Overslaan en naar de inhoud gaan

Freiburg klaar met OpenOffice, terug naar MS Office

De Duitse stad Freiburg, die sinds 2007 gebruik maakte van de open-sourcekantoorapplicatie OpenOffice, gaat terug naar Microsoft Office. Grote bottleneck is de gebrekkige bestandsuitwisseling met burgers en andere overheidsdiensten, die niet van OpenOffice gebruik maken.
Microsoft Office 97
© Microsoft
Microsoft

De gemeenteraad van de Zuid-Duitse universiteitsstad Freiburg besloot na vijf jaar een einde te maken aan het gebruik van OpenOffice binnen het gemeenteapparaat. De fracties van SPD, CDU en de ongebonden stemmers in de raad waren voor een migratie terug naar Microsoft Office. 25 gemeenteraadsleden stemden voor, 20 waren tegen en twee gemeenteraadsleden onthielden zich van stemming.

Freiburg nam in 2007 een strategie voor open standaarden aan. Het Open Document Format (ODF) werd vanaf dat moment het standaard bestandsformaat. In de praktijk kwam de strategie echter neer op het naast elkaar gebruiken van zowel OpenOffice als Microsoft Office, omdat andere overheidsdiensten en externe krachten niet met ODF werken, wat problemen in de bestandsuitwisseling gaf.

De klachten over OpenOffice bleven aanhouden en het parallelle gebruik van OpenOffice en MS Office was onhandig voor gebruikers en de IT-afdeling van de gemeente.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in