Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 10 krijgt 'oneindig' clipboard met historie

Voor wie deze maand gelijk de Windows 10 Oktober 2018 Upgrade installeert, krijgt de beschikking over Cloud Clipboard.
Windows 10-installatie halverwege
© CC BY-SA 2.0
CC BY-SA 2.0

Cloud Clipboard slaat alle tekst en plaatjes die worden geknipt of gekopieerd op in de cloud voor later gebruik. Het is zelfs mogelijk veelgebruikte knipsels permanent op het clipboard te plaatsen.

De nieuwe eigenschap is op te roepen met de Windows-toets in combinatie met de 'V'-toets. Het venster dat dan verschijnt toont alle in het verleden gemaakte knipsels, mits ze niet groter zijn dan 100 kb of 1 Mb in het geval van plaatjes. Omdat het een clouddienst is kan de functionaliteit gedeeld worden met alle apparaten die op hetzelfde Microsoft-account zijn ingelogd.

Zo werkt Cloud Clipboard

In het Cloud Clipboard-venster kan een knipsel worden geselecteerd door er met de linker muisknop op te klikken. Dat leidt ertoe dat het knipsel op het actieve Clipboard komt te staan. Vervolgens kan het met een 'Plakken'-muiscommando of een CTRL+V in een actieve Windows-applicatie worden geplaatst.

Om een knipsel permanent in het cloud clipboard vast te zetten, is er een klein pushpin-icoontje aan de rechterzijde van het Cloud Clipboard venster. Het icoontje draait een kwartslag wanneer het vastzetten is geactiveerd.

Individuele knipsel kunnen uit de historie van Cloud Clipboard worden gewist met het kruis en er zit ook een mogelijkheid in het gereedschap om in een keer alle knipsels te verwijderen, behalve de vastgezette knipsels. De 'instellingen'-tab biedt verder de mogelijkheid om Clipboard Cloud uit te schakelen of het synchroniseren van de verschillende ingelogde apparaten te blokkeren. Vor het synchroniseren is het overigens wel noodzakelijk dat alle apparaten over de Oktober 2018-Update beschikken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in