurslagen van grote bedrijven en instellingen.

Vertalen

Telecom-jargon

Versneden diensten, trage of redundante verbindingen: waar hebben we het over?

IoTMap

IoTMap: Zo test je IoT-toepassingen

Bij de ontwikkeling van toepassingen voor het Internet of Things zijn veel meer disciplines betrokken dan bij standaard softwareontwikkeling. Daarom kwam er onlangs een aangepaste versie van de TMap-testmethodiek uit: IoTMap. “Samenwerking en betrokkenheid vanaf het begin van de ontwikkeling van de IoT-oplossing is van cruciaal belang.”
Rotterdam

Rotterdam krijgt Fieldlab 3D-printen

3D-printen van maritieme reserveonderdelen is veelbelovend. Maar niet alle onderdelen zijn er geschikt voor en bovendien ontbreken nog regelingen voor certificering van de geprinte onderdelen.
Algoritmisch denken

Algoritmisch denken - een must voor iedereen

Data, Big Data, zullen de wereld onherkenbaar veranderen. En snel ook. Iedereen zal algoritmisch moeten leren denken. Verbazingwekkend genoeg, zegt Arno Siebes, is daar nog weinig van te merken in het onderwijs. Alleen als je zelf algoritmisch kunt denken, heb je over twintig jaar nog een baan.

De rule of three: lastig, maar noodzakelijk

Het maken van generieke, herbruikbare software is verleidelijk, maar gevaarlijk. Wie de rule of three niet in acht neemt, krijgt al snel te maken met spectaculair falende software-ontwikkelprojecten. Het probleem is namelijk, zeggen Matthijs Maat en Gert Florijn, dat men denkt te weten wat generiek gemaakt kan worden en wat niet. Een vergissing.

‘Overheid moet ICT de maat nemen’

“Ik vond het een heel interessante wereld. Maar het viel me ook op dat het een in zichzelf gekeerde wereld is, een klein wereldje ook waar iedereen iedereen kent en iedereen elkaar in de gaten houdt. Een beetje een club, met de gewoonte om te denken dat iemand die van buiten komt het dus niet zal snappen, en dat de onderzoekscommissie er weinig van terecht zou brengen.”

ConflICT: Vijf tips voor opdrachtgevers van IT-projecten

Vaak lopen complexe IT-projecten goed af. Maar regelmatig ook niet. Ook in 2013 zagen we weer de nodige voorbeelden voorbij komen van hoe het niet moet. Hoogtepunt, of beter gezegd dieptepunt, waren de procedures die een tweetal ziekenhuizen voerden tegen de Portugese IT-leverancier Alert met betrekking tot onder meer de implementatie van een EPD.

IT-recruiters weten bijna alles van je

Nieuwe tools zorgen ervoor dat recruiters beter dan ooit het internet kunnen afgrazen op zoek naar nuttige informatie over jou als IT-professional, of je nu wel of niet actief op zoek bent naar een andere baan. Daardoor weten recruiters vaak meer over je dan je denkt. Het is nu dus extra belangrijk om jezelf zo goed mogelijk online te profileren.

Mobiele netwerken onderhouden zichzelf

Mobiele netwerken zijn door het explosief groeiende dataverkeer niet meer handmatig te managen. De grote operators en netwerkleveranciers werken aan technieken om de netwerken zichzelf te laten managen. Hans van den Berg en Remco Litjens bespreken de nieuwste ontwikkelingen.
europa kaart

Europa bouwt digitale bruggen

De Europese Commissie streeft naar een digitale interne markt. Maar hoe zijn de grote verschillen tussen de lidstaten te overbruggen? Om te komen tot een digitale infrastructuur investeert de Commissie in grootschalige pilots. Evert-Jan Mulder inventariseert de problemen en opgaven.
Aart van der Vlist

Aart van der Vlist: 'Practice what you preach'

Innoveren en rationaliseren zijn cruciaal om IT toekomstbestendig te houden. Maar onder druk van de dagelijkse mainstream IT dreigen beiden nogal eens onder te sneeuwen. Daar betaal je op termijn een hoge tol voor, weet Aart van der Vlist, die als directeur IT eindverantwoordelijk is voor alle IT van verzekeraar Nationale Nederlanden.