Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook in de ban door Tinder-kloon

De Tinder-achtige dating-app Bumble doet Facebook in de ban. De vrouwvriendelijke app heeft gister aangekondigd dat het met ingang van vandaag gebruikers niet langer laat inloggen met Facebook. Een telefoonnummer volstaat voortaan.
facebook-dislike

Bumble stapt niet alleen van Facebook af op zoek naar een gelijksoortig alternatief. De dating-app stelt dat de eigen, handmatige registratie voor zijn dienst alle verificaties door derde partijen vermijdt. Het bedrijf belooft dat zijn nieuwe aanmeldingsmethode verder gaat dan wat andere dating-apps doen; die staan namelijk registratie via telefoonnummers toe maar delen dan alsnog data met Facebook.

Daten, sexisme en bedrog

Het veelgebruikte Tinder wordt hierbij niet bij naam genoemd, maar is volgens Ars Technica wel duidelijk het doelwit van deze uitspraak. Saillant detail is dat Bumble-oprichtster Whitney Wolfe tot 2014 bij Tinder heeft gewerkt als vice-president marketing. Haar vertrek daar is toen vergezeld gegaan van een rechtszaak vanwege sexisme en misogynie.

De vereiste van slechts een telefoonnummer voor registratie bij Bumble zou echter fraude in de hand kunnen werken. Om dit te ondervangen, voert de dating-app een nieuwe verificatiemethode in, meldt Business Insider. Gebruikers worden aangespoord om deze te doorlopen, wat neerkomt op controle door een Bumble-medewerker van een dan te nemen selfie in vergelijking met profielfoto's. Overigens bevatten de privacyvoorwaarden van Bumble nog wel clausules voor het delen van gebruikersinformatie met derde partijen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in