Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoom krijgt extra beveiliging voor volledig versleuteld videobellen

Zoom haalt securitybedrijf Okta aan voor authenticatie van gebruikers die volledig versleuteld willen videovergaderen. Deze extra beveiliging moet de identiteit van gebruikers verifiëren, wat net als de end-to-end encryptie (E2EE) van Zoom alleen beschikbaar is voor betalende klanten. Gespreksdeelnemers krijgen een verificatieschildje te zien en kunnen details oproepen zoals bedrijfsnaam en geverifieerd mailadres.
end-to-end encryption Zoom
© Okta
Okta

Deze toevoeging aan de volledige versleuteling voor Zoom-gesprekken wordt nu aangekondigd door de twee techleveranciers. Het is per direct beschikbaar voor klanten die een betaald abonnement (zakelijk of pro) hebben op de videodienst, die in coronatijd flinke groei heeft doorgemaakt.

Zoom en Okta hebben samen de Okta Authentication for E2EE ontwikkeld. Deze nieuwe functie voor identiteitsverificatie gebruikt technologie van Okta om de e-mailidentiteit van deelnemers aan Zoom-vergaderingen te bevestigen. Dit moet voorkomen dat onbevoegden deelnemen aan een volledig versleutelde videovergadering, waarin dus mogelijk gevoelige zaken worden besproken.

Inschakelen

Accountbeheerders bij organisaties die betalen voor Zoom-gebruik kunnen via het webportal van de videodienst de nieuwe authenticatie-optie inschakelen. Zodra dat is gedaan, kunnen deelnemers aan een vergadering er zelf voor kiezen om hun identiteit te delen door de functie in te schakelen in hun individuele instellingen voor Zoom. Organisaties kunnen er dan voor kiezen om deelnemers automatisch te verifiëren of om deelnemers door te sturen naar Okta's webpagina voor authenticatie. Daar worden dan inloggegevens gecontroleerd met twee-factorauthenticatie (2FA).

Voor eenmaal geverifieerde deelnemers wordt die status bevestigd door het weergeven van een blauw schildje met een slotje, wat dan naast de gebruikersnaam staat in de lijst van deelnemers aan een Zoom-vergadering. Andere deelnemers kunnen via dat pictogram een overzicht krijgen van de geverifieerde informatie van de persoon in kwestie. Dit omvat bijvoorbeeld de bedrijfsnaam en het bijbehorende mailadres wat dan door Okta is geverifieerd.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in