Overslaan en naar de inhoud gaan

Android-apps 'draaien' op Windows 10

De grote herfst-update die Windows 10 nu krijgt, heeft ook Android-omarming ingebouwd. Microsoft haakt aan op het veelgebruikte smartphonebesturingssysteem van concurrent Google met zijn smartphone companion-app. Foto's zijn met gemakkelijke drag&drop te verplaatsen tussen mobiel en pc, en sms-conversaties zijn vanaf de Windows-computer te voeren.
Android-sms Windows 10
© Microsoft
Microsoft

De gratis app Your Phone sluit ook aan op Apple's iOS, maar blijkt vooral gericht op Android. Qua gebruikersaantallen is laatstgenoemde de marktleider. Apps op Android zijn via de Microsoft-app weer te geven op Windows 10 en daar vandaan ook gewoon te gebruiken. Diverse app-makers maar ook een smartphoneproducent als Samsung hebben dergelijke functionaliteit eerder al aangeboden. Windows-maker Microsoft biedt het nu met de oktober-update voor Windows 10 standaard aan, wat breed gebruik een stimulans kan geven.

Android versus iOS

Eerder heeft Microsoft de strijd om de smartphonemarkt verloren, en zijn Windows Phone is mede door gebrek aan apps nagenoeg afgeschreven. De omarming van Android, en de vele apps daarvoor, moet zorgen voor mobiele relevantie. Opvallend is dat Your Phone voor iPhone-gebruikers minder functionaliteit biedt dan voor Android-gebruikers.

Laatstgenoemden kunnen elke willekeurige app weergeven en dan bedienen op hun pc's. Eerstgenoemden kunnen op hun Windows 10 pc echter slechts verder gaan met websurfsessies waar ze op hun iPhone aan zijn begonnen, mits ze op beide apparaten Microsofts Edge-browser gebruiken. Op termijn wil Microsoft wel meer functionaliteit voor iOS ontsluiten, meldt Mashable.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in