404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

.net

De 5 meest gewilde skills: .NET

Welke IT-skills zijn hot, welke vaardigheden zijn daaraan gerelateerd en waar kan je deze leren? Dit is het vierde artikel van een serie van zes.

Microsoft komt 20 juli met Visual Studio 2015

Microsoft introduceert op 20 juli de definitieve versies van Visual Studio 2015, Team Foundation Server 2015 en .Net 4.6. Visual Studio is van groot belang voor het lokken van ontwikkelaars naar het nieuwe Universal Windows Platform.

Cloud drukt stempel op outsourcing

De tevredenheid over op termijncontract ingehuurde IT-dienstverleners nam het afgelopen jaar licht toe. Maar de trend blijkt per werkdomein wel te verschillen. De aanbieders van diensten op het gebied van applicatiemanagement lijken hun traditionele prestige-voorsprong op beheerders van werkplek- en infrastructuur te verliezen.

Oproep: Laat software ontwikkelen in Gaza

Het laten uitvoeren van ICT-activiteiten is een realistische optie voor Gaza, zelfs op dit moment, stelt Paul Tjia, managing director van GPI Consultancy. Hij doet dan ook een oproep aan Nederlandse bedrijven om ICT-projecten daar uit te laten voeren.
geld

7 opleidingen om je marktwaarde snel te verhogen

Certficaten halen die goed gewaardeerd worden door opdracht- en werkgevers kan een kostbare, tijdrovende zaak zijn. Duizenden euro’s voor een certificeringtraject is eerder 
regel dan uitzondering. AutomatiseringGids raadpleegde experts en vond zeven relatief eenvoudig te halen certificaten; niet te duur, maar wel hoog gewaardeerd.

ConflICT: Dan trek je toch gewoon de licentie in…

Bij IT-geschillen waarbij de opdrachtgever het contract met de leverancier heeft ontbonden wegens de gebrekkige werking van de software, wordt er doorgaans geprocedeerd over de volgende vragen. Ten eerste of er sprake is van een (toerekenbare) wanprestatie, ten tweede of die wanprestatie de ontbinding wel rechtvaardigt en ten derde, of er sprake is van verzuim althans of er door de opdrachtgever een deugdelijke en gespecificeerde ingebrekestelling is gestuurd.

Steeds meer tevreden over outsourcing

De grote outsourcingproviders verliezen marktaandeel aan de kleinere aanbieders van outsourcing. Dat is een van de uitkomsten van het jaarlijkse onderzoek van Giarte naar de tevredenheid over outsourcing. Ook oordelen klanten steeds vaker positief over hun dienstverlener. Met Schuberg Philis als enige die een 100 procent klanttevredenheid scoort.

Tevredenheid overheerst bij uitbesteding

IT-outsourcing is doorgaans geen instant succes. Uitbestedende organisaties ­waarderen hun gecontracteerde IT-dienstverlener gemiddeld met een rapportcijfer 7. Maar dat ­gemiddelde verhult een grote variatie. Ruim 16 procent van de opdrachtgevers is domweg niet tevreden. Wat gaat er mis? En waarom?

IT van Kansspelautoriteit naar ASP4all

Niet publiceren. KA wil niet gepubliceerd hebben hoeveel werkplekken, dus wordt het inhoudsloos De Kansspelautoriteit (KSA), onafhankelijk toezichthouder op de kansspelsector, brengt zijn ICT-omgeving onder bij ASP4all. Het bedrijf gaat een ongespecificeerd aantal werkplekken, website, intranet en mailomgeving voor KSA hosten en beheren.

CIO vindt eigen ICT-organisatie innovatief

Ruim de helft van de ICT-verantwoordelijken vindt de eigen ICT-organisatie innovatief. Daarbij is het realiseren van een grotere betrouwbaarheid het belangrijkste doel van innovatie.

7 IT-beroepen 
in de gevarenzone

Darwinisme is ook op de IT-arbeidsmarkt geen vreemd verschijnsel. Functies die nog niet zo lang geleden onaantastbaar leken, staan nu op de nominatie om te verdwijnen. Zorg daarom dat u de juiste competenties heeft om niet als IT’er te eindigen in het lijstje met uitgestorven beroepen, tussen de hofnar, reetveger en blikslager.

Aandacht voor de 
klant is niet schaalbaar

Zou u uw IT-dienstverlener aan anderen aanbevelen? Die vraag staat aan de basis van alweer de tiende Outsourcing Performance Monitor, het jaarlijkse vergelijkend onderzoek van Adviesbureau Giarte naar de prestaties van IT-dienstverleners. Opmerkelijke 
conclusie: kleine dienstverleners oogsten de meeste lof van hun klanten.

Visual Studio uitgebreid met Cobol

Micro Focus heeft zijn Visual Cobol geïntegreerd met Visual Studio 2012 van Microsoft. Hierdoor ontstaat een gereedschap dat overweg kan met soms zeer oude code die is geschreven in Cobol. Dit komt van pas in een enterprise-omgeving waar onderhoud gepleegd wordt aan legacy applicaties.

Column: Computerlek moet verboden worden

Als er weer eens data over straat rolt, spreekt iedereen van een computerlek. Dat lekken moet verboden worden, en het woord computerlek ook. Dat woord maakt een totaal verkeerde indruk. Het is als een lekke band: plakkertje erop en je kunt veilig en wel weer doorrijden. Zelfs als je band zo lek is als een mandje, kun je er een nieuw binnenbandje inzetten en hoppa, rijden maar. Een computerlek wordt hiermee niets meer of minder dan correctief onderhoud dat als vanzelf ontstaat door slijtage en/of gebruik. Pure onzin.

Microsoft geeft broncode ASP.Net-projecten vrij

Microsoft geeft de broncode van ASP.Net MVC, Web API en Razor vrij onder een Apache 2.0 licentie, om een ‘meer open ontwikkelmodel’ in zijn webdevelopmentdomein te laten ontstaan.

Noodpatch in honderste beveiligingsbulletin van Microsoft

Microsoft heeft in een ongeplande patchronde een patch uitgebracht voor lekken in zijn .NET Framework. Met die speciale editie komt het aantal beveiligingsbulletins dat Microsoft in 2011 publiceerde op de valreep nog op honderd.

Servers makkelijk plat door uitgelokte 'hash collisions'

Twee Duitse beveiligingsexperts hebben aangetoond dat webservers met eenvoudige middelen op de knieën gebracht kunnen worden door 'hash collisions' uit te lokken. Daardoor lopen gigantisch veel websites en webapplicaties het risico te worden platgelegd.