Results: 33

Optane-geheugen Intel

Intel herschrijft regels voor opslag

Combinatie van snel direct toegankelijk geheugen met de harde schijf in Optane in eerste product vooral geschikt voor intensief gebruikte servers.

Wetenschappers maken geheugen 100 x zo snel

Russische wetenschappers willen gebruik maken van supergeleiding om een extreem snel geheugen te maken. Ze mikken in elk geval op een snelheidsverhoging met een factor 100.
Dropbox icon

Dropbox opent kantoor in Nederland

Dropbox heeft gisteren zijn vierde kantoor in Europa in Amsterdam gevestigd. Vanuit dit kantoor wil het bedrijf meer zakelijke klanten overtuigen van het aanbod in gereedschappen om samen te werken.

Onderzoek AIIM: 'Papierloos werkt niet'

Veertig jaar geleden voorspelde het Amerikaanse Business Week het papierloze kantoor. Vandaag is het World Paper Free Day 2015 en presenteert AIIM er onderzoek naar: nog geen vijfde (17 procent) van de bedrijven werkt ´papierloos´.

EMC: We hebben een beest gecreëerd

EMC heeft een nieuwe versie van ExtremeIO geïntroduceerd, een volledig op flash gebaseerd opslagsysteem met een dubbele capaciteit per eenheid ten opzichte van de versie die anderhalf jaar geleden beschikbaar kwam. Maar EMC kondigde gisteravond meer aan op zijn gebruikers- en partnerconferentie EMC World 2015.

Harde schijf van 100 TB komt er ... over 10 jaar

Hardeschijftechnologie is nog lang niet uitontwikkeld, stelt het Advanced Storage Technology Consortium. Hoewel de eerste harde schijf van 10 terabyte nog op de markt moet komen, voorspelt ASTC een schijf met 100 TB. Over 10 jaar pas, dat wel.

Harde schijf krijgt doodvonnis van Intel en Micron

De grote opslagcapaciteit was een belangrijk voordeel dat harde schijven konden claimen in de concurrentieslag met solid state drives. Intel en Micron Technology maken daar op afzienbare termijn een einde aan.

De jacht op ultrasnel geheugen

Bij het opslaan van data gaat het niet meer om de hoeveelheid die in het systeem past, maar om de snelheid waarmee dat gebeurt. Vooral het leesproces is gebaat bij zeer hoge snelheden. Het is de kunst om data met zo groot mogelijke snelheid en zo min mogelijk wachttijd beschikbaar te hebben.

Recordsnelheid van 8000 MB/sec bij IBM flash

IBM heeft een nieuwe versie gemaakt van zijn FlashSystem opslagsysteem, die in staat is om per seconde 8 gigabyte op te hoesten. Nieuwe technologie die is verkregen na de overname van Texas Memory Systems, maakt dit mogelijk.

TDK stapt uit productie tapes

TDK stopt al volgende maand met de productie van tape. Per 1 maart 2014 stapt het bedrijf geheel uit de markt voor tape-opslagmedia.

Flash krijgt weerwoord van HD-makers

"In de opslagwereld is het niet allemaal flash wat er blinkt", is de boodschap van een aantal producenten van harde schijven. Zij willen aangeven dat de rol van de HD nog lang niet is uitgespeeld.

Solid state disk krijgt magnetische concurrent

Wetenschappers van het Massachusettes Institute for Technology denken magnetische opslag nieuw leven in te kunnen blazen. Vooral ook omdat bij gebruik van hun vinding mechanische onderdelen - net als bij solid state disks - overbodig zijn.

Tape is nog springlevend

Al in 1987 klonk de kreet ‘tape is dood’. Toch blijven de gebruikers trouw aan het aloude medium. Aanbieders gaan rustig door met nieuwe ontwikkelingen en door standaardisatie van de tapes en tapedrives zitten gebruikers niet meer vast aan één leverancier. Bovendien blijft tape veel goedkoper in gebruik.

Vinding Western Digital verdubbelt opslagcapaciteit

Nanotechnologie ligt aan de basis van een uitvinding van Western Digital die de opslagcapaciteit van harddisks kan verdubbelen. Op termijn biedt dezelfde technologie waarschijnlijk nog meer armslag.

Product: Intel maakt SSD speciaal voor het rekencentrum

In datacentra wordt de vraag naar data steeds groter, met een nadruk op snelle toegang tot grote hoeveelheden. Om aan die vraag te voldoen komt Intel met een nieuwe generatie Solid State Drives (SSD’s) voor datacenters: de SSD DC S3700-serie.

Inhaalslag digitalisering cultureel erfgoed

Bezuinigingen op het digitaliseren van cultureel erfgoed dwingt IT’ers alles uit zichzelf te halen. Het bedrijfsleven en culturele instellingen moeten beter gaan samenwerken. ­Erfgoeddigitalisering, constateert Jon Peter van den Oever, vereist een nieuwe aanpak: meer creativiteit en een optimale IT-infrastructuur.

Product: SSD-cache van SanDisk

SanDisk heeft een snelle geheugenmodule gemaakt die deels de taak van de harde schijf van een computer overneemt.

Hynix brengt voorlopig bod uit op Elpida

De Zuid-Koreaanse chipfabrikant Hynix heeft een eerste bod uitgebracht op zijn failliete branchegenoot Elpida uit Japan. Naar verluidt zou ook Toshiba overwegen zich over Elpida te ontfermen.