404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

DevOps to NoOps

Partnerbijdrage

Van DevOps naar NoOps

NoOps - hype term, of noodzakelijk in het beheer van toekomstige IT?

Wij zijn de Borg

Ik ga er vanuit dat u allemaal de Borg kent. U weet wel, die van: “We are the Borg. Your biological and technological distinctiveness will be added to our own. Resistance is futile”. Wat mij betreft het meest interessante idee uit de Star Trek-series.

Opinie: Waarom Microsoft fout zit met Windows XP

Microsoft heeft de nodige kritiek gekregen op zijn beslissing om te stoppen met het uitbrengen van beveiligingspatches voor Windows XP. Op zich is die beslissing best verdedigbaar. Maar in de uitwerking toont Microsoft zich toch weer de klassieke softwareleverancier die gokt op ‘vendor lock-in’.

ConflICT: De juridische aspecten van Bring your own device

Het fenomeen Bring your own device (BYOD), waarbij werknemers werken met hun eigen laptop of smartphone, wint snel aan populariteit. Voor werkgevers ontstaan hierdoor nieuwe zorgen. Wie is verantwoordelijk (en dus aansprakelijk) bij data­lekken, virussen en andere problemen? Mag de werkgever het IT-beleid onverkort handhaven op 
deze privéapparaten?

OPINIE: Liever geen verplichte storingscompensatie

De regering wil telecomproviders er wettelijk toe verplichten consumenten in geval van storing te financieel compenseren. Een wetsvoorstel van die strekking zou aan de orde zijn omdat de betrokken providers niet in zelf met een gezamenlijke regeling komen. Het klinkt sympathiek maar pakt waarschijnlijk duur en star uit.

OPINIE: Internetvrijheid is geen onderwerp voor de rechter

Google heeft in Spanje te horen gekregen dat het in zijn zoekresultaten niet mag verwijzen naar berichten die persoonsgegevens bevatten. En in Nederland kreeg Veilingdeurwaarder.nl te horen dat ook op hyperlinks naar (advertenties met) persoongegevens de Wet bescherming persoonsgegevens van toepassing is. Het wachten is nog op een uitspraak over de vraag of een link naar auteursrechtelijk beschermde informatie kan worden aangemerkt als wederopenbaarmaking. De Spaanse en de Bossche uitspraken doen het antwoord vermoeden.

Opinie: De grootse toekomst van 3D printen

Telefoonhoesjes en kunststof frutseltjes, die kennen we. Maar met 3D printen is veel meer mogelijk, van bloedvaten tot kunstkaken en zelfs complete huizen staan op stapel. Amsterdam heeft grootse plannen met grachtenpanden uit de printer.

Stemmen: ICT prominenter dan ooit, maar onvoldoende concreet

Nooit eerder speelde ICT een zo prominente rol in de landelijke verkiezingen als nu. Dat wil zeggen, in de partijprogramma’s kreeg ICT niet eerder zoveel aandacht als bij deze verkiezingen. Er valt wat te kiezen, ook als het om ICT gaat. Het aantal concrete plannen en investeringen in ICT-oplossingen voor maatschappelijke problemen is teleurstellend.

OPINIE: Onprofessioneel netwerk

LinkedIN heeft gisteren zijn brevet van onvermogen verdiend. Niet door gehackt te worden. Maar wel door z'n abonnees niet onmiddellijk te waarschuwen.

Autonome auto’s

Google kreeg onlangs in de Amerikaanse staat Nevada een vergunning voor het rondrijden met zogenoemde autonome auto’s. Op YouTube is te zien hoe een blinde man in zijn autonome Toyota Prius stapt en op weg gaat naar de drive-thru voor een taco.

Opinie: Dom, dom, dom ...

Het is te toevallig om waar te zijn. Twee beveiligingsincidenten met privacygevoelige gegevens uit de zorgsector op één dag. En beide keren roepen verantwoordelijken direct, dat er aan hun systeem niets mankeert: er is ingebroken met onrechtmatig verkregen inloggegevens. Uitermate onwaarschijnlijk, gezien de statuur van de aanbrengers van het nieuws – het televisieprogramma Zembla, en de partij 50Plus bij monde van Henk Krol. Maar laten we het even voor waar aannemen.

KPN en de kunst van het IT-beheer

g1rlp0w3r. Waarbij het getal 1 de letter i voorstelt, de nul de letter o betekent en voor een 3 staat de klinker e. Dat bleek een beheerderswachtwoord te zijn bij KPN.

“Wantrouw standaarden”

Één ding leren. Voor elk project waar ik aan meewerk is dat mijn doel. Dat klinkt misschien alsof ik de lat niet bepaald hoog leg, maar ik vind het wel mooi. Elk project één les, één levenswijsheid of één trucje erbij. Als je het bij één les houdt, dan heb je daar volgens mij veel meer aan, dan wordt het veel specifieker en krachtiger. Ik probeer daar dan ook nog eens een mooie naam voor te verzinnen. Dan onthoud je hem beter.

Opinie: Street View-bescherming is zinloos

De oplossing die CPB heeft bedacht als bescherming tegen het scannen van wifi-netwerken door Google is net als het alternatief van VVD en PVV onwerkbaar en leidt de aandacht af van waar het werkelijk om gaat.

't Circuit

-En het waterdichte bewijs is dan geleverd, heren! Stel u voor, ten overstaan van een groep doorgewinterde journalisten wordt een systeem gepresenteerd, dat in staat is om data honderd jaar vast te houden. Degene die zo’n bewering doet, kan gegarandeerd rekenen op een ware stortvloed van vragen. Bijvoorbeeld welke methode is gebruikt om de levensduur te schatten, of rekening is gehouden met alle aspecten van de veroudering en of ook kosmische straling in de vergelijkingen is meegenomen.

Commentaar: Informatiebeveiliging, kan het nog gekker?

De nieuwsberichten over problemen met de informatiebeveiliging bij de overheid volgen elkaar momenteel in rap tempo op. We recupereren: DigiNotar, de miljoenennota, onbenullige beveiliging bij de gemeente Amsterdam, DigiD-fraude, etc. Geen spoor van een systematische aanpak om deze misstanden uit te roeien.

Commentaar: Teleurstellend

Voor de ICT-branche is de Miljoenennota zonder meer een teleurstellend werkstuk. Dat schuilt nog niet eens zozeer in de teruglopende budgetten voor de staande ICT. Dat de overheid via het opzetten van shared services organisaties en het samenvoegen van rekencentra wil bezuinigen op zijn ICT-uitgaven is geen nieuws. Hooguit zou je je kunnen afvragen of langs deze weg niet meer en sneller bezuinigd kan worden.

Commentaar: Gemiste kans

De Eerste Kamer schoot de EPD-wet af, maar de uitwisseling van medische gegevens gaat door. Duurder, omslachtiger en niet veiliger dan de EPD-wet beoogde.

Commentaar: Een kwestie van IT-cultuur

In de DigiNotar-affaire zijn tal van fouten gemaakt. Zowel technisch als organisatorisch. Terwijl de lijst van mankementen en domheden nog steeds groeit, vragen verantwoordelijken zich af hoe ze een en ander in de toekomst beter kunnen regelen.

Commentaar: Goed mis

Cybercriminaliteit, bedrijfsspionage en overheidsspionage tieren welig op internet. In die omstandigheid zou je blind moeten kunnen vertrouwen op bedrijven die beveiligingsdiensten aanbieden. Twee incidenten die de afgelopen week in het nieuws waren, roepen echter twijfels op. De eerste is een hack bij DigiNotar, waar hackers tientallen nepcertificaten wisten aan te maken. De tweede is een analyse van de hack bij RSA die zijn SecureID-authenticatieproducten compromitteerde. De hacks hebben gemeen dat de bedrijfsprocessen kennelijk niet op orde waren.

Liever cybercops dan caviapolitie

Nederland is op het terrein van cybersecurity op een aantal punten vooruitstrevend. Zelfs de FBI komt hier kijken hoe wij zaken aanpakken. Toch zou de overheid meer de randen van de wet kunnen opzoeken, vindt Ronald Prins. “Vanuit het gegeven dat de overheid de plicht heeft haar burgers te beschermen, mogen we op een aantal punten, bijvoorbeeld economische spionage en handhaving van wet- en regelgeving, wat mij betreft assertiever zijn.”