Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft importeert Android-smartphone in Windows 10

Microsoft introduceerde gisterenavond de app 'Your Phone'. De app creëert een duplicaat van de interface van een Android smartphone op de monitor van de Windows 10-pc.
Android phone & Microsoft Surface
© Microsoft
Microsoft

Gebruikers van de app kunnen vervolgens al hun tekstberichten lezen, notificaties zien en foto's bekijken. Hoewel niet alle functies daartoe nu al aanwezig zijn, is het de bedoeling van Microsoft dat het niet meer nodig is de telefoon op te pakken wanneer je met de pc in de were bent.

De app gaat volgende week in een bètatest en is dan te gebruiken door deelnemers aan het Insider-testprogramma. In een latere versie van Windows 10 moet 'Your Phone' een standaard-app in het besturingssysteem worden. Waarschijnlijk gaat het om de Windows 10-versie met codenaam Redstone 5 die in het najaar uitkomt.

De functionaliteit werd eerder al door apps van derden mogelijk gemaakt, maar deze was altijd beperkt in de integratie met de pc-besturing. Aanvankelijk is de app alleen beschikbaar voor de koppeling met Android-telefoons. In een later stadium wil Microsoft ook een iOS-koppeling maken. Microsoft gaat vandaag op de tweede dag van Build 2018 dieper in op de eigenschappen van de app.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in