404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

containers

Koersen op data

Nieuwe tool Havenbedrijf Rotterdam toont efficiëntste routes voor containers

droombaan

Most-wanted: BI-specialisten

BI-specialisten zijn hot. Wat moet je kunnen om er een te worden en hoe zorg je dat je de beste wordt?

Niet slechts een andere manier van verkopen

De regels rond klassieke aanbesteding zouden te zeer zijn gericht op prijsvergelijking en onvoldoende recht doen aan kwalitatieve verschillen in het aanbod. Steeds meer organisaties zien in de nieuwe aanbestedingsmethodiek prestatie-inkoop een antwoord op deze problemen. Maar zijn de leveranciers daar wel klaar voor?

Continu testen ­cruciaal in ALM-tools

Het aantal releases van software stijgt de komende jaren enorm. “Snelheid en kwaliteit zijn daarom van groot belang om als producent snel te kunnen reageren”, zegt Forrester-analist Kurt Bittner. Dit maakt ALM-tools waarbij continu testen mogelijk is noodzakelijk.

Steeds meer tevreden over outsourcing

De grote outsourcingproviders verliezen marktaandeel aan de kleinere aanbieders van outsourcing. Dat is een van de uitkomsten van het jaarlijkse onderzoek van Giarte naar de tevredenheid over outsourcing. Ook oordelen klanten steeds vaker positief over hun dienstverlener. Met Schuberg Philis als enige die een 100 procent klanttevredenheid scoort.
Big data

Domeinkennis cruciaal voor datascientist

De datascientist krijgt binnen ondernemingen een steeds centralere rol. Hij slaat een brug tussen businessanalisten, statistici en technische experts en is van grote betekenis voor de businesswaarde. De datascientist legt in toenemende mate het accent op zijn domeinkennis en minder op zijn ICT-expertise, concludeert Wico Mulder. Hij gaat de dialoog aan met bestaande en nieuwe klanten.

Toekomst van Cisco draait om services

Edzard Overbeek is genoemd als een van de vier kroonprinsen voor de opvolging van John Chambers, de huidige CEO van Cisco Systems. Overbeeks taak is de uitbouw van Services, een van de nieuwe groeikernen van Cisco. “Je ziet, ik zit op het puntje van mijn stoel. Ik vind dat geweldig.”

‘We willen 
de ­modewereld ­opschudden met IT’

Nederland barst van de mannen die een hekel hebben aan shoppen. Mei Ling Tan en 
Jantien Herfst van House of Einstein spelen daar slim op in met kledingconsulten via Skype en een verrassingspakket met kleding. Ze willen groeien door de eigen software te licenseren. “Personal shopping bestaat al, maar door er IT achter te hangen, wordt het schaalbaar.”

Yammer: De standaard 
voor zakelijk social networking

Salesforce heeft Chatter, IBM heeft Connections. Maar Yammer is het enige zakelijke social netwerk dat door iedereen binnen een bedrijf gebruikt kan worden, niet alleen de werknemers met een licentie*. Yammer-CEO David Sacks wil die troef verder uitspelen. “Wij willen de standaard worden voor social networking in bedrijven.”

50 softwaretoppers 
uit Nederland

Softwarebedrijven zijn anders dan andere bedrijven. Ze zijn actief op het scherp van de economische en maatschappelijke vernieuwing. Ze genereren meer waarde per medewerker en groeien sneller dan bijvoorbeeld de maakindustrie. Private-equitybedrijf Main Capital zet vijftig veelbelovende softwarebedrijven in het zonnetje.

‘ICT nog altijd zeer goede markt om in te werken’

Ondanks een verdere daling van het aantal vacatures is de ICT nog altijd een zeer goede markt om in te werken. Dat benadrukt iSense in haar meest recente kwartaalrapportage over de ICT-arbeidsmarkt.

Groene IT

Beheerders van datacentra moeten zuinig aan doen en daarbij geldt 'meten is weten'. Een probleem is wel, dat er zeer veel metingen gedaan kunnen worden, met allemaal een iets andere uitkomst. De juiste meetwaarden vinden is vaak een hele kunst.

Salary Survey 2011: Bieden op taken motiveert echt (niet)

De in San Francisco residerende softwareontwikkelaar LoveMachine is anders georganiseerd dan we gewend zijn. Deze start-up van Second Life-oprichter Philip Rosedale keert geen salarissen uit en draagt medewerkers niet op wat ze moeten doen.

Carrousel

Leeftijd: 52; Was: general manager Ascom Wireless Solutions; Is: CEO van de Ascom Group.

Geschatte scha de 675 miljoen euro per jaar

De Nederlandse publieke sector slaagt er nog steeds niet in om IT-projecten tot een succes te maken. Ruim dan 80 procent van de grotere projecten kent budgetoverschrijdingen; tussen de 60 en de 70 procent kent een budgetoverschrijding van 20 procent of meer.