Overslaan en naar de inhoud gaan

Het opvallendste nieuws volgens Vanessa Evers

Ik dacht meteen aan de vorige generatie kinderen die met een Gameboy in de hand hetzelfde verwijt kregen. Of mijn generatie die, vastgeplakt aan de tv, ook gedoemd was om met vierkante oogjes en overtollig zitvlees door het leven te gaan. Toch is ‘of een tablet slecht is voor kinderen’ geloof ik niet de juiste vraag. Het gaat hier om de moeilijke vraag: Waar moeten kleine kinderen zich mee bezig houden? Wat is goed voor ze?
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

In het stuk wordt de manier waarop kinderen hun tijd met opvoedende volwassenen doorbrengen bekritiseerd. Voor veel gezinnen zijn dit echter maar een paar uurtjes per dag, dat vraagt de Nederlandse economie van ons. Als we onze kinderen eindelijk thuis hebben na een werkdag moet er opgeruimd worden en eten op tafel komen en dan laten we ze tot overmaat van ramp met tablets spelen in plaats van koprollen, buiten in bomen klimmen en kraaltjes rijgen. En daar hebben de professionele opvoeders moeite mee.

Ook die twee van mij zijn super handig met tablets. Ik vindt het belangrijk dat ze technische kennis en vaardigheden hebben. Op school leer je nog steeds niet programmeren. Ondertussen worden je persoonsgegevens gekraakt bij het leven en lopen wij achter de feiten aan omdat we de technologie niet begrijpen. Kinderen moeten buiten spelen, klimmen en ravotten maar ze moeten ook technisch uit de voeten kunnen. Het is niet zo makkelijk om in de gelukkige uurtjes dat je samen met je kind kunt zijn, de juiste balans te vinden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in