Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 8 krijgt store-ban van Microsoft

Microsoft sluit de deur van zijn app store voor Windows 8(.1). Developers mogen straks geen apps meer indienen voor die vorige Windows-versie.
Windows 8 laptop
© Microsoft
Microsoft

De algemene ondersteuning voor Windows 8.1 is begin dit jaar verlopen. De voorganger van Windows 10 bevindt zich nu in de fase van extended support, die vijf jaar duurt. In die periode krijgt het besturingssysteem geen functionele updates meer, maar alleen patches voor securityproblemen. Toch wordt de support nu wat ingeperkt, doordat Microsoft apps voor Windows 8(.1) straks niet meer toelaat in zijn online app-winkel.

Klem tussen 7 en 10

Met ingang van 31 oktober dit jaar accepteert de Windows-maker geen apps voor Windows 8(.1) meer voor opname in de Windows Store. Bestaande apps blijven nog wel beschikbaar in de app store voor de vorige Windows-versie. Terwijl 8 nooit groot is aangeslagen, zijn er wereldwijd nog wel enige gebruikers. Mogelijk dat er in het bedrijfsleven relatief meer Windows 8 in gebruik is, hoewel Windows 7 daar nog veel populairder is gebleven.

Developers krijgen nu het advies van Microsoft om hun apps over te zetten naar UWP (Universal Windows Platform), waarmee ook Windows 10 wordt bediend. Naast een app-maatregel voor Windows 8.1 kondigt Microsoft nu ook veranderingen aan voor de smartphone-uitvoering van zijn oudere besturingssysteem. Apps voor Windows Phone 8.x (en eerdere versies) worden met ingang van 1 juli komend jaar niet meer aangeboden via de app store voor dat smartphonebesturingssysteem.

Updates voor bestaande apps zijn dan nog wel te publiceren maar deze zullen alleen beschikbaar worden gemaakt voor apparaten die Windows 10 draaien, geeft Microsoft aan. Per 1 juli 2013 wordt de distributie van app-updates voor Windows 8(.1), dus de desktopuitvoering, stopgezet.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in