404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

Testlab: zakelijke laptops

Getest: zakelijke laptops

Kantoorkracht voor onderweg: zes zakelijke laptops getest met de 7e of 8e generatie Intel-chips.

Migreer nu naar de laatste versie van IE

Microsoft staakt op 12 januari volgend jaar de ondersteuning van ruwweg alle Internet Explorer-versies ouder dan IE 11. Dat betekent werk aan de winkel voor heel wat beheerders.
geld

7 opleidingen om je marktwaarde snel te verhogen

Certficaten halen die goed gewaardeerd worden door opdracht- en werkgevers kan een kostbare, tijdrovende zaak zijn. Duizenden euro’s voor een certificeringtraject is eerder 
regel dan uitzondering. AutomatiseringGids raadpleegde experts en vond zeven relatief eenvoudig te halen certificaten; niet te duur, maar wel hoog gewaardeerd.
Main Software top 50

Main Software 50: 
succes is geen toeval

Jaarlijks brengt private-equitybelegger Main Capital het landschap van de onafhankelijke, niet-­beursgenoteerde softwareleveranciers in kaart. Wie zijn de meest succesvolle 
bedrijven? Wie groeit het snelst? Wie springt eruit wat betreft performance in de cloud? 
De antwoorden zijn af te lezen aan de ‘Main Software 50’ van 2013.

Nieuwe Intel-chips 
doen ‘t zuinig aan

Intel lanceerde begin juni de vierde generatie van zijn Core-processorlijn, die is ontwikkeld onder de codenaam Haswell. De belangrijkste verbetering zit in het aanzienlijk lagere 
energieverbruik. Vooral mobiele pc’s zullen daarvan profiteren. Het kan daarom lonen nog even te wachten met de geplande aanschaf van nieuwe notebooks, ultrabooks of tablets.

Software Assurance: voorkom onnodige uitgaven

Klanten van Microsoft betalen veel te veel voor Software Assurance, dat bovendien in veel gevallen overbodig is. Organisaties zijn vaak goedkoper uit wanneer zij de nieuwste versies van Microsoft-pakketten los kopen. “Als je voor Software Assurance kiest, betaal je over zes jaar soms bijna het dubbele.”

Virtualisatie knaagt aan licenties

Het groeiend gebruik van virtualisatie heeft gevolgen voor de licentiemodellen van software. Bij veel leveranciers speelt het aantal servers of processorkernen een rol bij het bepalen van het aantal licenties dat een klant moest afnemen. Nu één fysieke server ­diverse virtuele servers kan bevatten, werkt die rekenmethode niet meer. Enkele softwareleveranciers veranderen hun licentiemodellen. Een veel groter aantal leveranciers houdt er nog geen rekening mee. Maar dat is een kwestie van tijd.

Netbooks ook geschikt voor (licht) zakelijk gebruik

Jarenlang waren kleine, lichte notebooks door hun hoge prijzen alleen weggelegd voor de ‘happy few’. Sinds eind 2007, begin 2008 is daar verandering in gekomen met de netbook: een compacte, goedkope notebook met beperkte mogelijkheden. De consument is overduidelijk de voornaamste doelgroep, maar steeds meer modellen zijn ook geschikt voor licht zakelijk gebruik.

Kennis van mainframe vloeit weg

Dat het mainframe niet ‘dood’ is, mag blijken uit de marktcijfers. De centrale bakbeesten voor transactieverwerking voorzien in een groeiende behoefte. Maar ondanks alle valide argumenten die marktleider IBM geeft voor de inzet van het mainframe, blijven er zorgen: het blijft een bulkinvestering. En de deskundigen gaan met pensioen.

Spotlight

… uitstapje gemaakt richting Linux. De N800 is in principe ontworpen om de gebruiker draadloos te laten surfen. In vergelijking met zijn … de N770, is de N800 robuuster uitgerust. De schermresolutie is weliswaar niet veranderd, maar die was al zeer goed. Wel heeft de processor een upgrade … een complete set iGen3 CMYK toner containers is de prijsverlaging meer dan 10 procent. Daarnaast is het principe van een kwantumkorting ingevoerd, …

Aansluiten en afblijven: de terugkeer van de ‘appliance’

Apparaten die ‘gewoon hun werk doen’ zijn in de vorm van consumentenelektronica al jaren gewoon te koop, maar als het om IT gaat ligt dat anders. Bedrijven zijn voor goed werkende toepassingen aangewezen op systeemintegratoren, supportcontracten en applicatie- en netwerkbeheerders. Het zijn niet voor niets de softwareleveranciers die nu de ‘appliance’ naar voren schuiven: een kant-en-klare bundel van hardware en een voorgeconfigureerde en geoptimaliseerde softwareapplicatie.

AG report: Microsoft neemt het kantoor op de schop

De grootste introductie van nieuwe producten in zijn historie, noemde Microsoft het zelf. Vrijwel tegelijk kwamen Windows Vista, 2007 Office System en Exchange Server 2007 op de markt. Jaren van productontwikkeling gingen hieraan vooraf. Het woord is nu aan de klant om de nieuwe platforms tegen het licht te houden.

Windows Vista is er, nu de klanten nog

Nadat grote ondernemingen in november al konden kennismaken met Windows Vista, is het nieuwe besturings­systeem van Microsoft nu ook verkrijgbaar voor het midden- en kleinbedrijf en de consument.

ICT 2007: In de serverruimte ligt het g€ld voor het oprapen

In bedrijven met veel servers met Intel- of AMD-processors ligt het geld voor het oprapen. Codewoord: virtualisatie. Maar omdat de techniek zich nog snel ontwikkelt, moet men projecten mijden die zich niet binnen zes maanden afbetalen.

De lange, lange weg naar Vista

Eind dit jaar, begin 2007 moet na herhaald uitstel Windows Vista op de markt komen. Voor Microsoft is het de grootste lancering ooit van een nieuw besturingssysteem. Adviesbureau Gartner vindt de planning van Microsoft onrealistisch. Dat stelt vooral gebruikers van Windows 2000 voor problemen.

Product

… editie bevat enkele duizenden samenstellingen en afleidingen die niet in het boek zijn opgenomen. Interessant zijn ook de zogenaamde … firewall- en Virtual Private Network-systemen (VPN) bijgekomen. Het gaat om de 8G2 en 2XGE Secure Port Modules. MSC.Software, leverancier van software … A5 Wide. Het is het eerste pentablet van Wacom met een breed, liggend 16:10 formaat. Het is gericht op professionals en prosumers in digitale …

Product

… kunnen worden overgeheveld naar een modern platform. Het gaat dan om de vertaling van Cobol naar J2EE of.Net. Het nieuwe programma draagt de … door de Tactical Strategy Group van het bedrijf. Bedrijven staan niet te springen om afscheid te nemen van hun oude Cobol-programmatuur. Er is … muis met Bluetooth ontwikkeld. Het invoerinstrument kan een afstand van 10 meter overbruggen. De volledige naam luidt overigens Trust MI-5500X …

Microsoft laat oog vallen op beheermarkt

De tijden van rust en kalme groei met wat kleine schermutselingen onderin zijn bijna voorbij in de markt voor beheer-tools. Microsoft werpt zich met zijn vernieuwde Microsoft Operations Manager en Systems Management Software met veel energie op dit segment van de softwaremarkt. Tanja de Vrede

Konica kiest voor meervoudig printen

Het nieuwste printermodel van Konica Minolta, de Magicolor 2400 W, is voorzien van een zogeheten multi-pass printengine. Deze techniek is weliswaar langzaam, maar ook goedkoop en dat is van belang aan de onderkant van de markt.

Zwart-wit op groot formaat

Xerox heeft twee printsystemen op de markt gebracht die zijn bedoeld voor het maken van afdrukken op groot formaat in zwart/wit. De printers zijn vooral bedoeld voor architecten en constructeurs.