Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple maakt rampenfilm over een wereld zonder apps

Wat zou er gebeuren als plotseling alle apps verdwijnen? Dat laat Apple zien in de video ‘Appocalypse’. Regisseur Tom Kuntz en producent MJZ maakten de film als kick-off van de World Wide Developers Conference (WWDC), een Apple-conferentie voor ontwikkelaars die deze week plaatsvindt in Californië.
© Apple
Apple

Rampenfilm
In de komische rampenfilm zie je hoe afhankelijk we zijn van applicaties op onze telefoon. Een nieuwe Apple medewerker krijgt een tijdelijk bureau in het Cupertino Data Center, waar hij per ongeluk de stekker uit een van de servers trekt. Op dat moment verdwijnen de apps van alle iPhones ter wereld.

Daardoor raken mensen helemaal in paniek. Hoe moeten ze nu Facetimen, Candy Crushen of de weg vinden? Aan het eind van het filmpje zie je verkeersrampen, mensen die wanhopig uitgeprinte selfies verspreiden en celebrities die naar een plastisch chirurg gaan voor een analoge ‘faceswap’.

Dus: niet minder, maar meer apps
Je kunt deze video zien als commentaar op hoe afhankelijk wij zijn geworden van apps en smartphones. Maar aan het eind van het filmpje blijkt dat niet de boodschap van Apple.

De video is niet gemaakt voor het grote publiek (inmiddels wel 1,2 miljoen keer bekeken op YouTube), maar bedoeld om de ontwikkelaars die WWDC bezoeken te inspireren. De boodschap: de wereld is afhankelijk van apps, dus blijf vooral apps maken. Anders vervallen we in totale chaos.

 

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in