Overslaan en naar de inhoud gaan

Mega-aanbesteding gemeentelijke software voorlopig van de baan

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) stopt een aanbesteding van GT Software omdat de risico’s te groot zijn. De bedoeling van het project was om met meer dan honderd deelnemende gemeenten software in te kopen tegen scherpe tarieven. De partijen gaan de plannen voor maart 2020 opnieuw tegen het licht houden.
geld
© Shutterstock
Shutterstock

Meer dan honderd gemeenten hadden zich aangemeld, maar er was sprake van ‘een cumulatie van een aantal kritische kanttekeningen bij zowel deelnemers als leveranciers’, laat een VNG-woordvoerder weten. ‘Het risico is dat de doelstellingen van het project GT Software niet behaald kunnen worden.’

De gezamenlijke aanbesteding via een ‘software broker’ zou de zelfstandige aanbesteding van elke gemeente voorkomen en de verwachting was dat het gezamenlijk optrekken ook voor meer kennis en betere voorwaarden zou zorgen. Het strategisch beheer kan gezamenlijk uitgevoerd worden door het Servicecentrum Gemeenten (SCG), wat volgens de VNG een ‘aanzienlijke kostenreductie’ op zou leveren.

Doelstellingen

Het projectteam denkt dat er nog steeds goede kansen zijn om de doelstellingen te halen, dus voor maart komt er een herijking. ‘Hierbij zal uiteraard aandacht uitgaan naar de geïdentificeerde risico’s maar ook naar de geregeld geuite wens van gemeenten om zwaarder in te zetten op de ondersteuning van de rechtmatige verwerving van software’, schrijft VNG Realisatie. Als de herijking tot een nieuwe aanbesteding leidt, zullen gemeenten zich opnieuw moeten inschrijven.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in