Overslaan en naar de inhoud gaan

Hogeschool Rotterdam benoemt lector Informatie in de Haven

Pieters is per 1 mei benoemd als lector bij het Kenniscentrum Mainport Innovation. Hij zal uitzoeken welke toegevoegde waarde havendata kunnen bieden voor logistiek, industrie, de maritieme sector en zakelijke dienstverlening. Ook zal Pieters inzichtelijk maken hoe data concreet toegepast kunnen worden in de vorm van apps, informatiesystemen en intelligente netwerken.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Volgens de Hogeschool is een nieuwe innovatieve aanpak noodzakelijk omdat de haven te maken krijgt met grote volumes aan data. Dat gebeurt in combinatie met de opkomst van nieuwe technologie. Pieters denkt er daarbij onder meer aan "De 'klassieke' industrie in het havengebied in contact te brengen met de bloeiende creatieve industrie van industrieel ontwerpers, game designers en mediakunstenaars. Op deze manier kunnen deze enorme datastromen met slimme visualiseringstechnieken zo intuïtief mogelijk worden gemaakt voor eindgebruikers.”

Pieters is van oorsprong elektrotechnisch ingenieur en werkte onder meer in industriële automatisering en robotica. Hij heeft een master in Informatica en is gespecialiseerd in Kunstmatige Intelligentie. In zijn bedrijf Condast verricht hij opdrachten op het gebied van advies en softwareontwikkeling.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee