Overslaan en naar de inhoud gaan

Stop op ontwikkeling W10 touch-friendly Office apps

Het besluit betekent overigens niet dat de apps niet meer gebruikt kunnen worden. Er vindt alleen geen doorontwikkeling meer plaats.
touch screen Windows
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

Microsoft legt de prioriteit bij andere producten, zoals de Android en iOS versies van de apps voor het mobiele platform en Win32 en webversies van de apps voor gebruik op pc's, verklaart een woordvoerder van het bedrijf tegen The Verge.

De touch-friendly Office-apps werden geïntroduceerd als onderdeel van Windows 8.1. Ze waren bedoeld als demonstratie wat app-ontwikkelaars aan konden met Universal Windows apps. In de tussentijds zijn ze meegekomen met de ontwikkeling van Windows 10.

Nieuwe strategie

Maar Microsoft gooit nu het roer om. Ontwikkelaars kunnen al langer hun bestaande desktop apps in de Windows Store plaatsen en dus is er weinig reden meer om speciale aandacht te besteden aan nieuwe universal Windows apps te maken. Nu Microsoft zelf ook de ontwikkeling van deze apps staakt, is dat een onderstreping van deze strategie.

De universal Windows apps waren bedoeld om ook op Windows phones goed uit de verf te komen. Maar het mobiele platform is door Microsoft verlaten. Toch gebruikt Microsoft de apps nog wel, bijvoorbeeld in combinatie met de HoloLens en de Surface Hub 2. Maar ook voor deze apparaten zijn de webversies van Office de toekomst, nu de ontwikkeling van de universal apps stopt.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in