Results: 24

containers

Koersen op data

Nieuwe tool Havenbedrijf Rotterdam toont efficiëntste routes voor containers

Schadeformulier wordt app, ook voor fietsers

Het schadeformulier na een ongeval maakt plaats voor een app met een website. Ook fietsers kunnen vanaf nu makkelijk ongevallen melden waar ze bij betrokken zijn. Dat kan met de nieuwe app en mobiele site Mobiel Schade Melden.

Sogeti maakt app voor Voedsel- en Wareninspecteurs

Sogeti heeft in opdracht van de Dienst ICT Uitvoering (DICTU) van het Ministerie van Economische Zaken een mobiele app ontwikkeld voor de inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die voortaan met een iPad hun werk kunnen doen.

App-ontwikkelaars: Winkelen wordt nooit meer hetzelfde

Mobiele technologie gaat het aanzien van winkelen in 2013 ingrijpend veranderen. Dat verwachten de kleine 3000 ontwikkelaars van apps die toolbouwer Appcelerator samen met IDC ieder kwartaal interviewt. En de Microsofts, Googles en Facebooks van deze wereld zijn niet veilig in de revolutie die mobiel computing teweegbrengt .

Minder files met ICT in de auto

Vier praktijkproeven met extra informatie voor weggebruikers die dit jaar zijn gehouden vanuit Helmond zijn 'veelbelovend' afgerond. Dat kan al op korte termijn tot minder files leiden.

App voor startende zelfstandigen

FNV Zelfstandigen heeft een gratis app ontwikkeld voor startende zzp’ers. De vakbond wil met de Startersapp zelfstandigen in onder meer de ICT klaarstomen voor het ondernemerschap.

Facebook komt met banen-app

Facebook brengt vandaag een app op de markt die gebruikers moet helpen bij het vinden van een baan: Social Jobs App.

Apple hard op zoek naar mapping-experts

Apple is driftig op zoek naar in elk geval 6 nieuwe ontwikkelaars om zijn navigatietool te verbeteren. Dat blijkt op zijn zachtst gezegd niet zo goed.

Ciber organiseert app-wedstrijd voor organisaties

Ciber heeft een wedstrijd uitgeschreven onder de naam ItsApp2U, waarbij organisaties ideeën voor zakelijke apps in kunnen sturen. De beste inzending wordt gratis ontwikkeld door de ICT-dienstverlener.

Microsoft en Nokia investeren in apps

Microsoft en Nokia steken ieder 9 miljoen euro in de ontwikkeling van mobiele apps. Dat zal de komende drie jaar gebeuren aan de Universiteit van Aalto in Finland.

‘Bring your own device’ wint snel terrein

De IT-omgeving van Nederlandse bedrijven is onvoldoende ingericht op het toenemende gebruik van consumentenelektronica op de werkvloer, stelt marktonderzoeker IDC. Toch gebruikt 95 procent van de medewerkers op zijn minst één apparaat dat door henzelf is aangeschaft. “We zien de laatste tijd een enorme versnelling”, zegt consultant Peter Vermeulen van IDC. Hij doelt op de invasie van smartphones en tablets in de organisatie. 27 procent van de ondervraagde werknemers gebruikt op het werk een privésmartphone en 18 procent een privénotebook.

Klimaatstraat snakt naar killer-app

De Utrechtsestraat in Amsterdam staat tegenwoordig bekend als de Klimaatstraat, een omgeving waar ondernemers hun best doen om zo min mogelijk energie te gebruiken en zo veel mogelijk profijt te trekken van moderne ICT-middelen. Het project Klimaatstraat is opgezet binnen het project Amsterdam Smart City, een paraplu boven een groot aantal initiatieven om een slimme leefomgeving te creëren.

Het opvallendste nieuws volgens Jan Bakker

Aan het eind van de week kijkt iemand uit de ICT-sector terug op het nieuws. Deze week: Jan Bakker, directeur van SURFdiensten, over Nederlander gebruikt graag privégadgets bij werk.