Results: 42

Data-analist / Rapportagebouwer

… op www.deltion.nl/werken-bij/deltion-als-werkgever . bijzonderheden deze vacature staat open voor interne en externe kandidaten. een geschikt gebleken …
RWS stimuleert bedrijfsleven met big datalake

RWS stimuleert mkb met big datalake

Slimme oplossingen om asfaltonderhoud beter te plannen en zo kosten te besparen en veiligheid te verhogen, zijn prima elders in Europa te implementeren.

Smartphonegebruiker

Gemeente Voorst telt voorbijgangers via hun smartphone

Gemeente Voorst heeft in Twello twintig kastjes opgehangen die het aantal passanten gaan bijhouden. De kastjes tellen het aantal smartphones dat voorbijkomt. Zo wordt er een beeld gevormd van inkomend en uitgaand verkeer.

AI-systeem verzekeraar speurt op internet naar gestolen spullen

Delta Lloyd zet big data en kunstmatige intelligentie in om automatisch op internet te zoeken naar gestolen auto’s, sieraden en elektronica. Door verzekerde spullen op die manier effectiever terug te kunnen vinden, denkt de verzekeraar minstens 10 procent minder aan claims uit te hoeven keren.

'Big data en privacy maken emancipatie van ICT-organisatie noodzakelijk'

De ICT-afdelingen binnen grote organisaties zijn hard toe aan een emancipatie. Dat is nodig om goed te kunnen reageren op de toenemende complexiteit waarmee ze te maken krijgen: van de groter wordende technische uitdagingen tot meer business gerelateerde zaken zoals data- en privacy-vraagstukken. Dat betoogt de voorzitter van de Branche Vereniging Telecomgrootgebruikers (BTG), Jan van Alphen

Universiteiten zetten schouders onder Big Data

Big Data levert de BV Nederland enorme kansen op. Maar dan moeten er wel een klimaat geschapen worden waarin initiatieven kunnen floreren, en moet er iets gedaan worden aan het dreigende tekort aan data scientists. Zie daar de missie van de Big Data Alliance.

‘De slimmigheid moet in het voortraject zitten’

Vrijwel elke organisatie kan op een goede manier gebruikmaken van Big Data. De technologie is voorhanden, de data ook, maar om er echt een succes van te maken is volgens Remko Helms, hoogleraar Informatiekunde aan de Open Universiteit, een ‘datasafari’ nodig. “Belangrijk is dat je als bedrijf begrijpt wat je wil en weet wat je aan je data hebt.”

LinkedIn vent bigdata-analyses uit

LinkedIn laat bigdata-analyses los op de gegevens die het over z'n 347 miljoen gebruikers verzamelt. De bevindingen worden gedeeld met wie er maar voor betalen wil.

Nieuwe Rabo-topman kijkt naar Silicon Valley

Rabobank investeert komende jaren fors in ICT. De nieuwe bestuursvoorzitter, Wiebe Draijer, wil op zoek naar creatieve manieren om klanten beter van dienst te zijn.

Meting fijnstof met smartphones had nut

De meting van fijnstof door duizenden Nederlanders met een smartphone is van waarde geweest. Dat meldt de Universiteit Leiden maandag na analyse van de metingen.

ICT-bedrijven optimistisch over toekomst

Ruim driekwart van de Nederlandse ICT-bedrijven is positief over de huidige gang van zaken en een even zo grote groep rekent voor dit jaar op een stijging van de omzet. Een jaar geleden was in een vergelijkbare onderzoek slechts nauwelijks meer dan de helft van de ondervraagden positief.

Ordina Microsoft Gold Partner in Business Intelligence

Ordina is door Microsoft uitgeroepen tot Gold Partner in Business Intelligence (BI). Hiermee laat de ICT-diensterlener zien dat ze aan alle strikte eisen voldoet die Microsoft stelt aan dit niveau van certificering.