404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

AI

AI als bondgenoot

Zes manieren om artificial intelligence vriendelijker en toegankelijker te maken

FAQ

… is het nieuwe platform waarin de titels automatiseringgids, informatie, it -infra en business information magazine samenkomen. met 24/7 nieuws en inspirerende artikelen over ontwikkelingen, innovaties en
Start

We zijn live!

Heel hartelijk welkom op de nieuwe site van AG Connect.

Computerkaper komt tot inkeer

De makers van TeslaCrypt, een van de beruchtere ransomeware-programma's, lijken de pijp aan Maarten te hebben gegeven.

Facebook lokt vrouwen IT in

Facebook is een initiatief gestart om meer vrouwen te enthousiasmeren voor programmeerwerk.

Beurs voor vrouwelijke ontwikkelaars

Toptal, een Amerikaanse netwerk van freelance software-ontwikkelaars, biedt het komende jaar twaalf studiebeurzen aan voor vrouwen die zich willen scholen tot programmeur.

Architectuur voor leken

IT-architecten gebruiken vaak modelleertalen waar gebruikers weinig van begrijpen. Het maken van een goede architectuurplaat, zeggen Eelco Rommes en Jochem Schulenklopper, vergt kennis van visueel communiceren. Daar hebben architecten doorgaans weinig kaas van gegeten. Rommes en Schulenklopper laten zien welke basiskennis is vereist.

Vacature BIT-coördinator staat open

Het Ministerie van Wonen en Rijksdienst is begonnen met de werving van deskundigen die het Bureau IT Toetsing (BIT) moeten gaan bemannen. Dat blijkt uit advertenties die op internet zijn verschenen.
Ton Elias

Welke IT-zwaargewichten geven het BIT ballen?

De Tweede Kamer is nog niet klaar met de overheids-IT. De commissie-Elias adviseert dat er een Bureau ICT-Toetsing (BIT) moet komen. Over de positie van dat BIT moet nog nader worden gesproken en ook over de invulling. AutomatiseringGids peilde in z’n netwerk wie potentiële kandidaten zijn die aan zo’n BIT gewicht zouden kunnen geven.

Wat gebruikers willen van Windows 10

Microsoft zegt bij de uitwerking van Windows 10 tot een officiële versie in gesprek te gaan met gebruikers over de wensen. Een top10 met wensen ligt al klaar voor het ontwikkelteam van Windows-verantwoordelijken Terry Myerson en Joe Belfiore.

Klassiek ERP-pakket heeft probleem met engineer to order projecten

Er dreigt iets mis te gaan in de ERP-wereld. De meeste ERP-pakketten zijn ontworpen met massaproductie in gedachten, maar dat productiemodel verdwijnt geleidelijk naar goedkopere landen. De Nederlandse maakindustrie richt zich in toenemende mate op productie met een hoge toegevoegde waarde. Dat vergt een andere logistiek en een ander ERP.

De innovatieve kracht van Big Data

Big Data beheerst het nieuws en zorgt voor nieuwe ­ontwikkelingen, zowel in de dagelijkse praktijk als in de 
wetenschap. Het is overduidelijk, zeggen Jaap van den Herik en Joost Kok, dat het redeneren via correlaties oprukt. Er vindt een omslag plaats van ‘uitleg’ naar ‘data’. De data zelf zullen het verhaal vertellen en niemand anders.

Intel op koers voor 'vlak' 2013

Intel heeft in het tweede kwartaal, financieel gezien, wat minder goed gedraaid. Althans als de verwachtingen van analisten op dit punt de norm zijn. Ten opzichte van het eerste kwartaal steeg de omzet namelijk met 2 procent naar 12,8 miljard dollar. Maar desondanks zakte de voor beleggers vrijwel alles bepalende nettowinst met 2 procent naar 2 miljard rond.

Equens meldt miljardste SEPA-transactie

5 jaar na het introduceren van de technische mogelijkheid van SEPA-transacties, meldt Equens inmiddels meer dan een miljard SEPA-overboekingen te hebben verwerkt.

50 softwaretoppers 
uit Nederland

Softwarebedrijven zijn anders dan andere bedrijven. Ze zijn actief op het scherp van de economische en maatschappelijke vernieuwing. Ze genereren meer waarde per medewerker en groeien sneller dan bijvoorbeeld de maakindustrie. Private-equitybedrijf Main Capital zet vijftig veelbelovende softwarebedrijven in het zonnetje.

Opinie: Dom, dom, dom ...

Het is te toevallig om waar te zijn. Twee beveiligingsincidenten met privacygevoelige gegevens uit de zorgsector op één dag. En beide keren roepen verantwoordelijken direct, dat er aan hun systeem niets mankeert: er is ingebroken met onrechtmatig verkregen inloggegevens. Uitermate onwaarschijnlijk, gezien de statuur van de aanbrengers van het nieuws – het televisieprogramma Zembla, en de partij 50Plus bij monde van Henk Krol. Maar laten we het even voor waar aannemen.