Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 10 verschiet van kleur

Het zal voor velen een detail zijn, maar het is toch opvallend: Microsoft besteedt eindelijk weer eens aandacht aan zijn Windows Console.
Windows 10 startmenu

Die Windows Console is wat je te zien krijgt als je de commandoregel opent. Dat is iets wat de meeste Windows-gebruikers niet vaak zullen doen; als het goed is heb je die als doorsnee gebruiker helemaal niet nodig. Maar de Console geeft wel meer controle over de werking van het besturingssysteem, en is wordt om die reden wel gebruikt door mensen die hun systeem meer naar eigen hand willen zetten. En bij problemen ben je soms ook veroordeeld tot een duik in de Console.

Dat relatief geringe gebruik heeft er kennelijk bij Microsoft voor gezorgd dat verbeteringen een lage prioriteit hebben. Maar met de komende update van Windows 10 komt er dan toch eentje. Microsoft pakt de leesbaarheid aan door het opfrissen van het kleurenschema. Dat ziet er zo uit:

Windows 10 kleurenschema
Windows 10 kleurenschema

Die verbetering krijg je niet automatisch, althans niet meteen. Om de verbeterde kleuren te genieten, moet je een schone installatie doen, omdat upgrades de instellingen op je systeem proberen te bewaren. Microsoft werkt nog aan een tooltje waarmee je het kleurenschema kunt aanpassen na een upgrade.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in