Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook haalt droneproject uit de lucht

Het zou miljarden mensen in rurale gebieden van internet moeten voorzien, maar het blijkt toch een brug te ver. Facebook trekt nu de stekker uit Project Aquila, het project wat met drones moest zorgen voor internet in de meest afgelegen gebieden van de wereld.
Facebook-drone
© Facebook
Facebook

Dat schrijft Facebook's engineeringtopman Yael Maguire in een blogpost. Facebook wil blijven investeren in de bereikbaarheid en de betaalbaarheid van plus de bewustwording over het internet.

Maar toch stopt Facebook met het project schrijft Maguire: "Een deel van onze investering heeft geleid tot de ontwikkeling van next-generation connectiviteitstechnologieën. Zoals Aquila, een platform voor hoogplatformstations (HAPS). Dit heeft veel vallen en opstaan ​​met zich meegebracht. Toen we in 2014 met het Aquila-programma begonnen, waren maar heel weinig bedrijven actief op dit gebied, en ze werkten allemaal onafhankelijk van elkaar. Bovendien was het enige beschikbare spectrum voor deze platforms niet geschikt voor breedband vanwege technische en geografische beperkingen."

Airbus

Naast de technologische uitdagingen van het leveren van internet an sich, kampte Facebook ook met de uitdagingen van het in de lucht houden van de drones die de internetverbindingen moesten verzorgen. Zo crashte een Aquila-drone medio 2016 door turbulentie. Tegelijkertijd gingen de meer ervaren spelers uit de luchtvaartindustrie zich ook richten op de bouw van 'high-altitude aircraft'.

Het deed Facebook besluiten de stekker uit de eigen fabriek in Bridgewater te trekken en de samenwerking te zoeken met vliegtuigfabrikanten zoals Airbus. "Dankzij de inspanningen van Bridgewater konden we aantonen dat een vliegtuig van dit ontwerp levensvatbaar was - met twee succesvolle, volledige testvluchten en een landing uit het boekje. Gezien de ontwikkelingen om ons heen hebben we besloten om niet langer ons eigen vliegtuig te ontwerpen of te bouwen. In de toekomst zullen we blijven samenwerken met partners zoals Airbus op het gebied van HAPS-connectiviteit."

Iedereen overal verbonden

"Connectiviteit voor iedereen, overal is een van de grote uitdagingen van onze generatie. Facebook heeft al bijna 100 miljoen mensen verbonden als gevolg van onze inspanningen. We zijn enthousiast over wat de toekomst biedt", besluit Yates zijn blog.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in