404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

feestje

Ook zij zagen Abraham

Belangrijke ontwikkelingen in het vakgebied - 50 jaar AG Connect/Automatisering Gids.

Digitale transformatie

Digitale transformatie

Zonder digitaal transformatieprogramma heeft een onderneming geen overlevingskans.

IT Tomorrow afl 4. Virtual Desktop Integration herrijst

In deze uitzending van Automatisering Gids en SPS gaan we dieper in op het onderwerp ‘VDI’ oftewel ‘Virtual Desktop Infrastructure’. VDI is geen nieuwkomer in de IT-wereld, maar lange tijd was het wel een ‘zorgenkindje’.

Veel IT-methoden, weinig houvast

Veel organisaties worstelen met het professionaliseren van de omgang met IT. Er wordt geïnvesteerd in de invoering van methodes en werkwijzen. Maar ook met Prince2, SCRUM of het werken onder architectuur ontbreekt het aan grip. Hoe kan het dat al die methodes en werkwijzen daar onvoldoende aan verbeteren? Matthijs Maat en Gert Florijn laten zien welke stappen moeten worden gezet.

IT'ers leveren opnieuw in

Voor het tweede jaar op rij leveren IT-professionals gemiddeld aan koopkracht in. De salarissen van de deelnemers die dit jaar deelnamen aan het jaarlijkse beloningsonderzoek van AutomatiseringGids en Berenschot bleven gemiddeld achter bij de inflatie. Zzp’ers lijken weer heel voorzichtig op te krabbelen uit het dal.

Het opvallendste nieuws volgens Klaas Brongers

Dat Capgemini's CEO Jeroen Versteeg de groei in de Benelux voorlopig niet ziet terugkeren, was deze week voor voorzitter Klaas Brongers van de Ngi het opvallendste nieuws.

50 softwaretoppers 
uit Nederland

Softwarebedrijven zijn anders dan andere bedrijven. Ze zijn actief op het scherp van de economische en maatschappelijke vernieuwing. Ze genereren meer waarde per medewerker en groeien sneller dan bijvoorbeeld de maakindustrie. Private-equitybedrijf Main Capital zet vijftig veelbelovende softwarebedrijven in het zonnetje.

Inflatie groter dan cao-loonstijging

Ook in 2011 was de stijging van de cao-lonen gematigd. De lonen namen net als in 2011 met gemiddeld 1,3 procent toe, wat een stuk minder was dan de inflatie.

Jaaroverzicht 2011: mei - juni

2011 was het jaar dat het economisch herstel toch niet doorzette. Na een goed begin tekende zich al in maart een zekere terughoudendheid af bij investeren in IT. En de eurocrisis deed de rest. Maar 2011 was vooral ook het jaar van de smartphone en de tablet – het jaar van de te jong overleden Steve Jobs.

Jaaroverzicht 2011: maart - april

2011 was het jaar dat het economisch herstel toch niet doorzette. Na een goed begin tekende zich al in maart een zekere terughoudendheid af bij investeren in IT. En de eurocrisis deed de rest. Maar 2011 was vooral ook het jaar van de smartphone en de tablet – het jaar van de te jong overleden Steve Jobs.
vuurwerk

Jaaroverzicht 2011

2011 was het jaar dat het economisch herstel toch niet doorzette.

Fikse premiestijging dreigt bij pensioenfonds Metalelektro

Het pensioenfonds voor de metaal- en elektrosector PME, waar onder meer ASML en NXP bij zijn aangesloten, is genoodzaakt om de pensioenpremie volgend jaar met 22 procent te verhogen tot 28 procent als er geen maatregelen worden genomen.

Zelfstandige IT’er beconcurreert de vaste kracht

De arbeidsmarktperspectieven voor zzp’ers in de IT lopen sterk uiteen. Terwijl de een maar moeilijk aan de bak komt, zit de andere, ervaren specialist geen moment zonder werk. Maar één ding is zeker: op de lange termijn zal de vraag naar flexibele arbeidskrachten sterk stijgen.

Dekkingsgraad IT-pensioenfondsen onderuit

Steeds meer pensioenfondsen van ICT-bedrijven bevinden zich in de gevarenzone en dreigen niet genoeg vermogen te hebben om hun verplichtingen na te komen. Dat blijkt uit een inventarisatie van Automatisering Gids van de financiële positie van de grootste fondsen in de ICT-branche per 1 oktober 2011.

Hbo-Informatica studeren: waar moet je wezen?

Voor een hbo-opleiding Informatica kun je het beste aankloppen bij de Hogeschool Zeeland in Vlissingen. Dat geldt ook voor de studie Bedrijfskundige Informatica. Voor Technische Informatica moet je in Heerlen of Den Bosch wezen.

IBM deelt uit: 2,5 miljoen uur vrijwilligerswerk

Het zal zelden gebeuren dat directeur Harry van Dorenmalen van IBM Nederland een interview geeft tussen de lege vitrines en opeengestapelde stoelen in een verlaten kantine. Vandaag is dat wel het geval. En dat is geen bewuste keuze.

Architectuur en agile: ongelukkig huwelijk?

Agile-methoden en architectuur lijken op het eerste gezicht niet samen te gaan. Het slechte huwelijk berust echter op misvattingen, zeggen Kees Jan Bender en Rini van Solingen. Een architectuur is niet per definitie in beton gegoten. Aan de architect worden wel bijzondere eisen gesteld: hij moet ‘dienend in het team staan’ en niet directief optreden.

IT-talent: 'Ik ben van alle markten thuis'

Voor het vierde jaar op rij organiseert Automatisering Gids het IT-talenten-programma voor afstudeerders met net dat beetje extra. Zes studenten strijden om de titel IT-talent van 2011, tijdens hun afstudeerstage bij Capgemini, NCIM en Sogeti, die elk twee kandidaten in de race hebben. Elke week komt een van hen aan het woord.

Beperkte salarisgroei voor IT'ers

De salarisgroei en de secundaire arbeidsvoorwaarden van Nederlandse IT-professionals staan voor het derde jaar onder druk als gevolg van de economische crisis. Dat blijkt uit de Salary Survey 2011, het jaarlijkse onderzoek naar de beloningen van Nederlandse IT-professionals van Automatisering Gids en Berenschot, dat vandaag wordt gepresenteerd.

Stijging koopkracht marginaal

De salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden van Nederlandse IT-professionals staan voor het derde jaar onder druk als gevolg van de economische crisis. De gemiddelde loongroei in de IT bedraagt dit jaar 1,9 procent. Dat is nog minder dan de gemiddelde toename van 2,2 procent in 2010, toen al werd gesproken van de laagste gemiddelde loonstijging sinds 2003.

E-overheid verdient beter debat

De debatten over open source en cloud computing bij de overheid leiden de aandacht af van waar het echt om gaat. Er bestaat geen goed strategisch debat, zeggen Guido Bayens en Denis Hageman, over de wijze waarop de informatiesamenleving kan bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Zij doen vijf voorstellen voor een kansrijke e-overheid.